Leijasurffaus (leijalautailu, leijahiihto, snowkiting) on hauska ja monipuolinen laji, missä voit vapaasti valita tyylisi leppoisasta ulkoilusta ja luonnosta nauttimisesta totiseen treenaamiseen ja vauhdikkaiden trikkien hiomiseen. Lajin ideana on taittaa matkaa tai heittää temppuja keskimäärin 10 neliöisen leijan vetämänä talvella omilla laskettelu/telemark-suksilla tai lumilaudalla ja kesäisin lumilautaa muistuttavalla kitelaudalla.

Meno on juuri niin vauhdikasta, mitä itse haluat siitä tehdä eli laji on rajua vain jos itse teet siitä sitä! Freestyle temput, aallot tai spiidiajo tarjoavat rajattomasti adrenaliinia sitä haluaville. Kurssilla opit valitsemaan olosuhteet ja välineet, joilla harrastat halutessasi rauhallisemminkin taitojesi ja mieltymyksiesi mukaan. Laji tarjoaa kaikilla tasoilla haasteita ja onnistumisen elämyksiä.

Lajia voi harrastaa ympäri vuoden; talvella meren tai järven jäällä ja tuntureissa, lumilaudalla tai suksilla. Kesäisin meren rannoilla ja isoilla sisäjärvilläkin.

Oikein aloitettuna siis leijalautailua ja hiihtoa voidaan pitää varsin turvallisena lajina!

Mitä vaaditaan

Leijahiihtokurssille ja leijasurffauskurssille osallistumiseen ei varsinaista alaikärajaa ole, mutta nuoremmat harrastajat otamme kursseille vain vanhempien kanssa, yläikärajaa lajiin taas ei ole! Kurssilla saat lainaan kaikki muut välineet, mutta omat laskettelusukset/telemark-sukset/lauta, monot sekä kypärän (tarvittaessa voimme järjestää kypäränkin) tarvitset omasta takaa.

Kurssi

Oman ja muiden turvallisuuden kannalta laji kannattaa aloittaa kurssilla. Tuulen ja leijan voima hallitsemattomana on vaarallista sekä itsellesi että sivullisille. Turvallisten olosuhteiden, leijan käsittelyn ja leijan lennätystaidon oppii kolmessa tunnissa ja vauhdin hurmaan suksilla/laudalla pääsee kuudessa tunnissa.

Kurssilla opit:
– välineiden käytön
– valitsemaan sopivat ja turvalliset paikat ja olosuhteet
– ajamaan ja jatkamaan harjoittelua itsenäisesti ja turvallisesti

Kauanko kestää?

Usein noin kuuden tunnin kurssin jälkeen olet valmis jatkamaan harjoittelua itsenäisesti. Kurssi voidaan ja usein jaetaankin ihanteellisten tuuliolosuhteista takaamiseksi parille päivälle.

Tutustu mukavasti teoriaillassa

Teoriaillassa tutustut lajiin mukavasti ja opit teoriaa tehokkaasti sisätiloissa.
Teoriailta sopii myös leijahihdon aloittamista vielä harkitseville.
Teoriailta kestää 2-3h ja niitä järjestetään tarpeen mukaan talvikaudella.

Varusteet

Johtavana leijavälineiden maahantuojana pystymme kurssin jälkeen tarjoamaan sinulle juuri oikeat välineet jatkamiseen. Valikoimissamme on  uudet, ylivuotiset ja käytetyt välineet josta jokaiselle löytyy oikea ratkaisu.

TALVELLA TARVITSET:

Ulkoiluvaatteiden ja lasketteluvälineiden (mukaanlukien kypärä) lisäksi alkeiskurssin käytyä tarvitset vain leijan ja trapetsin, alkeiskurssilla niiden laina kuuluu kurssin hintaan.

Alkuun pääset talvella (leija + trapetsi) uusilla välineillä noin 900€ hankinalla ja käytetyillä tietenkin halvemmalla

KESÄLLÄ TARVITSET:

Leijan ja trapetsin lisäksi, märkäpuvun ja leijalaudan. Keväällä ja syksyllä lisäksi oman tarpeen mukaan tossuja, hanskoja ja huppuja.

Jäikö jotain askarruttamaan? Laita meille viestiä ja palaamme juttuun pikimmiten 🙂

[weforms id=”5540″]