Mietinnässä oma SUP-lauta?

 

 

Tutustu SUP-lautojen valikoimaamme

Oletko käynyt muutaman kerran kokeilemassa SUPpailua ja lajia olisi mukava harrastella lähirannoilla tai vaikka kesämökillä useamminkin?

Kattavasta SUP-lautojen ja tarvikkeiden valikoimasta löydät varmasti itsellesi juuri oikeat välineet!

Ensimmäisenä kun SUP-lautaa on ostamassa kannattaa miettiä sen käyttöä nyt ja tulevaisuudessa. Laadukkaat laudat kestävät todella pitkään joten vaikka nyt on aloittelijan tasolla, mutta tietää, että pitkät retket tyynissä vesissä on se juttu mistä innostuu kannattaa laudaksi valita joku hieman nopeampi.

Samalla lautaa hankkiessa on hyvä miettiä olisiko laudalla muita käyttäjiä. Monesti esim. kesämökille hankitulla laudalla on käyttöä perheen pienimmistä vanhimpiin jolloin monikäyttöisyys on se ykkösominaisuus!

Tässä samassa haluamme myös varoittaa markkinoilla olevista todella halvoista SUP-laudoista. Näissä laudoissa on poikkeuksetta tingitty rakenteesta ja materiaaleista. Kun laudan päälle nousee taipuu se todella paljon ja melominen on kiikkerää sekä hidasta. Joka vuosi myymme useita lautoja asiakkaille jotka ovat aikaisemmin hankkineet “halppis” SUP-laudan ja todenneet niiden laadun valitettavasti kantapään kautta.

Omasta puolesta voimme hyvin sanoa, että mikäli muutaman sadan euron laudat olisivat laadultaan välttäviä käyttäisimme niitä myös vuokrauksessa 🙂

Tarjoamamme SUP-lautojen valikoima

Ykkösmerkkinä tarjoamme SHARK SUP-lautoja! Testattuamme nämä perusteellisesti ja verrattua muihin valmistajiin totesimme niiden tarjoavan äärettömän hyvää hinta/laatusuhdetta. Laudat pysyvät todella jäykkinä vaikka painetta ei ole kuin 15-18psi. Tämä on isohko ero moneen valmistajaan joiden jäykkyys perustuu todella kovaan paineeseen mikä taas tekee pumppaamisesta varsin haastavaa. Shark SUP-lautojen jäykkyys perustuu heidän Fusion Technologyyn. Lue tarkemmin SHARK SUP-laudoista täältä

Kaikissa Sharkin laudoissa käytetään uutta eväboxia jonka kanssa et tarvitse mitään työkaluja eikä evissä ole mitään irtoavia osia jotka voi vahingossa hukata.

Mutta minkälainen malli minulle?

SUP-laudat jakaantuvat karkeasti muutamaan eri kategoriaan.

Allround laudat 

Allround laudat ovat tarkoitettu kaikille joilla laudan käyttö on monipuolista. Laudat ovat lähtökohtaisesti hyvin vakaita joten ne toimivat tietysti hyvin aloitteleville. Lisäksi Allround laudat ovat vakaampia ja ketterämpi aallokoissa sekä virtaavissa vesissä. Tyypillinen esimerkki Allround laudan ostajasta on perhe joka haluaa kesämökilleen laudan jossa sitä käyttävät usean eri ikäiset ja kokoiset käyttäjät ja tarkoituksena ei ole tehdä ainakaan paljon pitkiä melontaretkiä.

Touring laudat

Touring laudat ovat teräväkärkisiä ja virtaviivaisemman muotoisia. Tarkoituksena on tehdä lauta joka kulkee liukkaasti ja suuntavakaasti. Vaikka et olisi aikaisemmin SUPpailua harrastanut ei näitä kannata säikähtää. Touring laudat eivät ole kuitenkaan liian kapeita ja jopa 30min treenailun jälkeen on laudan kanssa sinut. Touring lauta sopii täydellisesti kaikille joilla mielessä hieman pidemmät SUPpailuretket. Touring lautoja on useita eri leveyksiä joista leveämmät mallit tarjoavat myös Allround laudan ominaisuudet.

Wind SUP

Wind SUP on purjelaudan ja SUP-laudan risteytys. Tässä laudassa on mahdollisuus kiinnittää siihen purjelaudan purje. Tämän lisäksi pohjassa on ylimääräinen eväboxi jolla saadaan lautaan tehtyä köli jotta purjetta käyttäessä laudassa olisi parempi kanttipito. Wind SUP laudat toimivat erinomaisesti myös normaali SUPpailussa ja tällä ominaisuudella ei ole mitään haittapuolia. Eli jos omistat jo purjeen tai olet fiilistellyt myös purjelautailun kokeilua on tämä loistava vaihtoehto.

Erikoislaudat

Valikoimissamme on myös muutamia erikoisempia malleja. Näistä mainitsemisen arvoisena Shark Family SUP joka on selkeästi pidempi ja paksumpi kuin normaali lauta. Tällöin laudalla voi ongelmitta SUPpailla 2-3 aikuista tai vaikka 2 aikuista ja pari lasta. Olemme kyllä testanneet, että se kantaa vaikka kahdeksaa aikuista, mutta silloin on hyvä varautua uintireissuihin. Tämän lisäksi tarjolla on myös lautoja aaltoSUPpailuun, koskissa menoon sekä Race laudat joissa tarkoituksena on ollu mahdollisimman nopea lauta.

Tarkemmin SHARK SUP-lautojen hintoihin ja malleihin pääset tutustumaan täältä.

Tai mikä parasta ota meihin yhteyttä allaolevan lomakkeen avulla ja mietitään yhdessä mikä lauta olisi juuri sinulle paras!