Oman SUP laudan osto

1-header-productgroup-isup_1456400237Oletko käynyt muutaman kerran kokeilemassa SUPpailua ja lajia olisi mukava harrastella lähirannoilla tai vaikka kesämökillä useamminkin?

Tarjoamme koko Brunottin SUP-lauta valikoimaa josta löytyy varmasti jokaiselle jotakin!

Ensimmäisenä kun SUP-lautaa on ostamassa kannattaa miettiä sen käyttöä nyt ja tulevaisuudessa. Laadukkaat laudat kestävät todella pitkään joten vaikka nyt on aloittelijan tasolla, mutta tietää, että pitkät retket tyynissä vesissä on se juttu mistä innostuu kannattaa laudaksi valita joku hieman nopeampi.

Samalla lautaa hankkiessa on hyvä miettiä olisiko laudalla muita käyttäjiä. Monesti esim. kesämökille hankitulla laudalla on käyttöä perheen pienimmistä vanhimpiin jolloin monikäyttöisyys on se ykkösominaisuus!

Tässä samassa haluamme myös varoittaa markkinoilla olevista todella halvoista SUP-laudoista. Näissä laudoissa on poikkeuksetta tingitty rakenteesta ja materiaaleista. Kun laudan päälle nousee taipuu se todella paljon ja melominen on kiikkerää sekä hidasta. Olemme tänäkin vuonna myyneet useita lautoja asiakkaille jotka ovat aikaisemmin hankkineet “halppis” SUP-laudan ja todenneet niiden laadun valitettavasti kantapään kautta.

Omasta puolesta voimme hyvin sanoa, että mikäli muutaman sadan euron laudat olisivat laadultaan välttäviä käyttäisimme niitä myös vuokrauksessa :)

Brunotti 2017 iSUP valikoima

Brunottin valikoima pitää sisällään laudat helpoista yleislaudoista nopeisiin touringmalleihin. Laudat ovat “PRO-tasoa” eli suunniteltu vastaamaan aktiiviharrastajien vaatimuksia. Isoin koko mallistoa yhdistävä ominaisuus on Brunottin kehittämä dyneemavyö. Tämän dyneemavyön ansiosta laudat pysyvät jämäkkänä jo varsin alhaisella ilmanpaineella. Siinä missä monet A-luokan laudat tarvitsevat yli 20psi paineen riittää Brunottin laudoissa 15psi joka yleensä mielletään huonona koska perusrakenteinen lauta ei vielä tällä paineella pysy mallissaan. Alhaisempi painesuositus lisää selkeästi käyttömukavuutta eikä pumppaaninen käy liian raskaaksi.

Dyneemavyö näkyy laudan keskellä menevänä nauhana
Dyneemavyö näkyy laudan keskellä menevänä nauhana

Kaikissa Brunottin laudoissa käytetään US-box standardin eviä. Tämä varmistaa varaevien saannin nyt ja tulevaisuudessa. Lautaan siis voi laittaa minkä tahansa merkin US-Box eviä.

Fat Ferry 10´6x32x6″fatferrycoral

Fat Ferry on se todellinen jokapaikan höylä. Lauta on muodoltaan, mitoiltaan ja käytökseltään erittäin hyvin monipuoliseen suppailuun soveltuva lauta. Tämä Oulun SUP-lautavuokraamollakin yleisimpänä dekkinä oleva lauta on ollut myös meidän eniten myyty lauta. Jos sinua kiinnostaa monipuolinen SUPpailu ja laudalla on useita käyttäjiä on tämä loistava valinta!

Bootstrap Bill 10´6x32x6″bootstrapbill

Bootstrap Bill on 2017 valikoiman uusi tulokas. Tässä laudassa on lähdetty yhdistämään Fat Ferry sekä Rocket Race. Näiden yhtälönä on tullut yleislauta joka tarjoaa hieman parempaa suorituskykyä pidemmillä reissuilla tai kun halutaan meloa nopeasti. Jos et ihan Rocket Racen tasoista lautaa halua, mutta mielessä ovat pitkät leppoisat SUPpiretket on Bootstrap Bill sinulle oiva valinta!

Big Bastard 10´6x34x6″bigbastardgreen

Big Bastard on malliston levein ja täten selkeästi vakain lauta. BB:n koko kansi on EVA mattoa joka auttaa paljon esim. SUP-fitness tai SUP-yoga liikkeissä. Näiden lisäksi voit liittää Big Bastardiing purjelaudan purjeen ja pohjaan voit kiinnittää ylimääräisen evän (ylimääräinen evä mukana paketissa). Eli jos purjelaudan kiinnitys lautaan on sinulle hyvä juttu tai olet etsimässä mahdollisimman vakaata lautaa on Big Bastard sinun valinta!

Rocket Race 12´6x28x6″rocketrace

Vaikka RR on erittäin sulavalinjainen lauta on nimi aavistuksen harhaanjohtava. Kyseessä ei ole täysin kisakireä SUP-lauta vaan loistava touring peli jolla pidemmätkin matkat sujuvat helposti ja lauta huilaa selkeästi nopeammin kuin muut linjaston mallit. Rocket Race on viime kesänä ollut vuokraamomme safariohjaajien valinta joka kerta ja syynä tähän on laudan nopeus ja suuntavakaus. Toki lauta on kapeampi ja alkutuntuman saaminen ottaa hieman enemmän. Ja laudan pääasiallinen käyttö on hieman pidemmillä melontaretkillä eikä laudan tarvitse olla aloittelioiden kokeilulautana on tämä aivan mahtava peli. Ja huomautuksena kyllä vuokraamolla useampi ensikertalainenkin on tällä lähtenyt eikä näistä vielä ole uintireissuja tullut :)

Melatmelat

2017 Brunotti on vihdoin lisännyt valikoimaan myös hiilikuitumelan. Lautapakettien mukana toimitetaan alumiinimela, mutta tilatessa lautaa voit halutessa päivittää melan hiilikuituiseen. Suurin ero näillä meloilla on paino. Kun jonkin aikaa lajia harrastaneena pääsee hiilikuitumelaa kokeilemaan on siitä vaikea luopua. Se keventää melontaa selkeästi. Tämä ei toki tarkoita, että alumiinimela olisi huono. Voidaankin ajatella, että niin pitkään kuin harrastat vain alumiinimelalla tulet olemaan erittäin tyytyväinen, mutta kokeiltuasi hiilikuituista alkaa se varmasti houkuttelemaan :)

Julkaisemme 2017 Brunottimalliston tarjoushinnat piakkoin ja toimitukset alkavat n. huhtikuun puolivälissä.

Mikäli haluat tarjouksen laudasta heti laita kyselyä allaolevan lomakkeen kautta :)

Fields marked with an * are required