Neopreenitossut – Suojaa, lämpöä ja pitoa jokaiseen vesilajiin Suomessa

Artikkelin sisältö

 • Miksi valita neopreenitossut?
 • Mikä tekee hyvän neopreenitossun?
 • Kuinka valita oikea tossu vesiurheilulajiisi:
 • Leijasurffaus
 • SUP-Lautailu
 • Wingfoil
 • Lainelautailu (surffaus)
 • Purjelautailu
 • Melonta
 • Talviuinti
 • Kuinka valita oikea koko?
 • Esittelyvideo ION Plasma Boot 6/5mm
 • Yhteenveto

Alla otteita tossuvalikoimastamme, koko valikoimaa pääset selaamaan tämän linkin kautta

Miksi valita neopreenitossut?

Vesiurheilu on aivan parasta hommaa, mutta niin mukavuuden kuin turvallisuuden kannalta hommaan kannattaa varautua oikein. Kylmässä vedessä avojaloin tai huonoilla tossuilla mennessä lähtee tunto aika nopeaan, mutta se ei ole vain se kylmä. Kuvittele tilanne: olet vihdoin päässyt vesille, aurinko paistaa, ja sitten astut terävään kiveen (tai potkaiset foiliin/evään). Kuinka paljon harmittaisi, jos kesäkausi päättyisi siihen, kun jalkapohjaan pitäisi laittaa tikkejä? Tässä kohtaa astuvat mukaan laadukkaat neopreenijalkineet vesiurheiluun – ne eivät vain lämmitä, vaan suojaavat sinua vedessä väijyviltä vaaroilta. Edustamamme ION:n tossut sopii hyvin useisiin lajeihin joita käymme myös tässä artikkelissa läpi.

Hyvä vesiurheiluun suunniteltu malli tarjoaa enemmän kuin vain suojan; se pitää jalat lämpöisinä kastuessaankin ja säilyttää myös luonnollisen tuntuman. Laadukkaissa neopreenitossussa on hyvin pitävä kumipohja. Ja vaikka Suomi on maa, jossa vesikaudesta nauttiminen tarkoittaa usein varautumista viileisiin vesiin, onneksi nykyaikaiset varusteet ovat kehittyneet valtavasti. Nykyään voit nauttia vesiurheilusta paksuissakin varusteissa – ja se on yhtä juhlaa, ilman että joudut kärvistelemään kylmässä.

Mitä tekee hyvän vesiurheilujalkineen?

ION Ballistic boots

Aikoinaan, ennen kuin Lappis perustettiin ja oma leijasurfharrastukseni oli jo vajaan viiden vuoden ikäinen, muistan selvästi kevään ja syksyn kylmät vedet – ja jäätyneet varpaat. Tämä ei johtunut siitä, etteikö tarjolla olisi ollut paksuja tossuja; ongelmana oli, että ne olivat niin jäykkiä, että valitsimme ennemmin palella 3mm paksuisissa neopreenisukissa kuin käyttää 5mm paksuisia neopreenitossuja. Paksujen tossujen tuntuma oli kuin olisi surffannut kumisaappaat jalassa.

Onneksi nykyään tilanne on toinen. Oikeanlaiset neopreenitossut voivat tehdä valtavan eron. Nykyaikaiset mallit tarjoavat erinomaista lämpöä ja suojaa, mutta säilyttävät silti jalan luonnollisen liikkuvuuden ja tuntuman, mikä on välttämätöntä esimerkiksi leijasurfauksessa. Kun valitset tossut, on tärkeää löytää sellaiset, jotka tuntuvat hyvältä ja sopivat juuri sinun tarpeisiisi – vaikka se tarkoittaisi surffaamista jäiden seassa.

Kuinka valita oikeat neopreenitossut vesiurheilulajiisi?

Leijasurffaus:

Leijasurffaus on monipuolinen laji, joka vaatii erityistä huomiota varustevalinnoissa riippuen veden lämpötilasta ja surffausolosuhteista.

Kylmät vedet ja erilaiset ajotyylit

Leijasurffaus Suomen kylmissä vesissä on täysin mahdollista ja vielä oikein mukavaa, mutta se tarkoittaa, että varusteisiin pitää hieman paneutua ja panostaa. Suositeltava tossun paksuus kylmissä olosuhteissa on yleensä 6mm joka pitävät jalkasi varmasti lämpimänä. Tässä ympäristössä leijasurffarit voivat valita kahden päätyypin välillä riippuen heidän toimintansa intensiteetistä ja mieltymyksestä riippuen:

 • Round Toe – vesiurheilutossut, kuten ION Plasma -sarja, ovat suosittuja freeridereiden, foilaajien ja straplesskuskie keskuudessa. Ne tarjoavat erinomaista lämpöä ja mukavuutta, ja ne ovat helpot pukea ja riisua.
 • Split Toe -tossut, kuten ION Ballistic -sarja, tarjoavat parempaa vakautta ja istuvuutta. Ne ovat erinomainen valinta kovaa vauhtia harrastaville surffaajille, koska ne pitävät jalan tukevasti paikallaan ja vähentävät tossun liikkumista jalassa, mikä on tärkeää erityisesti intensiivisissä alastuloissa ja nopeissa käännöksissä.

Lämpimät vedet leijasurffauksessa

Lämpimissä vesissä leijasurffaajat voivat nauttia suuremmista vapauksista varustevalinnoissaan. Monet kokeneet kuskit suosivat ajamista ilman tossuja, mikä parantaa tuntumaa lautaan. Kuitenkin, tossujen käyttö voi olla hyödyllistä myös lämpimissä vesissä ja ainakin allekirjoittaneella se on vuodesta toiseen lisääntynyt:

 • Ei tossuja – Sopii alueille, joissa vedenalaiset vaarat ovat vähäisiä. Tämä vaihtoehto on suosittu freestyle-leijasurffaajien keskuudessa, jotka arvostavat maksimaalista tuntumaa lautaan ja siteisiin.
 • 3mm tossut – Yleinen valinta monille leijasurffaajille, jotka haluavat yhdistää suojan ja mukavuuden. Nämä tossut ovat sopivat useimmille kesävesille ja tarjoavat hyvän suojan ilman liiallista paksuutta.
 • 2mm reef tossut – Erityisen suositeltavat kivikkoisilla tai korallipitoisilla alueilla, joissa lisäsuojan tarve on ilmeinen. Ne tarjoavat keveyttä ja joustavuutta, säilyttäen samalla hyvän tuntuman lautaan. Nämä tossut eivät ole Suomessa mitenkään pakolliset, mutta jos sellaiset on, ovat ne keskikesän lämpiminä surffipäivinä todella mukavat.

Matalempi ”reef tossu” ION:lta

Haluatko tutustua Leijasurffauksee? Lue lisää tämän linkin kautta!

SUP-lautailu

SUP-lautailu, eli stand up paddleboarding, on suosittu vesilaji, joka vaatii harrastajiltaan sekä tasapainoa että kestävyyttä. Varustevalinnat, erityisesti tossut, voivat vaikuttaa merkittävästi kokemukseen veden päällä.

Tuntuman tärkeys

SUP-lautailussa paras mahdollinen tuntuma lautaan saavutetaan avojaloin. SUP-lautailuun sopivat parhaiten laadukkaat surffiin suunnitellut neopreenitossut ja neopreenisukat, kuten ION-Plasma boot, tarjoavat tuntuman, joka pääsee hyvin lähelle avojaloin SUPpailun kokemusta. Toisaalta, esimerkiksi sukeltamiseen tai melontaan suunnitellut tossut voivat tuntua epämiellyttäviltä laudan päällä niiden kovien pohjien vuoksi.

Tossut mahdollistavat myös maaseikkailut

Tossut eivät ainoastaan lisää mukavuutta ja suojaa vedessä, vaan ne tekevät myös mahdolliseksi seikkailut maalla. Monesti meloessa rantoja pitkin tulee vastaan kiinnostavia paikkoja, joissa olisi siistiä käydä tutkimassa. Kun jalassa on neopreenitossut, on paljon helpompi hypätä maihin ja lähteä tutkimaan ympäristöä. Tossut suojaavat jalkoja niin kivisillä poluilla kuin metsäisillä alueilla liikuttaessa.

Kylmät vedet ja varhainen kevät

Kauden alkaessa, kun vedet ovat vielä kylmiä, SUP-lautailijat hyötyvät 6mm paksuisten tossujen lämmöstä ja suojasta. Nämä tossut tarjoavat riittävän suojan kylmää vastaan, mikä on tärkeää alkukevään retkillä kun ilma voi olla lämmin, mutta vesi vielä erittäin kylmää. SUP-lautailussa jalat pysyvät pääasiassa veden päällä, mikä tarkoittaa, että siirtyminen ohuempiin tossuihin on mahdollista nopeammin kuin muissa vesiurheilulajeissa.

Round Toe -tossut suosiossa

SUP-lautailijat suosivat lähes poikkeuksetta round toe -tossuja niiden mukavuuden vuoksi. Vaikka split toe -tossut tarjoavat tietyissä lajeissa parempaa vakautta ja istuvuutta, SUP-lautailussa niiden tarjoamat hyödyt eivät ole yhtä olennaisia. Round toe -tossut tarjoavat mukavuutta ja helppoa pukeutuvuutta, mikä on arvokasta pitkillä vesiretkillä.

Lämpimät vedet ja kesäaika

Kun vedet lämpenevät, monet SUP-lautailijat siirtyvät käyttämään ohuempia tossuja. 3mm tossut ovat erinomainen valinta kesäkaudelle, tarjoten hyvän suojan ilman liiallista lämmittävyyttä. Lisäksi 2mm reef tossut ovat hyödyllisiä, kun lautaillaan tuntemattomilla tai kivikkoisilla vesialueilla. Nämä ohuemmat tossut suojaavat jalkoja teräviltä esineiltä ja kiviltä, ja auttavat liukkaissa kohdissa, joita voi kohdata rantautumispaikoilla.

Kiinnostaako SUP-lautailu? Sivuillamme kattavasti tietoa lajista, lue lisää!

Wingfoil

Wingfoil on viime vuosina kasvattanut nopeasti suosiota. Laji vaatii kuitenkin erityistä huomiota varusteiden suhteen, erityisesti turvallisuuden takaamiseksi.

Henkilökohtaisesta kokemuksestani wingfoilatessa tiedän, että laudan ja varsinkin sen alla olevan hydrofoilin kanssa kaatuessa voi helposti menettää suunnantajun, varsinkin veden alla. Etenkin aloittaessani lajin harrastamisen, tuli veden alla polskittua hieman huolimattomasti, ja useasti jalat kopsahtivatkin foiliin – ja kopsahtavat edelleen aika ajoin. Foilin terävät reunat tekevät tällaisista kolhuista riskialttiita, ja avojaloin harrastaessa on melkein tuurista kiinni, osuuko jalat terävään kohtaan vai ei.

Tästä syystä olen oppinut arvostamaan neopreenitossujen suojaa. Wingfoilatessa käytän oikeastaan aina tossuja, sillä ne tarjoavat tarvittavan suojan ja mielenrauhan. Kokemuksen myötä on oppinut myös paremmin havainnoimaan, missä lauta menee, mutta tossut ovat edelleen välttämättömät välineet turvallisuuteni varmistamiseksi. Tossut eivät tietysti ainoastaan suojaa teräviltä reunoilta, vaan helpottavat myös pääsyä veteen monissa haastavissa ympäristöissä, kuten aallonmurtajilla, risukoissa ja muutenkin vaikeakulkuisilla rannoilla.

Tossujen paksuudet wingfoiliin

Kuten leijasurffauksessa, myös wingfoilauksessa suositaan eri paksuisia tossuja kauden eri vaiheissa:

 • 6mm tossut ovat suositeltavia kauden alussa ja lopussa, kun vedet ovat vielä kylmiä. Nämä tossut tarjoavat maksimaalisen suojan ja lämmön.
 • 3mm tossut ovat ihanteelliset lämpimämmille loppukeväästä alkusyksyyn keskittyville ajoille, tarjoten hyvän balanssin suojan, mukavuuden ja lämmön välillä.
 • 2mm reef tossut ovat erinomainen valinta heinä- elokuun lämpiminä päivinä. Ne tarjoavat keveyttä ja joustavuutta, joka on etu erityisesti kuumina kesäpäivinä.

Round toe ja split toe -tossujen valinta

Vaikka wingfoilauksessa monet harrastajat suosivat round toe -tossuja niiden mukavuuden ja helpon pukeutuvuuden vuoksi, kuten ION Plasma -mallissa, myös split toe -tossut ovat suosittuja kovempaa ajoa harrastavien keskuudessa. Split toe -malli, kuten ION Ballistic Boots, tarjoaa parempaa istuvuutta ja vakautta, mikä on arvokasta nopeissa käännöksissä ja äkäisemmässä ajossa.

Lainelautailu

Lainelautailu, eli surffaus, on vesiurheilulaji, joka vaatii oikeanlaista varustautumista jotta vedessä viihtyy pitkään. Anni, aktiivinen lainelautailija, korostaa, kuinka tärkeää on valita tossut, jotka toimivat kuin toinen iho – tiukat ja ohutpohjaiset, jotta tuntuma lautaan on mahdollisimman luonnollinen.

Tossujen merkitys lainelautailussa

Tossut ovat kriittinen osa varusteita lainelautailussa, jossa ne eivät ainoastaan suojaa jalkoja kylmältä ja teräviltä kiviltä, vaan myös parantavat otetta laudasta. Tämä on erityisen tärkeää lajissa, jossa jalkojen pitää liikkua vapaasti mutta samalla pysyä tiukasti laudan päällä. ION Ballistic -sarjan tossut, joita Anni suosittelee, tarjoavat tämän yhdistelmän erittäin hyvin.

Kylmät vedet

Suomen kylmissä vesissä lainelautailussa vaaditaan erityistä suojaa ja lämpöä. Anni suosii 6mm ION Ballistic -sarjan tossuja kylmän kauden aikana. Nämä tossut eivät ainoastaan tarjoa lämpöä ja suojaa, vaan niiden ohutpohjaisuus ja split toe -rakenne mahdollistavat erinomaisen tuntuman lautaan. Annin mukaan, vaikka nämä tossut ovat paksut, niiden tuntuma on yhtä hyvä kuin paljon ohuemmissa tossuissa, mikä on olennaista, kun laudassa ei ole siteitä pitämässä jalkaa tiukasti laudan pinnassa.

Lämpimät vedet

Kesäkaudella, kun vedet lämpenevät, Anni siirtyy käyttämään kevyempiä 3mm tossuja. Nämä tossut yhdistävät keveyden ja joustavuuden lämmön ja suojan kanssa, mahdollistaen pidemmät ja mukavammat surf-sessiot ilman, että varpaiden lämpötila muodostuu ongelmaksi.

Purjelautailu

Purjelautailussa, kuten monessa muussakin vesiurheilulajissa, oikeanlaiset neopreenitossut ovat keskeinen varuste. Kysäisin pitkän linjan purjelautailijalta Misalta tietoa tossujen valinnasta. Tässä yhteenveto Misan antamista suosituksista.

Tärkeät ominaisuudet purjelautailutossuissa

 1. Jalkapöydän korkeat remmit: Remmit tossujen jalkapöydällä tulisi sijoittaa mahdollisimman korkealle. Tämä mahdollistaa jalan syvemmän upotuksen lenkkiin ilman, että remmi jää kiinni ja haittaa jalkojen irrottautumista. Tämä on erityisen tärkeää foliolaudoilla, joissa jalan vapaa liikkuvuus on välttämätön.
 2. Materiaalin valinta: Misan mukaan tossujen paksuus ja materiaali ovat ennen kaikkea mieltymyskysymyksiä. Jotkut purjelautailijat suosivat ohuempia, barefoot-tyyppisiä tossuja, jotka tarjoavat luonnollisemman tuntuman lautaan, kun taas toiset kaipaavat enemmän vahvikkeita tossujen sivuille suojaksi ja tukevuudeksi.
 3. Tossutyypit: Valinta ”round toe” (ION Plasma) ja ”split toe” (ION Ballistic) välillä on henkilökohtainen. Molemmilla tyyleillä on omat etunsa purjelautailussa, ja valinta riippuu yksilön mukavuudesta ja tossujen käytön tunteesta.

Tossujen paksuuden merkitys

Misa korostaa, että purjelautailussa on tärkeää omistaa eri paksuiset tossut eri olosuhteisiin:

 • Ohuet kesätossut (2mm): Näitä käytetään lämpimämmässä vedessä, ja ne tarjoavat paremman tuntuman ja joustavuuden.
 • Välikausitossut(3mm): Soveltuvat loppukevään, alkukesän ja syksyn vaihteleviin olosuhteisiin. 3mm tossuilla moni harrastaa loppukeväästä alkusyksyyn.
 • Paksut talvitossut (6 mm): Nämä ovat välttämättömiä kylmissä olosuhteissa, tarjoten maksimaalista lämpöä ja suojaa. Jos haluat pärjätä vain yksillä tossuilla ilman, että harrastaminen keskittyy vain kesään, on tämä meidän suositus!

Käyttömukavuus ja huollettavuus

Misan mukaan tossujen helppo kuivattavuus ja nopea kuivuminen ovat tärkeitä ominaisuuksia, erityisesti kun seilataan suolaisissa ja suurissa vesistöissä. Tossujen tulee olla käänneltävissä ylösalaisin kuivumisen helpottamiseksi, mikä myös vähentää epämiellyttävien hajujen muodostumista ja pidentää tuotteen käyttöikää.

Melonta

Melonta vaatii varusteilta monipuolisuutta ja kestävyyttä, ja oikeanlaiset neopreenitossut ovat avainasemassa tämän lajin harrastajille. Melojien tarpeet vaihtelevat lajin eri muodoissa, kuten koski-, joki- ja kajakkimelonnassa. Seuraavassa tarkastellaan melontatossujen keskeisiä vaatimuksia ja suosituksia, jotka perustuvat Natura Vivan vetäjien, Arhin, Ilkan ja Jessen kokemuksiin.

Tärkeimmät ominaisuudet melontatossuissa

Melontatossujen tulee olla monipuolisia ja kestäviä, sillä melojat kohtaavat monenlaisia olosuhteita vedessä ja maalla. Tärkeitä ominaisuuksia ovat:

 • Vahvistettu pohja ja kärki: Tämä tarjoaa suojaa ja kestävyyttä kävellessä kivisillä ja epätasaisilla rannoilla.
 • Korkeampi varsi: Varsi tulisi ulottua vähintään kehräsluun yläpuolelle, mikä suojaa nilkkoja ja pitää vettä ulkopuolella.
 • Nopea pukeminen ja riisuminen: Melontatossut saisi olla helppo laittaa jalkaan ja ottaa pois, erityisesti tilanteissa, joissa melojan täytyy nopeasti siirtyä vedestä maalle.
 • Tiukka istuvuus: Tossun tulee olla napakka, jotta se ei kerää vettä sisäänsä tai hölsky jalassa.
 • Kiristysremmit: Erityisesti jos varsi on löysempi, kiristysremmit auttavat pitämään tossut tiukasti jalassa ja estävät veden vaihtumista.

Vaikka jotkut melojat suosivat kovapohjaisia kenkiä, ION Plasma -sarjan neopreenitossu sopii loistavasti myös melontaan. Ne tarjoavat laadukkaita materiaaleja, helpon puettavuuden, lämpimyyden ja suojan. Nämä ominaisuudet tekevät niistä suositun valinnan melojille, jotka arvostavat mukavuutta ja suorituskykyä vesillä.

Melontaympäristön mukaan räätälöinti

Melontatossujen vaatimukset vaihtelevat myös melonnan tyypin mukaan:

 • Koski- ja jokimelonta: Näissä lajeissa on tärkeää, että tossuilla on pitävä pohja ja että ne ovat mukavia kävellä pidempiäkin matkoja liukkaalla tai rosoisella pinnalla.
 • Kajakkimelonta: Tässä lajissa melojat arvostavat usein paksumpaa pohjaa, joka suojaa jalkoja pieniltä kiviltä.

Käyttö kuivapuvun kanssa

Melontatossujen käyttö kuivapuvun kanssa vaatii myös harkintaa. Kuivapuvun kanssa käytettäessä tossuissa täytyy olla tarpeeksi tilaa kuivapukujen sukille ilman, että ne tuntuvat liian tiukoilta tai epämukavilta, erityisesti kylmässä vedessä.

Talviuinti

Talviuinti, joka tunnetaan myös avantouintina, on suosittu harrastus, jossa tossujen valinta on erittäin tärkeä. Kylmässä vedessä ja usein jäisillä rannoilla ja laitureilla liikkuessa tossujen tarjoama lämpö ja suoja ovat avainasemassa. Ehkäpä tossut estävät myös liukastumista. Tässä osiossa käsitellään, miksi laadukkaat neopreenitossut ovat olennainen osa talviuinnin varustelua.

Lämpimyys ja suojan tarve

Talviuinti vaatii varusteita, jotka suojaavat kylmältä niin vedessä kuin maalla liikuttaessa. ”Avantouintitossut” ovat suunniteltu kestämään kylmiä olosuhteita ja tarjoamaan erinomaista lämpöeristystä. Lähtökohtaisesti avantouimareille suositellaan 6mm paksuisia tossuja, sillä paksuus auttaa maksimoimaan lämpimyyden eikä haittaa tässä lajissa, jossa nopeus tai ketteryyden tarve ei ole samalla tavalla etusijalla kuin muissa vesiurheilulajeissa.

Avantouintikengät ja niiden ominaisuudet

Talviuintiin erinomaisesti soveltuvat neopreenitossut, kuten ION Plasma boot, tarjoavat monia etuja. Round toe -malli on suosittu avantouimareiden keskuudessa, sillä se on helppo pukea ja riisua, ja se istuu tiiviisti jalassa, mikä estää kylmän veden pääsyn tossun sisälle. Laadukkaat ”uintitossut” tarjoavat myös hyvän pidon liukkailla pinnoilla, mikä on tärkeää turvallisuuden kannalta, kun liikutaan jäisillä rannoilla tai laitureilla.

Laadun ja kustannusten tasapaino

Vaikka erittäin laadukkaat surffitossut voivat tuntua talviuinnissa hieman ylilyönniltä, panostaminen laadukkaampiin tossuihin voi olla järkevää, erityisesti jos hintaero ei ole merkittävä. Laadukkaammat neopreenitossut kestävät paremmin käyttöä ja tarjoavat parempaa suojaa ja mukavuutta kylmissä olosuhteissa.

Kun valitset avantouintitossuja, kannattaa huomioida sekä lämpö että tossun käyttömukavuus ja kestävyys. Tossujen valintaan kannattaa suhtautua harkiten, sillä hyvin istuvat ja suojaavat tossut tekevät talviuintikokemuksesta nautinnollisemman ja turvallisemman.

Kuinka valita oikea koko neopreenitossuihin

Neopreenitossujen koon valinta on tärkeä osa varusteiden hankintaa, sillä oikean kokoinen tossu parantaa suorituskykyä ja mukavuutta vesiurheilulajeissa. Vaikka liian suuria tossuja ei koskaan kannata valita, napakkuuden merkitys vaihtelee eri lajeissa. Esimerkiksi lainelautailijoilla, leijasurffareilla ja purjelautailijoilla neopreenikengät tulee olla hyvin napakat, jotta ne eivät liiku jaloissa ja säilyttävät tarkan tuntuman lautaan. Sen sijaan SUP-lautailussa pieni väljyys tossussa ei yleensä haittaa, joten se soveltuu loistavasti esimerkiksi rennompaan menoon.

ION-neopreenitossujen kohdalla olemme vuosien saatossa huomanneet, että paras istuvuus saavutetaan, kun tossu on hieman pienempi kuin normaali kengänkoko. Jos esimerkiksi normaalisti käytät kokoa 42, mutta joskus myös 41, on neopreenitossuissa selkeä valinta koko 41. Jos taas käytät merkistä riippuen kokoa 38 ja 39, valitse neopreenitossuissa koko 38.

Jos etsit neopreenikenkiä, jotka istuvat rennosti, ota kokoiset neopreenitossut kuin mitä lenkkarisi ovat. Tämä sopiva koko varmistaa, että tossut eivät purista liikaa, mutta pysyvät silti tukevasti jalassa toiminnan aikana. Valitsemalla oikean koon varmistat, että tossut palvelevat sinua parhaiten kaikissa vesiolosuhteissa ja -lajeissa.

Alla otteita tossuvalikoimastamme, tarkemmin valikoimaamme pääset tutustumaan tämän linkin kautta

Tarvitko jeesiä tossujen valintaan? Tipauta vaikka whatsappi viestiä niin jeesaillaan :)

Videoesittelyssä ION Plasma Boot 6/5mm neopreenitossu

Yhteenveto: Laadukkaat neopreenitossut kaikkiin vesiurheilulajeihin

Tutustu verkkokauppamme laajaan valikoimaan ja löydä neopreenitossut nopeasti ja edullisesti kaikkiin vesiurheilulajeihin. Tarjoamme laadukkaita tossuja leijasurffauksesta talviuintiin, kaikki yhdestä paikasta. Ostaessasi meiltä, saat tuotteet ilman toimituskuluja suoraan kotiisi. Valikoimastamme löytyy eri kokovaihtoehtoja, joten voit olla varma, että löydät täydellisesti istuvat tossut. Käy verkkokaupassamme ja tilaa neopreenitossut rannalle ja muuhun vesiurheiluun – me huolehdimme, että saat ne nopeasti ja vaivattomasti.