Läskipyöräily on täydellisesti Suomeen soveltuva laji. Olipa kesä, syksy, talvi tai kevät, mahdollistaa leveillä renkailla varustettu maastopyörä fatbike/MTB harrastuksen.

Lappis on tarjonnut läskipyöräilyä jo vuodesta 2015, ja nykyään tarjoamme Oulussa, Raahessa ja Kalajoella pyörävuokrauksen lisäksi ohjattuja retkiä ja kursseja kaiken tasoisille harrastajille. Kesällä 2021 toteutimme Ylläksen NUTS MTB Camp tapahtuman, ja syksyllä 2022 osallistumme NUTS Kalajokeen tarjoamalla erilaisia MTB-retkiä ja -kursseja.

Leijahiihto & leijasurffaus
Leijalautailu (engl. kiteboarding) on yleisnimitys 1990-luvulla kehittyneelle harrastukselle, jossa riittävän isoa vetoleijaa käytetään liikuttamaan harrastajaa vedessä siihen tehdyn laudan päällä tai lumella käyttäen suksia tai lumilautaa. Leijalautailu jakautuu useisiin alalajeihin, sillä leijan kehittämää vetoa voidaan käyttää liikkumiseen vedessä, lumella tai maalla. Välineenä voidaan käyttää erityistä leijalautaa, suksia, lumilautaa, luistimia, vesilautaa, lainelautaa tai maastorullalautaa (mountain board). Leijalautailuun kuuluvat erilaiset temput ja hypyt, joiden vaikutteet tulevat muista lautailulajeista. Silti laji on paljon muutakin kuin temppuja ja hyppyjä. Leijalautailua ja leijahiihtoa voi harrastaa juuri vauhdikkaasti tai rauhallisesti kuin itse haluaa. Leijalautailua ei pidä kuitenkaan sekoittaa liitämiseen tai lentämiseen. Lumella tapahtuvaa leijalautailua kutsutaan myös leijahiihdoksi ja vedessä tapahtuvaa leijalautailua leijasurffaukseksi.

https://www.youtube.com/watch?v=HHPpZSZl-rU

Leijahiihto ja leijasurffaus on ehdottomasti paras aloittaa kurssin kautta. Vaikka leijojen turvallisuus on kehittynyt on niissä valtavasti voimaa. Osaava harrastaja voi leijalla singota itsensä jopa kolmeen kymmeneen metriin ilman hyppyriä ja mikäli tämä sama voima lähtee hallitsemattomasti käsistä voi jälki olla pahaa. Kurssin avulla pääset lajiin nopeasti ja turvallisesti. Talvikurssilla itsenäiselle tasolle pääsee yleensä n. 6 tunnin opetuksella ja kesällä n. 8 tunnin. Kurssilla keskitytään hyvin paljon voiman hallintaan ja opetellaan niitä tärkeitä taitoja millä vältetään vaaratilanteet ja jos niitä tulee kuinka niissä tilanteissa toimitaan. Leijahiihtokursseja järjestetään pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Hyvinkäällä, Joensuussa, Kuopiossa, Kajaanissa, Jyväskylässä, Oulussa ja Lapin alueella.

Kurssit aloitetaan nykyään netissä järjestettävällä virtuaalisella teoriaillalla. Tässä osiossa käydään läpi lajin turvallisuus, teoria ja varustepuoli. Voit myös halutessasi osallistua vain tään teoriailtaan.

Suomessa on pitkä rantaviiva mikä mahdollistaa harrastamisen. Ylhäältä alaspäin lähdettäessä hyviä paikkoja löytyy mm. Oulusta Lohtajalle välisellä alueella (myös Hailuodossa), Porin Yyterissä, Hangossa ja Helsingissä. Merenrantapaikkojen lisäksi järvisuomessa lajia harrastetaan mm. Lahdessa, Joensuussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Oulujärvellä.

Leijahiihtovarusteet
Varsinkin ensimmäisiä leijahiihtovarusteita hankkiessa kannattaa ehdottomasti kääntyä meidän tai osaavien harrastajien pariin. Leijoissa on todella paljon pieniä yksityiskohtia joilla voi olla todella iso merkitys lajin aloittamiseen ja sen turvallisuuteen. Tässä yksi artikkeli minkä kirjoitimme jonka kaltaisiin tilanteisiin törmäämme vuosittain

https://www.lappis.fi/ela-hanki-ensimmaista-leijaa-omin-pain/

Me olemme Suomen johtava maahantuoja ja kauppias leijavarusteissa. Valikoimistamme löytyy uusia, ylivuotisia ja käytettyjä varusteita kaikkiin tarpeisiin. Voimme myös hieman ylpeillä sillä, että hintatasomme ei häpeä edes keskieuroopan verkkokaupoille, mutta heistä poiketen meiltä saat henkilökohtaista palvelua varusteiden valintaan.

Leijahiihtoa aloittaessa tarvitset seuraavat varusteet (lumilaudan/suksien lisäksi)

Leijan, Puomin naruilla, valjaat, karkuremmin ja pumpun.

Leijasurffausta aloittaessa ylläolevien lisäksi tarvitset

https://www.youtube.co/watch?v=z3z46n8BlMU&t

Märkäpuvun, leijasurffilaudan ja suosituksena kypärä ja kellutusliivit