Wakeboardingia Helmikuussa Suomessa?

 

Kyllä, se on mahdollista, koska Venemessuille Helsingin messukeskukseen on laitettu 40m pitkä ja 15m leveä allas. Tästä tietenkin suurin kiitos menee Juusolle (Jujukas) ja Timolle (Flowfun), jotka jaksaa tehdä tämän tapaisia ISOJA juttuja suomalaisen wakeboardauksen hyväksi. Erittäin nöyrä kiitos ja kumarrus siis heille.

honorwake1

Setuppi näyttää tältä: Wakestation kicker M ja Haran suunnittelema obstaakkeli, jonka on aivan kuusi kautta mänty!

Messujen avausviikonloppuna (13.2.-14.2.) käytiin Honor Wake Jamit, jossa mukana kisaajia oli Suomesta, Saksasta, Virosta ja Venäjältä. Kisan taso oli molempina päivinä tosi kova ja ylöisö sai nauttia huikeista vedoista. Tuomareilla ei todellakaan ollut helppo homma asettaa kisaajia jonkinlaiseen järjestykseen (itse en ainakaan olisi osannut). Kisaformaattina toimi best trick, jossa hyppyri ja reili oli eritelty omiksi osa-alueiksi.

Reiliin paukuteltiin 270 sisään joka suunnalta niin normi ja hardway kuten myös bs ja fs, jonka lisäksi osa jatkoi komboa vielä 270 ulos. Pari erityismainintaa: 17 vuotias virolainen Simon Pettain… Jumalauta mikä tyyli! Kaveri ei vaan ländää joka temppua vaan myös tekee ne tyylillä. Toinen reilikingi oli kyllä saksalainen Nick Schäfers, joka laittoi mm. liuskasta reiliin fs 360 nosepressiin!?! Tämäkin jätkä on vasta 16 vuotias, joten pistäkäähän nimi muistiin!

honorwake2

Allekirjoittanut testaa ION:n Onyx Amp märkkärin flexi ominaisuuksia. Antaa muuten ihan erilaisen liikkuvuuden! Kuin olis alasti, mut sillai lämpimässä. (Photo: Tomi Tähti)

Rehellisesti sanottuna hyppyripuolella teki kyllä tiukkaa edes arvata tempun nimi. Fs 720 tunnisti vielä, mutta siinä vaiheessa, kun mennään pään yli ja pyöritään asteita yli 360 ja handlepass tulee jostain hiton jalkojen välistä, on pakko nostaa kädet pystyyn, taputtaa ja kysyä temppun nimeä myöhemmin vetäjältä itseltä. Nostetaan tästä taas pari kaveria esille: Viron Tönis Tein teki aivan hullun ison ja tyylipuhtaan whirly birdin ja nappas oikeutetusti sillä itselleen koko viikonlopun best trickin voiton. Sean Boomers puolestaan laittoi niinkin teknisen tempun kuin pete rosen tuosta hyppyrisetupista, joka oli jo lähtökohtaisestikin haastavampi vetää kuin isommassa tilassa olevilla kesäkaapeleilla.

honorwake3

Lappis teamrider Pekka Rintalan tyylinäyte! (Photo: Tomi Tähti)

Tulokset lauantailta:

Best trick rails: Nick Schäfers (Saksa)
Best trick kicker: Lars Machedanz (Saksa)
Best overall: Simon Pettai (Viro)

Tulokset sunnuntailta:

Best trick kicker: Tönis Tein (Viro)
Best trick rails: Sean Boomers (Saksa)

Weekend best overall: Nick Schäfers (Saksa)
Weekend best flow: Lars Machedanz (Saksa)
Weekend best trick: Tönis Tein (Viro)

Kaiken kaikkiaan ”kisoista” jäi tosi positiiviset muistot ja mikä tärkeintä, yleisö pääsi nauttimaan showsta! Mikäli sikäli Sinulla on mahdollisuus päästä käymään Venemessuilla vielä tällä viikolla, niin menkäähän ihmeessä wakeboardaamaan nimittäin allas on avoinna kaikille (ja kamat saa lainaan paikan päältä tarvittaessa). Lisäksi messujen päätössunnuntaina (21.2.) on vielä suomiwakekisat alkaen klo 13:30. Tervetuloa!

Cheers,

Petteri

httpvh://www.youtube.com/watch?v=20oNFI2xJVw