Sicily Kitecamp 28.4 – 12.5.2018

Lappis_kitecamp_2018-lores

Ota varaslähtö kesään Sisilian flättiparatiisissa.

Sicily Kitecamp 28.4 – 12.5.2018

Varaa paikkasi campille!

Harvoin näin Oulusta tulevana kohtaa mestaa jossa flättispotti pääsee samalle tasolle (tai jopa peittoaa) Pöllän ja Hawain flätit, mutta Lo Stagnone sen kyllä tekee! Miltä kuulloistaisi viikko tai pari tykitystä järjettömän kokoisessa about vyötärönsyvyisessä flättialtaassa?

Lo Stagnone sijaitsee Sicilian länsirannikolla Marsalan ja Trapanin välissä. Lo Stagnone on pieni paikka joka aikaisemmin on elänyt lähinnä suola-altaista ja viiniviljelmistä, mutta viime vuosina paikan ovat vallanneet lukuisat kitekoulut eikä ihme, mesta on aivan mieletön!

Hyvän spotin lisäksi paikka on varsin tuulivarma ja varsinkin toukokuu on tähän parasta aikaa. Meriveden ollessä vielä kylmä (viluisat käyttävät 3mm märkkäriä ja perus härmäsurffarit vetää neopreenishortseilla) on thermal efecti parhaimmillaan ja oikeastaan jos aurinko paistaa niin ilma liikkuu (ja netistä varmaan löytää dataa kuinka Siciliassa ei paljoa satele ? ). Ja siis kelläänhän tuolla ei tosiaan tuu kylmä! Ilma on peruspäivinä +23-30c ja vesi on niin lämmin, että useempi sessari meni viime toukokuussa ihan shortseilla ja T-paidalla.

Vaikka spotti on kasvattanut suosiota ja ruuhkat on lisääntynyt ei tästä tarvitse murehtia. Täällä käyvät kitettäjät tuntuvat olevan varsin laumaeläimiä ja 95% kitettäjistä vetää yhdessä sumpussa koulujen edustalla. Kun ajat pari minuuttia ulommas saat tykitellä ihan omassa rauhassa. Ja vaikka olet vähän edempänä niin ei huolta koska siellä flätti on jopa parempi ja edelleen vain vyötärösyvää!

Kenelle tämä sitten sopii? Noh aivan kaikille! Jos olet talvella aloittanut ja haluat ottaa varaslähdön kesään voit buukata paikalliselta kitekoululta pari tuntia vesihommiin ja jos taas on jo vähän kokemusta vesillä saat täällä varmasti homman nytkähtämään eteenpäin. Ja on toki sanomattakin selvää, että kokeneet huutelee jiihaata ?

Toukokuun leiri järjestetään tutusti yhteistyössä paikallisen majoituspaikan kanssa eli toimimme tässä vain puuhamiehinä järjestelyjen kanssa. Emme ole siis matkatoimisto ?

Camppilaiset majoittuvat varmasti alueen mukavimmassa paikassa eli Torre Lupassa. Tämä paikka on alle 10min ajomatkan päässä spotista ja esim. fillarilla ei juuri sen pidempään matkaan mene.

Syksyllä kävimme reissua vähän valmistelemassa ja teimme diilin kitekoulun kanssa jolla on ehdottomasti paras paikka launchata ja hengailla. Lo Stagnonessahan ei ole varsinaista hiekkarantaa ja osa kitekoulujen launchipaikoista on hieman hazardeja tai hankalassa paikassa.

Majoitus:

Torre Lupassa on lomakylä jossa on asuntoja jotka ovat kaikki varustettu keittiöllä, suihkulla yms. Eli kyseessä ei ole varsinainen hotellimajoitus vaan täällä voi kokkailla omat sapuskat (mikäli näin tahtoo). Majoituksen hinta riippuu kuinka monta henkilöä asunnossa on eli jokainen voi miettiä säästääkö reissukuluissa keräämällä isomman porukan vai satsaako vähän enemmän ja ottaa kämpän pienemmällä porukalla. Torre Lupasta löytyy mukavien asuntojen lisäksi todella kiva hengailupaikka pihalta jossa uima-altaan grillailupaikat yms. Lisäksi kävelyetäisyydellä on kauppaa, ravintolaa yms.

Asuntojen hinnat:

1-2 hlö 61€/yö/asunto

3-4hlö 85€/yö/asunto

5hlö 98€/yö/asunto

6hlö 114€/yö/asunto

Eli hinta riippuu kuinka monta henkilöä asunnossa yöpyy.

Tämän lisäksi tulee lisähinta asuntojen tykötarpeista (siivous, petivaatteet, kaasu, sähkö ja vesi)

1-2hlö asunnossa 4,50€/hlö/yö

3-4hlö asunnossa 4€/hlö/yö

5->hlö asunnossa 3€/hlö/yö

Eli esimerkiksi jos kämpässä majoittuu 6 henkilöä on yön hinta 22€ ja jos taas 2 hlö niin 35€

Samalla laskukaavalla viikon hinta 6hlö kämpässä 154€ tai 2hlö kämpässä 245€

Majoitusta ei tarvitse varata koko kahdeksi viikoksi tai edes juuri tietyiksi päiviksi. Leiri järjestetään 28.4 – 12.5 ja tämän välisenä aikana kukanenkin voi tulla itselleen sopivaksi ajaksi.

Majoituksen lisäksi ”pakollista” kulua on spotin käyttöoikeus. Normaalisti hinnat ovat 6-8€/päivä, mutta olemme neuvotelleet ryhmälle hinnaksi 20€/viikko.

Tämän lisäksi halukkaat voivat ottaa spotilta varastokopin varusteille jonka hinta 40€/viikko.

Storage on erityisen kätevä jos haluatte vaikka isommalla porukalla vuokrata auton niin ei tarvitse autoon tilaa kamoja varten.

Reissun ajaksi voi vuokrata auton tai pyörän. Omasta kokemuksesta annan vahvan suosituksen auton vuokralle koska a, autovuokrat ovat edullisia ja b, lähialueella on vaikka mitä nähtävää ja erityisesti tämä antaa mahdollisuuden käydä vaikka joka ilta yksi toistaan paremmassa paikallisessa ravintolassa ?

Pystymme tarjoamaan paikallisen yhteistyökumppanin kautta myös autovuokrausta. Autot eivät välttämäti ole mitään uusimpia, mutta byrokraattisesti hieman helpompia kuin normaali autovuokraamosta.

Vuokraushinnat:

Auto 25€/vuorokausi

Polkupyörä 10€/vuorokausi tai 40€/viikko.

Autovuokraukseen jos haluaa täyden vakuutuksen on tämä 10€ päivä, mutta mikäli ei meinaa täysillä mällätä ei tätä tarvitse koska he ovat ilmoittaneet, että pikkunaarmuista eivät sen suuremmin välitä.

Muuten autovuokrauksia kannattaa katsella www.rentalcars.com

Matkustaminen:

Sisiliaan lentämisessä on kolme vaihtoehtoa. Trapani, Palermo ja Catania.

Trapani on pieni lentokenttä n. 10min päässä spotilta/majoitukselta. Tänne tulee aika huonosti ”oikeita” lentoyhtiöitä, mutta esim. Ryanair lentää sinne useasta paikasta.

Palermon ja Catanian lentokentät ovat helpompia kohteita ja esim. Palermon kentältä ajaa kohteeseen ~tunnissa. Cataniasta ajoon kannattaa varata yksi päivä, mutta toisaalta itse pariin kertaan saaren läpi ajaneena voin suositella tätäkin vaihtoehtoa.

Varaa paikkasi campille!

lostagnone6

terde
Valitsemallamme spotilla on ehdottomasti parhaat puitteet ja paikka!

lostagnone4

Iltaisin voi majoituksen lähettyvillä fiilistellä auringonlaskua näissä maisemissa.
Torre Lupan pihalla kelpaa huilia kitepäivän jälkeen!

 

 

Flättialtaalla on kohtuullisesti kokoa!

lostagnone5

lostagnone