Leijakoulu Lappis on vesi- ja tuulilajeihin erikoistunut yritys joka on perustettu 2006 leijahiihdon koulutukseen. Vuodesta 2013 olemme työskennelleet vahvasti SUP-lautailun sekä wakeboadingin parissa tavoitteena nostaa Oulun jokisuiston virkistyskäyttö sen ansitsemalle tasolle.

Melontaa Oulun jokisuistossa kesällä 2018

”Oulun jokisuisto tarjoaa aivan mielettömät puitteet useisiin lajeihin. Varsinkin SUP-lautailussa ja kaapeli wakeboardingissa suiston saaret ja salmet suojaavat sitä myrskyiltä ja aalloilta. Täten se tarjoaa täydelliset puitteet vaikka sää ei esimerkiksi avomerellä sitä olisi kommentoi Harri Rautava Leijakoulu Lappikselta”

Kesäkaudella 2019 tulemme ottamaan ison askeleen eteenpäin jotta kaikki Oululaiset ja Ouluun matkustavat voisivat nauttia suistosta vieläkin enemmän sillä tulemme ottamaan melonnan yhdeksi ykköslajeistamme.

SUP-lautailun lisäksi Oulun jokisuisto on monimuotoisuudessaan aivan täydellinen kohde melontaan. Suiston saaret ja salmet eivät pelkästään tarjoa suojaisaa vesistöä, mutta se avaa myös Oulun aivan uudessa muodossa. Esimerkiksi mustasalmessa meloessa on tunnelma sama kuin sisämaan rauhallisilla jokipätkillä, mutta tämä ”joki” avautuukin avomerelle. Jokisuisto onkin yksi Suomen monimuotoisimmista melontavesistöistä.

Kesällä 2018 järjestimme viikottaiset maanantaimelonnat

”Harvoin olen kohdannut melontakohdetta jossa näin pienellä alueelta löytyy näin monipuoliset vesistöt. Ja kaiken lisäksi pääsy vesille aivan keskustan tuntumasta.”  Fiilistelee kokenut meloja suiston rannalla

Tulevana kesänä kajakkien vuokrauksen lisäksi tulemme tarjoamaan kattavasti eri tasoisia koulutuksia sekä retkiä melonnan puolella. Viikottaiset maanantaimelonnat, itsenäiseen harrastamiseen suunnatut EPP 1 koulutukset sekä ryhmille toteutettavat retket tulevat helposti Oululaisten saataville torinrannasta käsin. Oulun melontatoimintaa rakennetaan yhdessä Suomen kokeneimpien melontaohjaajien kanssa.

”On hienoa lajin kannalta, että aktiivisen seuratoiminnan lisäksi Ouluun tulee mahdollisuus päästä matalalalla kynnyksellä melonnan pariin. Vuokraamot tarjoavat helpot varusteet jotka ovat suunniteltu aloitteleville jonka jälkeen lajista innostuneet voivat edetä seurojen tarjoamien suorituskykyisten kajakkien pariin” kommentoi Oulun Merimelojien puheenjohtaja Pekka Saavalainen

Mustasalmi yllättää hienoudellaan joka kerta…jopa ohjaajat :)

Vuokraamolla käytettävä kalustomme on suunniteltu helppoon ja turvalliseen harrastamiseen. Kajakit ovat äärettömän vakaita ja asiakkaat saavat käyttöönsä kaikki turvallisuuteen tärkeät varusteet kuten kellutusliivit sekä vedenpitävän kännykkäpussin.

”Haluamme mahdollistaa helpon ja turvallisen harrastamisen kaikille ikään ja harrastuneisuuteen katsomatta. Vuokraamomme kajakit sekä SUP-laudat ovat valikoitu siten, että kaiken tasoiset harrastajat löytävät sieltä varusteet millä harrastaminen olisi ensiksikin turvallista, mutta myös nautittavaa” kertoo Harri Rautava joka on Lappiksen maahantuonnin kautta ollut kalustamassa lukuisia SUP-lautavuokraamoita sekä kaapeli wakeparkkeja ympäri Suomen.

Toivotammekin kaikki tervetulleeksi tekemään jokisuistosta Oululaisten merellisen olohuoneen.

Uusi SUP-lautailuun, melontaan ja läskipyöräilyyn keskittynyt vuokraamo pyritään avaamaan toukokuun lopussa.

Lue lisää melonnasta Oulussa.