Team Lappis

Peter Törnroos
Lappis Kite Teamrider

Lyhyt stoori:
Peter on ollut Lappiksen tiimissä alkuvuodesta 2015 asti. Peter on Larun locaaleja, mutta tapaa käydä melkoisen useasti sulattelemassa luita mitä päheimmissä mestoissa ympäri maailman esim. Dakhla ja Brasilia ovat Petelle tuttuja mestoja! Myös roadtripit surffipakulla maistuvat Petelle.

Millä Pete vetää?
Valtaosa Peten leijasetupista koostuu Best GP leijoista, mutta keveillä keleillä reenejä jatketaan Best TS 17:lla. Jalkojen alta löytyy Best Pro-Creator 139 jonka jaloissa pitää kiinni Humanoid Howl bootsit

Kotipaikka: Helsinki
Kotispotti: Laru kite beach
Kovin temppu: Blind Judge
Tyylisuunnat: Wake/freestyle, mutta kaikki maistuu!
Aloitusvuosi: 2009

Päivi
Lappis Kite Teamrider

Lyhyt stoori:
Päivi on ollut Lappiksen tiimissä kesästä 2012, jolloin rietas surffiope vietteli viattoman oppilaansa. Tuon salskean surffiopen perässä Päivi muuttikin 1,5v sitten Ouluun, jota hän pitääkin maailman parhaana kiteparatiisina. Suosikkispotti löytyykin Oulun Hailuodon Lauttarannasta jonka flätillä tähän mennessä kovin temmpu, raleykin on treenattu.

Millä Päivi vetää?
Sillä mitä surffiopen pakun takakontista sattuu milloinkin löytymään…ja löytyyhän sieltä! Bestin Armada tai KB4 löytyy tassujen alta fiiliksestä riippuen. Leijoista Bestin TS on viimeisen vuoden aikana ottanut hiukan niskaotetta muista malleista, mutta Kahoonan kanssa hassuttelu ei harmita sekään. Trapetsina ION hummer miesten xs sopii kesään kuin talveen.

Kotipaikka: Oulu
Kotispotti: Oulun Havaiji
Kovin temppu: Raley
Tyylisuunnat: Freestyle
Aloitusvuosi: 2012/2013

Sauli Pisilä
Lappis Kite Teamrider

Lyhyt stoori:
V. 2006 Valenciassa sain ensikosketuksen lajiin kun norskikaverit löivät rannalla 16 m2 Boxerin puomin suoraan kouraan leijan ollessa unhookkina zeniittissä – “Try it out but don´t move the bar too much…”. (Suosittelen lämpimästi kurssia harrastuksen alkuun!). Tästä hetkestä hengissä selvittyäni kävin seuraavana päivänä hakemassa paikallisesta kiteshopista legendaarisen Best Waroo V1:n matkaan. Siitä asti olenkin ollut totaalisen koukussa lajiin eikä hiipumista ole havaittavissa.

Kiteboarding Team Eternia: https://vimeo.com/user18084488

Millä Sauli vetää?
Best: TS 12 & 9, Nemesis 10 & 9, Guroo 6. 10 vuotta pian tullut Bestillä ajettua ja todella tyytyväinen ollut kamoihin. Vuosien varrella asiakaspalvelu ja takuuasiat on hoituneet esimerkillisesti.

Kotipaikka: Oulu
Kotispotti: Porin Yyteri tai Oulun Hawaji
Kovin temppu: S-Bend to Blind
Tyylisuunnat: Wakestylessä hidas mutta epävarma kehittyminen koukuttaa. Toisaalta boostailu isosti ylitehon rajamailla kiehtoo, lentämisen tuntua ei voita oikein mikään. Aaltosetit silloin tällöin tuo mahtavan lisämausteen lajiin.
Aloitusvuosi: 2006

Noora Similä
Lappis Kite Teamrider

Lyhyt stoori:
Noora ‘Nore’ Similä on ollut tiimissä vuodesta 2012. Nore talvehtii Oulussa ja kesät liikkuu Etelä-Suomen rannoilla, Helsingistä Hankoon. Nore nostaa mimmienergiaa rannoilla. Täysillä eteenpäin!

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=0T8a6Y9inYk

Millä Noora vetää?
Välineistöstä Bestin TS ja Armada ovat Noren ehdottomat suosikit. Tessu toimii freestylessä niinku koukkuhypyissäkin. Armada 134 on mun lemppari, jämäkkä freestylelauta, jossa on potkua. Faith Hope Love -bootsit toimii Nore pieniin jalkohin hyvin, juoniorimalleihin ei oo tarvinu lähtee.

Kotipaikka: Oulu
Kotispotti: Oulun Hawaji
Kovin temppu: Back to blind, Raley to wrapped
Tyylisuunnat: Freestyle, wakeakin tulee ajettua
Aloitusvuosi: 2009

Santtu Sander
Lappis Wake Teamrider

Lyhyt stoori:

Olen harrastanut lautalajeja kauemmin kuin ollut harrastamatta. Aloitin waken ja kiten samana päivänä Ranskassa 2008. Harrastin kiteä pari kesää Helsingissä, mutta kaipasin aina kaapelia ja niitä reilejä ja hyndiä mitä kaapelissa pääsee vetämään. 2013 tuli Wakespot Helsinki ja kite jäi silloin kokonaan taustalle. Kaapeliwake on kulkenut ihan hyvin ja pari suomenmestaruuttakin on takataskussa. Wakespotilla mut bongaa 99% todennäköisyydellä joka päivä. Roikun kaapelissa suunilleen pari kertaa viikossa. Paras kipinä syttyy kun saa jonkun vision ja herää tahto suorittaa se, rautalangasta vääntämällä ei oikeen lähe.

Millä Santtu vetää?
Wakehommissa lämpimänä pitää ION kuivapuvut ja märkkärit. Jalkojen alla Liquid Forcea ja iskuilta suojaa Jets Pilot vestit

Kotipaikka: Etelänvetelä
Kotispotti:Wakespot Helsinki (www.wakespot.fi)
Kovin temppu: HS BS 7
Tyylisuunnat: Tyylikäs goofy
Aloitusvuosi:Going sideways since 1997

Petteri Väisänen
Lappis Wake Teamrider

Lyhyt stoori:
Aloitin wakehommat 2013 syksyllä Piipontimon hellässä huomassa Ikaalisissa, josta sitten pari kesää tullut puskettua melkolailla aina vaan, kun kaapelille päässyt. Viime “kesänä” kertyi wakepäiviä tasan 87. Wakessahan viehättää sen loppumattomien haasteiden ja adrenaliinin lisäksi mahtavat porukat, joita eri kaapeleilla tapaa. Lisäksi harvoin tulee huonoja päiviä kaapelilla!

Vimeo: Kausiedit 2015

Millä Noora vetää?
Vilposammalla joko ION:n Onyx Amp 5/4 vetoketjulla tai 4/3 ilman vetoketjua. Ball Slapper shortsit kelistä riippumatta!

Kotipaikka: Tampere
Kotispotti: Wake Valley – Ylöjärvi
Kovin temppu: Oon hyvä yrittään kaikkea. Suosikkina kuiteski Bel Air
Tyylisuunnat: Kaapeliwake
Aloitusvuosi: 2013

Jussi Korhonen
Lappis Kite Teamrider

Lyhyt stoori:
Innolla harrastelen sekä leijahommia että kaapeliwakea. Tukikohtana toimii Oulu, mutta välillä tulee lähdettyä kauemmaksikin kelien perässä. Eri juttuja reenailen aikalailla kelien mukaan. Freestylessä on paras meininki, mutta kovan kelin osuessa iso koukkuloikkaspedeily vetää myös naaman virneeseen. Pikku sträpleskikkailut silloin tällöin tuovat mukavaa vaihtelua kuvioihin ja kaapelissa turpiin ottaminen on ihan oma lukunsa (käy jo urheilusta). Parasta on nestemäisessä vedessä harrastaminen, mutta Pallashommat tulevat hyvänä kakkosena.

Vimeo: http://vimeo.com/jussik

Millä Jussi vetää?
Leijoja löytyy TS 9, TS 12 ja TS 14. Ysin kelialue yltää (testatusti) johonkin 17 puuska
21 lukemiin ja oikein kevyellä kelillä harrastan suosiolla kaapeliwakea. Dekkeinä Pro-Creator ja Profanity, jälkimmäinen käytössä myös kaapeliwakessa. Bootseina CTRL Hustlet.

Kotipaikka: Oulu
Kotispotti: Oulun Hawaji
Kovin temppu: S-bend to blind
Tyylisuunnat: Freestyle, wakeakin tulee ajettua
Aloitusvuosi: 2012

Petri Sandström
Lappis Kite Teamrider

Lyhyt stoori:
Jyväskyläläinen Petri on ollut Lappiksen tiimissä järjestävällä puolella vuodesta 2014 saakka. Keski-Suomalaisuudestaan huolimatta, voi hänet tavata todennäköisimmin rannikkoseudun kite-spoteilla tuulisina päivinä, ja poikkeuksetta lähes jokaisella kite-campillä!

Millä Petri vetää?
Narujen jatkona taivaalla (joskus vedessä ja puussakin) Bestin TS 5,9,12,17 ja muutama välikoon Kahoona. Jalassa Best Pro Creator 139, jossa Hyperlite Marek System Boots ja Byerly System Bindings. Kastikkeena pullo tai pari Binding Slimeä.

Kotipaikka: Jyväskylä
Kotispotti: Päiväreissu Yyteriin
Trikki: Ei Natsaa
Aloitusvuosi: 2013

Teemu Muhonen
Lappis Wake Teamrider

Lyhyt stoori:
Innostus lähti vuonna 2008 mökkiveneen perästä Kuusamossa. Samana kesänä tuli käytyä Ukkohallan kaapeliparkilla jonka jälkee siellä tulikin vietettyä aikaa yhä useammin. Nykyään työskentelenkin Ukkohallan kaapelilla operaattorina(saa tulla moikkaaa) ja siellä päin tulee pörrättyä kesät talvet! Niin sanotusti laji vei mennessään ja reissujaki o tullu tehtyä lajinparissa Thaimaassa TWP:ssä ja Turkissa Hipissä moneen otteeseen! Mahdollisuus Lappiksen tiimiin tuli tuossa 2015 alkupuolella ja totta kai siihen innostuneena lähdin messii.

Editti kaudesta 2014

Millä Teemu vetää?
Lautasettinä CTRL Supreme wood joissa CTRL Imperial bootsit! Näissä suomen kylmissä keleissä jopa mut pitää lämpimänä ION Quantum 5/4 ja ION Onyx 5/4, sitte ku vesimittari värähtää yli 20 niin päälle vetästään ION Onyx 3/2 ettei vilu vaan pääse yllättämään! Iskuja sitte vastaa ottaa ION Collision vest (still alive)

Kotipaikka: Ukkohalla
Kotispotti: Ukkohalla
Trikki: toe fs 9
Tyylisuunnat: Kaapeli weikki
Aloitusvuosi: 2008

Juhani Purola
Lappis Kite Teamrider

Lyhyt stoori:
Oma kitehurahdus tapahtui 2009, jolloin hommasin ekan leijani. Laajalahden jäältä liikkeelle lähtenyt puuha jatkui Hangon vesillä. Viime vuosina twintip -lauta on vaihtunut lähes täyspainotteisesti surffilautaan ja varmimmin minut löytää vedestä Hangon tai Porin aaltospoteilla, kun tuulee tarpeeksi. Talvihupina Pallas -keikat ovat olleet ihan omaa luokkaansa ja ulkomaanreissuilla maistuu leijahommien lisäksi myös lainelautailu.

Millä Juhani vetää?
Kolmen leijan valikoimasta 6m2 ja 9m2 Bestin Cabot saavat nykyään eniten ulkoilutusaikaa. 12m2 TS odottaa talven Pallaksia ja kesäpäivien freestyle -fiilistelyitä.

Kotipaikka: Helsinki
Kotispotti: Hanko
Trikki: Hyvä käännös aallossa
Tyylisuunnat: Surf
Aloitusvuosi: 2009

Lassi Rehu
Lappis Wake Teamrider

Lyhyt stoori:
Lassi ”lapiomies” Rehu aloitti kiten kanssa 2011. Hazardin aloituksen jälkeen, (ensimmäiset spotit lentokenttä ja junaradan vierusta) siirtyi harrastaminen Oulun rannikoille ja Lappiksen siipien suojaan. Nyt ehkä jopa fiksumpana kuin 2011 aloittaisin mielummin kurssin kautta, kuin tilaamalla kamat netistä ja siirtymällä lentokentälle silloin kun koneita ei näy. Nykyään lapiomiehen bongaa useammin waken kuin kiten kanssa.

Millä Lassi vetää?
Kitepuolella menosta huolehtii Best TS, trapetsina toimii ION Hummer. Kylmää vastaan taistelen IONin quantum puvuilla.  Lapiomies on kumminkin helpommin tunnistettavissa siitä että bileet menee poncho päällä ja rannalla puku on aina laskettu vyötäisille jos räntää ei tule vaakasuorassa

Kotipaikka: BMW (asuu satunnaisesti myös muiden autoissa)
Kotispotti: Nii secret että siel ei oo muita vielä näkyny
Trikki: Kitellä teepussiloikka, Wakella switch frontside ollie
Tyylisuunnat: T-Paita, ei shortseja
Aloitusvuosi: 2011

Mikko Toivonen
Lappis Kite/Wake Teamrider

Lyhyt stoori:
Mikko on ollut Lappiksen ja Viiman tiimissä parisen vuotta. Mikko on takuuvarmasti yksi Suomen energisimpiä kitettäjiä ja harvassa on tapahtumat ja kilpailut missä herraa ei paikanpäällä näy. Miehen tyyli on myös varsin ihailtava koska hän tosissaan nauttii vesillä harrastamisesta kaikissa mahdollisissa muodoissa!

Millä Mikko vetää?
Mikko tuli alusta saakka erittäin hyvin juttuun Best TS:n kanssa. Tessun lisäksi jalkoihin on pultattuna Best Armada ja lämmöistä huolehtii joko ION Onyx märkkäri tai ION Fuse kuivis

Kotipaikka: Laru (jokaisen tosiharrastajan parvekkeelta näkyy kitespotti)
Kotispotti: Laru
Trikki: Viime  kesänä mies havaittu niittaamassa kaapelissa S-bendin blindiin
Tyylisuunnat: Kaikki, aivan kaikki!
Aloitusvuosi:

Pekka Rintala
Lappis Kite/Wake Teamrider

Lyhyt stoori:
Pekka on pitkän linjan kitemiehiä ja pokkaa mieheltä löytyy! Olipa sitten tunturiloikkaa lapissa tai tupla S-bendinä kaapelissa! Kesä 2015 oli miehellä aika kovaa myllytystä sillä suomen mestaruus nasahti kitessä ja Wake Tour Finlandin kokonaiskisan voitto myös

Millä Pekka vetää?
Pekalle on tasaiseen tahtiin yritetty tarjoilla 4-naruisia leijoja, mutta kerran C-leijamies niin aina C-leijamies eli tykitys tapahtuu Best GP leijoilla. Lautana alla Pro-Creator sekä Profanity ja lämmöistä huolehtii ION Onyx Select puvut.

Kotipaikka: Helsinki
Kotispotti:
Trikki: 313 niin kitessä kuin kaapelissa!
Tyylisuunnat: Wakestyle
Aloitusvuosi:

Niko Pelkonen
Lappis Wake Teamrider

 

Lyhyt stoori:
Tutustuin waken pariin ukkohallassa vuonna 2010 (9 vuotiaana). Siitä lähti meitsin ura käyntii, aluksi hitaasti,mutta laji otti ja vei mukanaan. Olen ollut myös töissä Ukkohallan radalla ja siellä on vietetty paljon aikaa. Nyt on tullut käytyä lajin perässä Turkissa (hipnotics).

2016 Niko hyppäsi isosti Suomen wakekuvioihin tullen Ukkohallan SM-kisoissa toiseksi ja Wake Tour Finlandin overall kolmas (Oulussa hopeaa ja jyväskylässä pronssia)

Millä Niko vetää?

Kamoina on toiminu ctrl supreme ja imperial bootsit, pukuna lämmittää suomessa 4.5 strike ja pinnalla pitää ion collision vest.

Kotipaikka: Oulu
Kotispotti: Oulu Wakepark & Ukkohalla
Trikki: S-bend to blind
Tyylisuunnat: Wake
Aloitusvuosi: 2010