Kainuun alueella on oivallisia paikkoja leijahiihdon ja leijalautailun harrastamiseen ympäri vuoden.

Oulujärveä ei turhaan kutsuta Kainuun mereksi. Tuulisina päivinä se antaa lähes merelliset olosuhteet leijailuun. Leijahiihtospotteja löytyy joka tuulensuunnalle ja loistavia hiekkarantoja ympäri järveä.

Harrastuspaikat eivät ole ruuhkaisia ja sopivat hyvin myös aloittelijoille.

Leijahiihdon ja leijalautailun opetusta tarjotaan Kajaanissa ympäri vuoden.

Talvikurssimme pyörivät joulu-huhtikuussa. Kesäkurssit alkavat vesien hieman lämmittyä kesäkuussa ja jatkuvat lokakuulle. Suosittelemme aloittamaan harrastuksen talvella ja jatkamaan siitä kesäkursseilla.

Talvisin kurssitamme Paltaniemen jäätiellä ja Nuasjärven Rehjan selällä. Voimme järjestää kursseja myös Vuokatissa, jos se on teille parempi.

Kesäisin paikkojamme ovat Paltaniemen uimaranta. Pappilanniemi, Koutalahti, Ärjän saari, Säräisniemen Ruunutörmä ja nimensä veroinen Manamansalon Kultahiekat. Kultahiekoilla onnistuu myös majoittautuminen erittäin kodikkaalla leirintäalueella.

Leijahiihdon opetusta Kuopiossa tarjotaan aivan talven alusta loppuun saakka. Kurssikausi aloitetaan heti kun jäät ovat riittävän vahvat. Teoriailtoja voidaan järjestää jo ennakkoon ja lennätuspaikkojakin lähialueelta löytyy!

Minä päivinä kurssit pyörivät: Kajaanin kurssit pyörivät kaikkina päivinä tilauksesta. Lyhyellä varoajalla emme kuitenkaan voi taata kurssia joten otathan hyvissä ajoin yhteyttä. Huom! Kurssiajat sovitaan aina henkilökohtaisesti kouluttajan kanssa. Emme siis keräile isompaa porukkaa tai aloita kursseja tiettyinä päivinä. Pyrimme järjestämään kurssit aina siten kun ne sinulle sopii ?

Mikä kurssi minulle? Mikäli et ole varma vielä lajin aloittamisesta sopii sinulle täydellisesti Introkurssi (150€) tämän jälkeen voit tuumailla kurssin jatkoa. Jos taas tiedät, että harrastus tästä tulee on Peruskurssi tai Tehokurssi sinua varten.

Kuka Kajaanissa opettaa: Elämän Vaeltajat ry on perustettu jo 2004, ja siitä asti on leijailijoita kurssitettu vuosittain. Jyrki Vahlamo vastaa kurssituksesta pitkälla kokemuksella ja turvallisella otteella. Heittäydy siis mukaan tuulen vietäväksi!

LEIJAHIIHDON INTROKURSSI
165€
Kiinnostaako kokeilu, mutta et heti halua varata täyttä kurssia
LEIJAHIIHDON PERUSKURSSI
280€
Peruskurssi antaa eväät siihen saakka, että lajia voit jatkaa itsenäisesti
LEIJAHIIHDON TEHOKURSSI
380€
Tehokurssilla tavoitteen on sujuva ajo ja kääntyminen