Flare MOUSTACHE – ”VIIKSI”

Moustachen siipityypin nimi on parakite englanniksi. Vapaasti suomennettuna voisi puhua leijaliitimestä ja on se suunniteltu erityisesti rinnelentoa varten. Leijaliidintä ohjataan pitkälti samalla tavalla kuten varjoliitimiä, mutta Moustachella voi myös nopeasti ”sukeltaa” alas ja ylös kuten riippuliitimellä. Käsien avulla säädetään enimmäkseen koko siiven kohtauskulmaa, jolloin takareunan profiili pysyy mahdollisimman aerodynaamisena.

Lappis on Suomessa Flaren Pro Partner. Meillä on kaikki Moustache-demosiivet kokeiltavissa kiinnostuneille lentäjille, koot ovat: 13, 15, 18, 22, 26. Lentäjällä tulisi olla olla varjoliito- tai speedriding-koulutus tai vastaava lentotaito hallussa.

Demoviikkoja Pallaksella keväällä 2024 ovat ainakin:

COUNTOUR valjaat:

Flaren split-leg valjaat ovat todella mukavat ja kevyet, pelkät valjaat 410g. Valjaiden mukana tulee Permair-ilmatyyny ja täten valjaiden kokonaispaino on 810g.

Meillä on demovaljaat kokeiltavaksi. Lisäksi on mahdollista kiinnittää roikuntaremmit sopivaan paikkaan ja koeroikkua valjaissa kaikessa rauhassa.

Flaren verkkokauppa

Flaren tuotteet tilataan go-flare-verkkokaupasta ja sieltä näkee ajantasaisen hinnaston. Lappiksen kautta saat -5% alennuskoodin. Varasto sijaitsee Euroopassa. Toimitusaika on noin 2 viikkoa, jos tuotetta on varastossa tai muutoin verkkokaupassa lukee arvioitu toimitusaika.

Pilotin painosta, taitotasosta ja pääasiallisesta lentopaikasta riippuen osaamme suositella oikean kokoista siipeä.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan demoa tai harkitset ostoa, niin ota yhteyttä ja varmistetaan sopivan kokoinen siipi.

IG @jere.malinen  / email jere@lappis.fi   /  lomakkeella:

Lentopaikat

Viiksille toimivia rinnelentopaikkoja Suomessa ovat ainakin:

  • Pallastunturi
  • ”Huuhaa” Etelä-Suomessa
  • Ärjänsaari Oulujärvellä

Moustache on myös täysin toimiva leija. Leijahiihtoa voi talvisin harrastaa jäätyneellä merellä ja järvillä.

Moustache 13, 15 ja 18 lentävät tässä Pallaksella: