Valitettavasti emme elä päiväntasaajalla ja osat kaudesta täytyy varustautua hieman lämpimämmin. Hyvät hanskat ja tossut ovat kuitenkin tapa tehdä kylmässä harrastamisesta mahdollisimman mukavaa.

Hanskat
Leija, purjelauta ja wakehommissa hanskat ovat aina kompromissi lämpimyyden ja tuntuman välillä. Jos hanskoja paksunnetaan liikaa täytyy puomista puristaa liikaa jolloin kädet väsyvät tai niitä alkaa särkemään.
Yleensä kylmän kelin hanskat ovat 3-5mm ja tuulimerkeillä hanskojen joustoon ja tuntumaan on erityisesti panostettu. Hanskojen materiaalit vaikuttavat myös lämpimyyteen paljon ja kylmälle kelille valittaessa on hyvä, että hanskoissa on liimatut saumat jotta vesi ei pääse tihkumaan sisään.

Tossut
Hyvissä tossuissa tärkeänä asiana on tuntuma. Kukaan ei halua surffata kumisaappaat jalassa  Suomen oloissa pääasiallisesti järkevimmät tossut ovat 5-6mm joilla tarkenee todella kylmissä vesissä. Liian lämpimät tossut eivät yleisesti ole ongelma, mutta osalla harrastajista on ~3mm tossut ns. välikaudelle jolloin ei vielä ilman pärjää, mutta 5-6mm tuntuvat turhan jytyiltä. Tietyillä rannoilla täytyy tossuja käyttää läpi kesän kivien tai muiden terävien asioiden suojaksi jolloin saatavilla on myös n. 1mm korallitossuja. Varsinkin edustamissamme tossuissa harvoin koko täsmää normaalisti käytettyyn kengän kokoon eli näissäkin jos on epäselvyyttä pyrimme lähettämään usemman koon testaukseen.

Huput ja pipot
Viileässä viimassa pää kylmää vedessä kohtuullisen helposti. Monesti huppu ja varsinkin pipoa käytetään kohtuullisen pitkällekkin kesäkauteen ihan mukavuussyistä. Todella kylmällä kelillä huppu on ehdottomasti paras vaihtoehto lämmittäen päätä ja niskaa. Hieman lämpimämmillä keleillä neopreenipipot ovat erittäin suositeltavia. Pipot eivät häiritse yhtä paljon kuin huppu, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää lisälämpöä. Lisäksi pipot on coolin näkösiä 

Neopreenipaidat ja shortsit
Muut neopreenitarvikkeet eivät ole niinkään pakollisia vaan harrastamisen mukavuutta lisääviä.
Neopreenipaidat ovat erittäin toimivia lisälämmittimiä tosi kylmissä keleissä, mutta toimivat samalla kesien rajakeleissä jossa märkäpuvun kanssa tulee liian kuuma, mutta ilman pukua ei ihan tarkene.
Samaan tarkoitukseen on saataville tullut myös neopreenishortseja.