Kilpisjärvi Kite Adventure

kilpiscover

 

Useampi vuosi tätä on suunniteltu ja vihdoin se toteutuu, nimittäin Kilpisjärven ensimmäinen kitecamp! Oletko aina halunnut kokea todellista erämaata ja siirtää talvikiteilysi ns. seuraavalle tasolle? Nyt on tilaisuus kokeilla uusia ja erilaisia maastoja ja aivan uudenlaista meininkiä. Kilpparin reissu järjestetään heti Pallas Spring Campin perään, eli jos haluat pitkän Lapin reissun voit tulla molemmille,tai ottaa esim. 1-2 yön pitstopin Pallaksella ja siirtyä siitä Kilpparille.

Kilpisjärven camp eroaa aika paljon Pallaksen reissuista sisällön ja osallistujamäärän puolesta. Campin virallinen osuus on maanantaista perjantaihin 23. – 27.4.2018. Leirille otetaan mukaan maksimissaan 16 henkilöä.

Leiriviikon aikana järjestetään kahtena eri päivänä rekikyyti kelkkojen perässä niille Kilpparin parhaille pelimestoille! Kelkkakyytien suhteen olemme joustavia, päivät katsotaan tarkemmin paikan päällä riippuen sää- ja tuuliolosuhteista. Näin saamme tunturipäivät soviteltua optimaalisesti kohdalleen! Muina päivinä koluamme Kilpiksen lähialueen upeita spottejaja, joiden valitsemiseen saat myös vinkit olosuhteiden mukaan. Kitettämään pääset myös suoraan Kilpisjärvellä, jonka jäälle pääset astelemaan suoraan majoituspaikan ovelta.

Kitepaikat ovat sellaisia, joissa voi valita tasaisen tunturiylängön ja -järvien sekä tunturiseinämien ja huippujen väliltä. Voit siis kitettää suht tasaisissa maastoissa, mutta tietysti tällä reissulla lähdetään ensisijaisesti hakemaan vähän jylhempiä tunturimuotoja! Leiri ei ole ehkä paras juuri leijahiihdon aloittaneille, mutta ei osallistujien tarvitse PRO-tasoisiakaan olla.

Leirin ajan majoittuminen tapahtuu Lapland Hotels Kilpisjärvellä ja majoitus sisältää aamupalan lisäksi päivällisen. Eli tällä(kään) reissulla ei tarvi nälkää nähdä tai pussipastaa keitellä. Iltaisin kokonnumme hotellin loungeen tai baariin kertaamaan päivän tapahtumia.

Ensimmäisenä iltana pidetään kattava tunturitieto- ja turvallisuusinfo, jossa käydään läpi tunturissa leijailun perusteita (sää, maasto, lumivyöryvaara jne.). Leirillä muun muassa näistä asioista kertomassa ja paikallistuntemusta takaamassa ovat Juho Karhu ja Kepu Alila.

Kepu on Levin locoja ja pääasiallisesti harrastaa kiteä tunturimaastossa. Kokemusta on miehellä näistä hommista reilummalla kädellä. Takana useammat hiihtovaellukset ja pidemmät reissut leijalla. Kitepuolella kovimmat meriitit löytävät Norjassa järjestettävästä VAKE:sta jossa Kepun ja Tanskasen Jussin Kites on Fire tiimi on Suomen parhaiten menestynyt ja viime vuonna Snowkite Enduron maailmancupista tuli kolmas sija. Kilpisjärven alue on Kepulle hyvin tuttu ja kalottireitti on vedetty läpi useampaan kertaan niin kesällä kuin talvella.

Juho taas on kolunnut Kilpisjärven parhaita mansikkapaikkoja läpi leijalla ja vapaalaskun parissa useana keväänä, myös autiotupa- ja telttareissujen merkeissä. Juholla on vahva vapaalasku- ja hiihtovaellustausta ja hänen kiteharrastuksensa keskittyy vapaalaskun ja kiten yhdistämiseen, pitkien matkojen tekoon ja leijan käyttämiseen nousukarvojen rinnalla huippujen saavuttamisessa. Herra Karhulta ei paljoa kannata kysellä tempuista tai viimeisimmistä freestyle-kamppeista, mutta häneltä saat parhaat vinkit kiteilyn sovittamisesta erämaahan, vuoristoon ja lumivyörymaastoon.

Eli reissulla on mukana miehiä joilta löytyy valtavasti kokemusta tunturimaastoissa liikkumisesta, kiteilystä ja erityisesti Kilpisjärveen alueesta.

Leirin hinta 525€ (majoitus 2 tai 3 hlö huoneissa)

Extrayöt (tulo sunnuntaina tai lähtö pois viikonloppuna) 85€

Hinta sisältää majoituksen, aamupalan, päivällisen ja rekikyydin takamaastoon kahtena päivänä.

Kilpiksen Kite Adventurelle pääset mukaan klikkaamalla tästä varauskalenteriin!

kilpis1 kilpis2 kilpis3 kilpis4 kilpis5