Syyskuun alussa 2.-4.9.2016 vietettiin ensimmäistä kertaa Hangon No Wind Camp. Tapahtuma ei ollut täysin nimensä mukainen, vaan jokaisena päivänä päästiin vesille. Innokkaimmat cämppiläiset saapuivat Oulusta asti jo torstaina, jolloin silloinkin tuuli suosi ystäviään.

Idea tapahtumalle syntyi Lappiksen järjestämissä kevätkauden avajaisissa Silversandin leirintäalueella alkukaudesta. Ihmettelimme porukalla, että miten tapahtumiin saataisiin enemmän osallistujia. Omalla harrastusuralla ovat erilaiset tapahtumat ja kilpailut olleet aina merkittävä osa lajin hienoa kirjoa. Aina on kannattanut lähteä mukaan vaikka tuuliennusteet ovat olleet mitä hyvänsä. Parhaimmillaan/pahimmillaan on matkattu lähes maailman toiselle puolelle toteamaan tuulen puutetta, ja silti on ollut mukavaa. Suomessa järjestetyistä varsin vähätuulisista tapahtumista ovat jääneet mieleen erityisesti Kalajoen X-Games, Hailuodon Flat Water Jamit ja Slingshotin Beach Partyt Lohtajalla. Tästä ajatusmaailmasta koitettiin lähteä rakentamaan tapahtumalle pohjaa: Järjestetään puitteet mukavalle viikonlopulle ja vietetään yhdessä hyvää aikaa. Surffataan jos tuulee, mutta joka tapauksessa saadaan hyvällä porukalla vietettyä unohtumaton viikonloppu.

Tapahtuma-areenaksi saimme pyydettyä tällä kertaa erityisluvalla Hangon Tulliniemen. Hangon kaupunki suhtautui suunnitelmiimme positiivisesti ja muutamalla pienellä erityisjärjestelyllä leijaporukka sai luvan leiriytyä rannan tuntumaan. Perjantaina porukkaa saapui paikalle jo varsin aikaisessa vaiheessa. Tuuli osui Siikrettiin parhaiten, ja siellä ajoimme kelin todellakin loppuun asti. Viimeisiä leijoja haettiin vielä venekyydillä auringon laskettua. Lauantain hieman sateisen päivän suurin osa surffasi Tulliniemessä. Keli oli varsin vaihteleva ja välillä sadekin rummutti varsin kovaa. Mutta merkillepantavaa oli se, että rannassa vaikutti kaikkien kasvoilta paistavan auringon. Toisinaan keli hyytyi niin kevyeksi, etteivät foil-laudatkaan enää kulkeneet, mutta muutamaa hetkeä myöhemmin tuuli jälleen piristyi. Päivän kruunasi tunnelmallinen illanvietto. Sunnuntaina surffattiin jälleen Siikretin fläteillä.

Mutta turhat lätinät sikseen, tässä muutamilla kuvilla tunnelmia viikonlopulta: