Project Description

Pohjois-Savon maakuntakeskus Kuopio tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet leijahiihdon harrastamiseen. Kallavesi ympäröi Kuopion kaupunkia ja harrastamaan pääsee lähes mistä vain. Leijalautailu ja leijahiihtokurssit järjestetään hiema tuulensuunnasta riippuen n. 5 km. säteellä Kuopion torilta. Suosituin paikka on Itkonniemen jäätie, jossa harrastamaan pääse jäätien varrelta. Tuuli puhaltaa leppoisasti pohjois-etelä akselilta jäätien yli, jossa ympäröivät luodot ja saaren törmät tarjoavat mukavia luontoäidin muokkaamia hyppyreitä haasteita niitä etsiville. Myös avaraa selkää riittää, joten aloittelijan ei tarvitse jännitellä “leijoja syöviä” puita tai muita haasteita.

Leijahiihdon opetusta Kuopiossa tarjotaan aivan talven alusta loppuun saakka. Kurssikausi aloitetaan heti kun jäät ovat riittävän vahvat. Teoria iltoja voidaan järjestää jo ennakkoon ja lennätuspaikkojakin lähialueelta löytyy!

Minä päivinä kurssit pyörivät: Kuopion kurssit pyörivät pääsääntöisesti viikonloppuisin. Leijahiihtokurssit järjestetään aina 1-2 henkilön pienryhmissä.

Huom! Kurssiajat sovitaan aina henkilökohtaisesti kouluttajan kanssa. Emme siis keräile isompaa porukkaa tai aloita kursseja tiettyinä päivinä. Pyrimme järjestämään kurssit aina siten kun ne sinulle sopii.

Mikä kurssi minulle? Mikäli et ole varma vielä lajin aloittamisesta sopii sinulle täydellisesti Introkurssi (165€), minkä jälkeen voit tuumailla kurssin jatkoa. Jos taas tiedät, että tästä tulee harrastuksesi, on Peruskurssi tai Tehokurssi sinua varten.

Ketkä Kuopiossa opettaa: Kuopion kitemaikkana toimii Antti “Antsa” Hyvärinen. Antti on hurahtanut lajiin jo yli kymmenen vuotta sitten ja on edelleen väkevästi koukussa lajiin.