Märkäpukua hankkiessa oikea koko on kaikki kaikessa!! Tästä syystä pyrimme mahdollisuuksien mukaan lähettämään asiakkaalle 2 eri kokoista pukua jotta voidaan olla varmoja oikeasta koosta.

Netistä löytyvät kokotaulukot ovat osoittautuneet aika suuntaa antaviksi ja monesti jos ostaa kokotaulukon mukaisesti sopivan puvun on se liian iso.

Mikä paksuus on paras?
Paksuuden valinnassa puvun laatu merkkaa hyvin paljon ja laadukkaissa puvuissa jopa 3mm paksuus voi olla lämpimämpi kuin huonompilaatuisissa 5mm. Lähtökohtaisesti jos Suomessa haluaa pärjätä yhdellä puvulla on laadukas 5mm puku hyvä valinta.

Etu vai takavetoketju?
Viimevuosina ovat etuvetoketjulliset puvut kasvattaneet suosiotaan paljon. Materiaalien sekä vetoketjun sijoittelun ansiosta pukujen flex on erittäin hyvä ja kun puku saadaan päälle on se erittäin miellyttävän tuntuinen. Monesti puku tuntuu ohuemmalta kuin mitä se on.
Miinuspuolena etuvetoketjupuvussa on sen hankaluus laittaa päälle ja ottaa pois. Napakan kokoinen puku ei uutena tapaa lähteä yksin pois päältä, mutta kun se hieman venähtää käytössä ja tekniikka hioutuu alkaa sekin onnistua.
Takavetoketjuinen eli perinteine malli on huomattavasti helpompi laittaa päälle ja ottaa pois. Flexin lisäksi takavetoketjuisten heikkous on kaulus josta vesi hieman helpommin tulee sisään verrattuna etuvetoketjuiseen pukuun.

Miksi istuvuus on niin tärkeää?
Neopreenin lämpimyys perustuu siihen, että puvun sisällä ei vesi pääse huljaamaan. Jos puvussa on yhtään löysää tulee se täyttymään vedellä ja puku ei ole niin lämmin. Kun puku taas istuu kuin toinen iho toimii se parhaiten. Laadukkaan märkäpuvun kanssa hieman liian pieni on parempi kuin liian iso puku.

Mistä puvussa maksaa?
Märkäpuvuissa suurin tekiä hintaan on neopreenin laatu. Yksinkertaisesti mitä kalliimpi puku sitä joustavammasta materiaalista se on tehty. OVH hinta onkin kohtuullisen hyvä vertailuluku eri pukujen välillä.

Kuivapuvut vs. todella paksu märkäpuku?
Kun halutaan harrastaan kelillä kuin kelillä käy 5mm puku jossain vaiheessa viileäksi. Vaihtoehtona lisälämmöksi on paksumpi märkäpuku tai kuivapuku.
Todella kylmällä kelillä harrastaessa tuulen purevuus on ehkä suurin ongelma. Kun mennään ensimmäiselle setille veteen pärjää paksulla märkäpuvulla vielä kivasti, mutta kun tullaan rantaan tauolle alkaa tuuli poraamaan puvun läpi luihin. Tässä tilanteessa tulee kuivapuvun ensimmäinen etu koska sinulla on alla kuivat vaatteet ei tuuli pääse puremaan märkään ja kylmään pukuun estäen wind chillin.
Toisena seikkana kuivapuvun puoleen on turvallisuus. Mikäli sinulla käy vahinko vesillä ja joudut veden varaan pidemmäksi aikaa voi märkäpuvun kanssa tulla nopeasti aika kylmä. Mikäli kuivapuvun alla on oikea määrä vaatetta pärjää sillä äärimmäisen kylmissäkin vesissä pitkään.
Normaali harrastajalle kuivapuku tuo kuitenkin sitä mukavuutta ääripään sääoloihin.

Minkäslainen kuivapuku?
Kuivapuvuissa varsinkin tuulilajeihin nouseva trendi on ollut neopreenipuvuissa. Monella harrastajalla on säkkipuvuissa ollut huolena repeäminen johon on kohtuullinen riski kun pelataan terävien evien lähettyvillä. Säkkipuvun repeämisestä voi seurata erittäin vaarallinen tilanne. Neopreeniset kuivapuvut ovat merkittävästi kestävempiä varsinkin pistoille ja viilloille. Toki neopreeninen kuivapuku on raskaampi, mutta kokonaispainoa tasoittaa se, että neopreenipuvun alle ei tarvitse ladata niin paljoa vaatetta kuin säkkipukuun.


Pidämme varastossa jatkuvasti suurta valikoimaa märkäpukuja sekä kuivapukuja.
Ota yhteyttä niin tuumaillaan mikä puku sinulle parhaiten sopisi.