SUP varusteet vuokraamoille sekä jälleenmyyjille

Toimintamme alusta saakka olemme tuoneet maahan kaikki käyttämämme varusteet ja sen myötä varustanut kymmeniä SUP-vuokraamoita sekä wakeparkkeja ympäri Suomen. Meidän on erittäin helppo tarjota varusteitamme vuokraamoille, koska olemme jo yli 6 vuoden ajan pyörittäneett vuokraamoa Oulussa, jossa varusteet joutuvat todella kovalle käytölle. Voikin sanoa, että jos varusteet kestävät meillä, kestää ne kenellä tahansa :)

Shark SUP-laudat

sharklogo

Tämän kesän ajan olemme testanneet SHARK:n valmistamia SUP-lautoja. Shark on vielä toistaiseksi Suomessa hieman tuntemattomampi merkki, mutta hyvin selkeästi valmistaja, joka ei ole lähtenyt tekemään lautoja ajatuksella, että niitä myytäisi vain edullisella hinnalla. Tämän kesän ajan käytimme vuokraamollamme aktiivisesti Shark Allround 10´ ja 11″, Touring 11´8 sekä Nurse Shark 15´6 lautoja. Laudoissa emme havainneet minkäänlaisia ongelmia koko kesän aikana. Laudat olivat vähintään yhtä jämäköitä kuin toisen edustamamme merkin (Brunotti) laudat ja niitä ei tarvinnut täyttää laisinkaan koko kesän aikana. Laudoista kertoo paljon se, että kun itse on lähdetty vesille on Sharkki löytänyt monesti tiensä jalkojen alle. Tsekkaa alta video laudoista.

Eli lyhykäisyydessään asiat mitkä vakuuttivat meidän SHARK SUP-laudoista vuokraamokäytössä

  • Erittäin järkevä hinnoittelu (ei suuria eroja eri mallien välillä)
  • Todella jämäkkä tuntuma
  • Yleinen laatu niin työssä kuin materiaaleissa (lautoja ei tarvinnut täyttää laisinkaan koko kesänä)
  • Helposti irroitettava ja kiinnitettävä takaevä, joka säästää merkittävästi aikaa aamu ja iltatoimissa sekä lautoja kuljetettaessa eri paikkoihin

SHARK on todellakin saanut valmistusmenetelmät ja materiaalit pykälään

fusion-technology-1

Emma Mälkiä

Sharkin laudat ovat todella vaikaita meloa, vaikka vähän vähän tuulisikin. Vakautensa ansiosta laudat sopivat erinomaisesti sup-joogaan!

Emma Mälkiä Oulun Hyvinvointikeskus

Tässä vielä hieman tarkempaa esittelyä testaamistamme laudoista.

Shark Allround Regular

Kuten nimikin sanoo on kyseessä yleislauta, joka on tietysti monen vuokraamon selkäranka. Omassa käytössä huomasimme, että Allround lauta on erittäin nätisti liukuva ja niin vakaa, että tällä voivat hyvin mennä kaiken kokoiset SUPpaajat. 10´ malli on 32″ leveä ja 11´ on 34″ leveä. Paikoissa missä on pääasiallisesti tyyntä valitsevat pääasiallisesti 10´ mallin ja aallokkoisessa vesistössä toimivat vuokraamot enemmän 11´ mallia. Esimerkiksi Oulussa valikoima tulee olemaan peruslaudan osalta karkeasti 2/3 10´ mallia ja 1/3 11″ mallia. Luonnollisesti 11´ malli on hyvä olla hieman isompia SUPpaajia varten.

Tsekkaa SUPboarderin tekemä arvostelu/esittely laudasta

Shark Touring 

Toinen lautamalli mitä testasimme ja tulee olemaan osa Oulun kalustoa kaudella 2019 on Shark Touring. Tämä  lauta löytyy koossa 10´6″, 11´8″ ja 12´6″ joissa kaikissa leveys 30″ ja paksuus 6″. Sanomattakin selvää, että Tourin kulkee nopeammin ja suuntavakaammin kuin Allround. Isoin yllätys Touringissa oli sen vakaus. Lautaa on annettu ongelmitta ihan ensikertalaisille. Tietysti lauta on kiikkerämpi kuin Allround, mutta vakaampi kuin muut touring laudat mitä olemme kokeilleet. Aikaisemmin vuokraamollamme on ollut vain pari Touring lautaa, mutta tulevalla kaudella niitä tulee olemaan hieman useampi. Tällöin jo aikaisemmin SUPpailua kokeilleet saavat reissusta enemmän irti. Ja tämän lisäksi Touring ja Allround mallin hintaero on hyvin pieni.

Tässä myös arvostelu Touring laudan aikaisemmasta mallista jossa tulee myös hyvin esille SHARK:n jämäkkä rakenne

Nurse SHARK family SUP

Kolmas malli mitä SHARK:lta kesällä testattiin oli Nurse Shark joka on järkälemäinen 15´6×36″x8″ eli selkeästi isompi kuin normaalit laudat. Tämä lauta onkin suunniteltu kannattelemaan useamman SUPpaajan kerrallaan. Periaatteessa laudalla voi SUPpailla vaikka 4 aikuista kerrallaan, mutta parhaimmillaan lauta on perhekäytössä. Oulussa lauta oli erittäin suosittu siten, että kyydissä oli toinen vanhemmista ja 1-3 lasta kyydissä. Lauta on sen verran vakaa, että nuorison heilumiset laudan päällä eivät automaattisesti tipauta kuskia kyydistä :) Tämän kanssa siis on hyvä tarjota perheSUPpausta sekä parisuhdereissuja! Laudan suurin yllätys oli sen melottavuus yksin. Allekirjoittanut veti suurimman osan safareista tällä koska, lauta oli lähes yhtä nopea kuin touring mallit ja mikäli olisi ollut tarvetta olisi sen kyydissä helposti voinut tuoda uupuneen safarilaisen takaisin. Kun vuokrasimme lautoja aloitteleville, oli ryhmän nopein SUPpaaja se joka otti tämän laudan alle (vaikkakin yksin). Nurse SHARK laudan hinta tulee myös yllättämään positiivisesti!

Lisäksi haluamme nostaa yhden mallin SHARK valikoimasta vaikka sitä ei meillä testikäytössä ole ollutkaan

Shark Allround Surf 9´2

Allround Surf on nimensä mukaisesti suunniteltu aaltoSUPpailuun, mutta käytännössä tämä ei tarkoita ainoastaan sitä. Tänä vuonna otimme vuokraamollemme vastaavaa Brunottin Sumo Wave SUPpia jonka tarkoituksena oli palvella keveämpiä ja nuorempia SUPpaajia. Koska lauta on selkeästi pienempi niin pituuden, leveyden kuin paksuuden osalta on se todella paljon keveämpi meloa kuin normaali SUP. Tietysti isommilla SUPpaajilla tämä tarkoittaa myös kiikkerämpää menoa, mutta varsinkin kohteissa missä vesi on tasaista oli surf SUP välttävä myös aikuisille (vuokrasimme näin tilanteissa kun kaikki iso laudat olivat jo menossa)

Tsekkaa arvostelu jossa myös aika paljon yleistä tarinaa Sharkin rakenteesta ja laadusta

Sharkin valikoimasta löytyy lukuisia muitakin malleja eri tarkoituksiin esim. SUP Yogaan, joki ja koskiSUPpailuun, WindSUP sekä MEGA SUP.

Tarkemmat tiedot Sharkin valikoimasta näet heidän nettisivuilla www.sharksups.com

Timo Kesti

Nopeampi, ketterämpi, “jäsympi”, siis ei niin löysä kuin vastaavat hintaiset muiden valmistajan laudat. Hinta vs ominaisuudet XXXXX tähteä.

Timo Kesti Bothina Outdoors (Pikkulahden Palvelut)

Melat

Jokainen vuokraamoa pyörittävä on varmasti joutunut hieman painimaan 3-osaisten melojen ongelmien kanssa. Liitoskohdat saattavat pettää ja melat saattavat ottaa vettä sisään ja upota. Me Oulussa ainakin olemme onnistuneet rikkomaan useita meloja useilta eri valmistajilta ja tullut siihen johtopäätökseen, että perus 3-osaiset melat eivät sovellu vuokrakäyttöön.

n.5 vuotta sitten teetimme itse meloja Kiinassa tehtaalla joka tekee meloja useille johtavista merkeistä. Teimme melan joka oli 100% vuokrauskäyttöön suunniteltu säädettävä alumiinimela. Nämä melat ovat toimineet meillä täysin ongelmitta. Yhtään ei ole upotettu eikä katkaistu. Tulevalle kaudelle tulemme teettämään tämän melamallin uudestaan ja siirrymme vuokraamollamme käyttämään pelkästään tätä mallia. Luonnollisesti tarjoamme tätä melaa myös kaikille siitä kiinnostuneille vuokraamoille.

Tämän lisäksi tulemme tekemään myös 3-osaisen hybrid melan (varsi hiilikuitua ja muovinen lapa) joka soveltuu varsinkin lautojen jälleenmyyntiin.

Karkuremmit

leash

Karkuremmi on luonnollisesti pakollinen tarvike SUPpailussa. Saatavilla on coiled ja suoraa leashia. Mikäli vuokraamostanne mennään vesille matalalta laiturilta tai normaali rannalta on coiled versio kätevämpi ja pyörii vähemmän tiellä. Taas jos vesille lasku tapahtuu korkeammalta laiturilta kuten Oulussa on suoralla karkuremmillä helpompi laskea lautaa alas.

Liivit ja neopreenitarvikkeet

Vuodesta 2013 asti olemme tuoneet maahan ION:n märkäpukuja ja tarvikkeita. ION on johtava valmistaja tällä osastolla ja tekevät varusteita jotka on suunniteltu kestämään

Tarkemmin ION fiilikseen pääset heidän nettisivuillaan www.ion-products.com

Kellutusliivit

boosterit

Yksi tärkeimpiä lisävarusteita vuokraamolla on kellutusliivit. ION:n valikoimista löytyy Booster ja Booster X liivit. Booster on hieman alemmas asti tuleva liivi joka toimii täydellisesti SUPpailussa sekä wakeboardingissa/vesihiihdossa. Booster X on leijasurffiin suunniteltu liivi joka ei tule yhtä alas kuin perus Booster. Mikäli toimintaanne kuuluu myös melontaa on tämä erinomainen valinta. Vaikka äkkiseltään Booster X näyttää normaalilta melontaliiviltä on se kaikkea muuta. Koska liivi on suunniteltu leijasurffiin on sen istuvuus ja tuntuma ihan muuta kuin perinteisessä lappuliivissä. Lisäksi liivissä on pari taskua ja mahdollisuus vaikka camelbackin käyttöön. Liivit ovat aavistuksen kalliimpia kuin perustason liivit, mutta Oulussa useita vuosia käytössä olleet liivit näyttävät edelleen kuin uusilta.

Tsekkaa tarkemmat tiedot ION:n sivuilta

ION Booster Vest

ION Booster X Vest

Märkäpuvut

markkarit

Mikäli vuokraamollanne haluatte varmistaa, että asiakkaat eivät peru varauksia huonommallakaan säällä ja samalla tarjota SUPpaajille huolettomampaa menoa on märkäpuvut erittäin tärkeä varuste. Märkäpuvuissa laatuerot ovat valtavia ja “halppis” märkäpukujen kanssa käy helposti sama kuin markettitason SUP-lautojen kanssa eli niistä ei ole mitään iloa. Laadukkaissa märkäpuvuissa on istuvuus, joustavuus ja kestävyys täysin eri luokkaa. Valikoimistamme löytyy varmasti märkäpuvut jotka täyttävät laadulliset vaatimukset, mutta pysyvät silti hintaluokassa mikä vuokraamotoiminnassa on kannattavaa. Varastoimme paljon ylivuotisia pukuja, mutta uudesta mallistosta tässä esimerkki hyvästä vuokrapuvusta.

ION Strike Element 3,5mm/2,5mm

Tossut

tossut

Tossut ovat tarpeellisia vuokraamokäytössä kahdesta syystä. Ensimmäinen on tietysti lämpö. Monesti voi vesi olla viileää vaikka ilma onkin tosi lämmin ja mukava. Tällöin tunnin parin reissulla kun vettä jaloille roiskuu voi varpaita alkaa paleltamaan. Toinen syy on suoja jaloille. Monessa paikassa ranta mistä veteen mennään voi olla kivinen tai reissun päällä rantaudutaan paikkaan missä pohjassa on monenlaista yllätystä. Neopreenitossuilla SUPpaajat saavat myös suojaa jaloille.

Tossuja meiltä löytyy käytännössä aina yli 100 paria varastosta ja pääasiallisesti tarjoamme ION:n tossuja.

Tutustu hieman ION:n valikoimaan tossuissa.

Kiinnostuitko? Täytä alla oleva lomake niin otamme yhteyttä :)

Fields marked with an * are required