Näin talven lähestyessä moni miettii uuden harrastuksen aloittamisesta ja mikä olisikaan sen parempaa kuin leijahiihto! Tuhannet järvet, meren jää sekä lapin tunturit tarjoavat mielettömät puitteet lajille!

 

kiteweek

Tällä sivulla esittelemme tarkemmin eri välinevaihtoehtoja harrastajille. Laji on ehdottomasti paras aloittaa kurssin kautta josta saat tarkempaa tietoa täältä!

Leijahiihtoa aloittaessa on erittäin tärkeä, että laji lähtee käyntiin oikeilla välineillä. Aloittavalla harrastajalla on lähes mahdoton itsenäisesti löytää juuri hänelle sopivat varusteet koska lähtökohtaisesti jokainen merkki sanoo kaikkien varusteiden olevan parhaita kaikkeen 🙂 Tämän lisäksi käytettyjen myyntipalstoilla monesti yritetään aloitteleville myydä täysin soveltumattomia ja jopa vaarallisia varusteita. Tästä aiheesta kirjoitimme jutun viime vuonna johon suosittelemme myös tutustumaan.

Lisäksi kaikki tarjoamamme varusteet on testattu toimiviksi ja turvallisiksi Suomen olosuhteissa. Jokaisen leijan mukana tulevissa puomeissa on varmuudella toimivat hätälaukaisut ja muut turvallisuusominaisuudet.

Välineitä valittaessa on ensimmäisenä mietittävänä leijan tyyppi eli pumpattava vai patjaleija. Toisena on ensimmäisen leijan koko. Tästä aiheesta voit tarkemmin lukea ostajan oppaastamme.

Tänä vuonna valikoimamme on ehdottomasti historiamme laajin. Tarjolla on käytettyjä, ylivuotisia sekä ihan uusia jokaiseen ajotyyliin ja budjettiin.

Käytettyjen valikoimaan voit tutustua täältä

Tämä lista on tehty hintajärjestyksessä halvimmasta ylöspäin.

Huom. completepaketit sisältävät leijan, puomin, karkuremmin ja pumpattavien kohdalla pumpun. Talviharrastamiseen näiden lisäksi tarvitset enää valjaat johon tarjoamme ION vyötärötrapetseja starttipaketissa hintaan 100€ (osaan paketeista on trapetsi laskettu jo hintaan mukaan!)

Leijapaketit toimitetaan aina rahtivapaasti! Haluatko lisätietoa? Ota yhteyttä!

HQ Apex avoin patjaleija

apex

HQ Apex on äärettömän leppoisa avoin patjaleija. Pelkässä talviharrastamisessa varmasti harva leija on yhtä helposti lähestyttävä kuin Apex. Toki nämä ominaisuudet saattavat osalle kuskeista tuntua hetken harrastamisen jälkeen hieman tylsältä. Toiselle taas sopivan leppoisalta. Mikäli haluat mahdollisimman edullisen ensimmäisen leijan ja/tai olet hakemassa lajilta helppoa ja rauhallista ulkoilua on tämä asiallinen valinta.

Apexissa meillä on tarjottavana 2017 ja 2018 mallistoa. Uusi 2018 on hieman “viritetty” vanhasta eli tarjoaa kehittymisen varaa hieman pidemmälle kuin 2017 malli. Tämän lisäksi 2018 toimitetaan HQ One puomilla joka sopii suoraan suurimpaan osaan markkinoilla olevista leijoista (pumpattavat ja patjaleijat) Tämä on erittäin hyvä asia kun kalustoa lähdetään täydentämään tai päivittämään koska tällöin ei ole pakko uusia puomia. Myös 2017 mallin puomia on mahdollisuus käyttää pumpattavien leijojen kanssa, mutta tämän ominaisuudet eivät ole yhtä kehittyneet kuin HQ ONE puomissa.

Apex hinnasto:

 • 2017 Apex 8m Complete 520€ (ovh 775€)
 • 2017 Apex 11m Complete 585€ (ovh 850€)
 • 2017 Apex 13m Complete 620€  (ovh 910€)
 • 2018 Apex 8m Complete (HQ ONE puomilla) 639€ (ovh 800€)
 • 2018 Apex 11m Complete (HQ ONE puomilla) 669€ (ovh 900€)

Tutustu tarkemmin HQ Apex leijaan valmistajan sivuillta

Peter Lynn Lynx 2017 avoin patjaleija

lynx

Paperilla Peter Lynn Lynx on vastava kuin HQ Apex. Käytännössä Lynx on kuitenkin suorituskykyisempi kampe kuin Apex eli kehittyessä tästä ei kasva yhtä nopeasti ulos!

 • 2017 Peter Lynn Lynx 11m Complete 649€

HQ Matrixx 3 2017 suljettu patjaleija

matrixx

Matrixx on HQ:n suljettu patjaleija. Suljettu patjaleija sopii niin kesään kuin talveen ja tuntumalta ja tyyliltä asettuu avoimen patjaleijan ja pumpattavan välimaastoon. Matrixx on todella letkeä peli ja mikäli lajissa kiehtoo eniten talvisin järvellä, merellä tai tuntureissa cruisailu on tämä tosi hyvä vaihtoehto. Matrixxin kohdalla positiivisin yllätys oli sen vakaus kaikenlaisissa olosuhteissa. Leija kestää mukavasti puuskaa eikä rupea heti tuulen noustua vetämään liikaa. Suljettua patjaleijaa hankkiessa suosittelemme hieman pienempää kokoa alkuun. Esim. 9m Matrixx on erittäin hyvä koko ja tuulialue istuu lähelle samaa mikä pumpattavissa saadaan n.12m leijalla. Terävää ajotuntumaa, freestyleä tai voimakkaampaa tehontuottoa etsiville löytyy parempi vaihtoehto pumpattavien puolelta.

 • HQ Matrixx 3 2017 9m Complete 999€ (ovh: 1399€)
 • HQ Matrixx 3 9m starttipaketti 1079€ (sis. leija, puomi & trapetsi)
 • HQ Matrixx 3 2017 15m Complete 1149€ (ovh: 1740€)
 • HQ Matrixx 3 2017 18m Complete 1230€ (ovh: 1910€)

Tutustu tarkemmin HQ Matrixx 3 leijaan

Eleveight PS 2018

PS-C2-2-1024x768

“Uutena” tulokkaana valikoimissamme on Eleveight. Eleveight ei sinäänsä ole uusi koska merkin takana ovat henkilöt jotka ovat suunnitelleet ja olleet avainhenkilöinä Bestin takana jo reilusti yli 10 vuotta.

PS on Eleveightin koululeija. Eli leija on suunniteltu mahdollisimman helpoksi, vakaaksi ja turvalliseksi. Tämä ei tarkoita sitä, että leijalla voi vain opetella ja sen jälkeen vaihtaa “parempaan”. PS tulee palvelemaan erittäin hyvin kunnes agressiivinen ajelu ja hyppiminen alkavat kiinnostamaan enemmän. Ja kyllä tälläkin pystyy hyppimään ja ajamaan kovaa, mutta ne eivät ole olleet suunnittelussa ne tärkeimmät ominaisuudet. Ominaisuus missä PS on vahvimmillaan on relaunch. Eli kun leija tippuu veteen/jäälle on se erittäin helppo nostaa sieltä ylös. Näiden lisäksi Eleveight PS on erittäin edullinen leija vaikka materiaalit yms. ovat täysin vastaavat kuin RS js FS malleissa! Eleveight PS toimitetaan Eleveight ECB puomin kanssa.

 • 2018 Eleveight PS 10m Complete 995€ (ovh 1189€)
 • 2018 Eleveight PS 12m Complete 1045€  (ovh 1289€)

Tutustu Eleveight PS leijaan tarkemmin valmistajan sivuilla

Best TS 2017

ts

Best TS on varmasti Suomen eniten käytetty leijamalli. Tällä leijalla on voitettu SM kilpailuja ja pokattu podiumipaikkoja maailmancupissa. Silti leijaa ei tarvi missään määrin pelätä! Olemme käyttäneet TS:ssää vuosien saatossa paljon opettamisessa ja tällä mallilla on todella moni lajinsa aloittanut. Tämä sopii erityisen hyvin kaikille teille joita lajissa kiehtoo napakampi ajo, freestyle ja erittäin reagoiva leija. Puomina Eleveight ECB puomi.

 • Best TS 2017 14m starttipaketti 1079€ sis. leija, puomi, pumppu ja trapetsi (ovh: 2200€)

Best TS on valmistajan viimeinen malli ja tämän seuraaja on Eleveight FS

Tutustu tarkemmin Best TS 2017 leijaan

Eleveight RS 2018

rs

RS on Eleveightin Freeride/Crossover malli. Tämä leija on aikalailla täydellinen kampe aloittelevalle, mutta siitä ei varmasti lopu ominaisuudet ihan heti. Esimerkiksi allekirjoittanut on harrastanut lajia jo yli 11 vuotta ja omassa käytössä on RS useammassa koossa. Lajin jatkoa ajatellen RS sopii täydellisesti kuskeille jotka nauttivat leijahiihdon ja surffauksen useista eri osa-alueista. Leija on todella helppo ja vakaa ajaa. Leijalla lähtee pitkiä ja liitäviä hyppyjä. Näiden ominaisuuksian kanssa kehityt nopeasti lajissa eteenpäin. Puomina Eleveight ECB puomi

 • Eleveigh RS 2018 10m Starttipaketti 1210€ (sis. leija, puomi, pumppu ja trapetsi) 
 • Eleveight RS 2018 12m Starttipaketti  1259€ (sis. leija, puomi, pumppu ja trapetsi) 
 • Eleveight RS 2018 14m Starttipaketti  1295€ (sis. leija, puomi, pumppu ja trapetsi)

Tutustu tarkemmin Eleveight RS leijaan

Eleveight FS 2018

eleveightfs2

FS on lyhennys sanoista Freestyle Series. FS on erittäin suorituskykyinen kampe ja tästä ei lopu paukut kesken kovemmallakaan freestylekuskilla. Silti FS on erittäin käyttäjäystävällinen kampe. Kun päästät puomista irti menee leija tehottomaksi ja relaunch tapahtuu helposti takanarusta vetämällä kuin muissakin 4-naruisissa leijoissa. Tämä sopii loistavasti aloitteleville joita lajissa kiinnostaa tykittäminen. Tämä ei välttämättä tarkoita teknistä freestyleä, mutta myös kuskit joita kiinnostaa vauhti ja sähäkkä ajo saavat FS:stä paljon irti. Verrattuna RS:ssään FS:stä ei ehkä saa kaikkea irti niin helpolla, mutta tämän kanssa kehittyminen on hauskaa koska leijasta paljastuu uusia ominaisuuksia sitä myöten kun omat taidot kehittyvät. Puomina Eleveight ECB puomi

 • 2018 Eleveight FS 12m Complete 1265€ (ovh: 1858€)
 • 2018 Eleveight FS 14m Complete 1315€ (ovh: 2008€)

Tutustu tarkemmin Eleveight FS leijaan.

Eleveight ECB puomi

bar-1-1

Olitpa kokenut tai aloitteleva harrastaja on puomi yksi tärkeimmistä varusteista leijassa. Leijan safety ominaisuudet riippuvat ensisijaisesti puomista. Tässä tärkeimpinä kuinka helppo turvamekanismit on aktivoida ja mitä sen jälkeen tapahtuu. Eleveight ECB on yksi kehittyneimpiä puomeja tällä saralla. Puomi käyttää alan standardi “push away” safetyä. Tämä tarkoittaa sitä, että hätälaukaisu aktivoidaan työntämällä sitä ulospäin. Hätälaukaisun aktivoinnin jälkeen leija jää roikkumaan yhden narun varaan. Tämä liputtaa leijan ja vie siitä kaiken tehon pois. Tämä yhden narun varaan aktivoituva turvaominaisuus ei ole ihan sanottua kaikilla valmistajilla. Mikäli puomin hätälaukaisu ei jätä leijaa yhden narun varaan voi leijaan jäädä vielä vetoa ja tietyissä tilanteissa leijan ottaminen itsenäisesti haltuun on mahdotonta. Tämän lisäksi Eleveight on kehittänyt äärettömän helpon tavan kasata hätälaukaisu uudelleen käyttökuntoon. Lähes kaikilla muilla valmistajilla vedon alla olevan leijan kasaaminen uudestaan on erittäin haastavaa kokeneillekkin kuskeille. Tässä ECB puomi on edelläkäviä sillä hätälaukaisu voidaan kasata helposti työntämällä chickenloop takaisin mekansmin sisälle. Tämän lisäksi puomin mukana toimitetaan Eleveight Micro Leash. Tämä lyhyempi karkuremmin mahdollistaa sen sijoittamisen trapetsin eteen ilman, että se roikkuu polvissa.

Tutustu Eleveight ECB puomiin tarkemmin

Autamme mielellämmi sinua valitsemaan itsellesi oikeat varusteet. Täytä allaoleva tiedustelulomake ja otamme sinuun yhteyttä!