Lappis/ Melonta Oulussa

Tervetuloa Oulun upeisiin melontavesistöihin

Mitä melonta on?

Melonta on vesillä liikkumisen muoto, jossa melaa avuksi käyttäen liikutaan kajakilla tai kanootilla. Laji sopii loistavasti kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Samalla se tarjoaa portin ainutlaatuiseen Oulun jokisuistoon.

Melonta Oulussa

Oulun jokisuisto on täynnä saaria, salmia, kapeita väyliä, siltoja ja matalikkoja. Kaikki sellaisia mitkä tekevät siitä aivan täydellisen kohteen melontaan (ja SUP-lautailuun). Jokisuistossa meillä ei ole oikeastaan koskaan säätä milloin melonta ei olisi turvallista. Vaikka avomerellä myrskyää on suistossa tyyntä. Nämä saaret ja salmet jotka tekevät suistosta suojaisan tekevät siitä myös todella mielenkiintoisen. Vaikka olemme meloneet ja SUP-lautaillut Oulussa jo vuosikaudet emme siltikään ole kyllästynyt suiston alati vaihtuvaan vesistöön.

Kuinka pääsen melomaan?

Melonnan pariin on kolme tietä. Voit vuokrata varusteet, osallistua ohjatulle safarille tai tulla mukaan EPP 1 melonnan peruskurssille. Valitsetpa näistä minkä tahansa lähtee laji turvallisesti liikkeelle. Vuokrauksissakin tarjoamme alkuinfon lajin turvallisuuteen ja tekniikkan. Silti suosittelemme ensimmäiselle kerralle ohjattua melontaretkeä (esim. Maanantaimelontaa). Jos taas haluat jatkaa melontaa harrastuksena suosittelemme EPP 1 (Euro Paddle Pass) kurssillemme osallistumista. 

Mikäli melontakärpänen on päässyt puraisemaan on meillä tarjolla pohjois suomen kattavin melontavalikoima. Tämä on mahdollista yhdistyttyämme pitkän linjan Raahelaisen melontayritys Botnia Outdoorin kanssa.

Käytössämme Oulussa on tällä hetkellä n. 20 kpl kajakkeja joista pari kappaletta “kaksareita” eli kahden henkilön. Tämän lisäksi vuokravalikoimissamme pari “inkkari” kanoottia sekä ilmatäytteisiä Packrafteja. Mikäli ryhmäsi on vielä isompi, on meillä mahdollisuus järjestää lisäkalustoa mm. Raahessa sijaitsevalta Botnia Outdoorilta jonka kanssa yhdistyimme kesällä 2019.

Oulun ja Raahen lisäksi voimme järjestää melontaa n. 100km säteellä Oulusta ja Raahesta.