Oletko kiinnostunut melonnasta ja haluat oppia lajin perusteet? Lappis tarjoaa Meloja 1 -peruskurssin, joka on suunniteltu juuri sinulle. Kurssimme on laadittu noudattamaan Melonta- ja Soutuliiton suositusta, joten saat meiltä varmasti laadukkaan ja turvallisen alun melontaharrastuksellesi.

Tärkeää tietoa Meloja 1 -peruskurssista:

 • Kurssin sisältö: Kurssilla opetetaan melonnan perustekniikoita, kuten suoraan melontaa, ohjausvetoja ja toimintaa kaaduttaessa. Teoriaopetusta on mm. eri melontalajien esittely ja niihin liittyvät kalustot.
 • Kesto ja aikataulu: Melonnan peruskurssi sisältää kaksi opetuskertaa. Kurssi alkaa molempina päivinä klo 17. Kurssin ohjelma:
  Ensimmäisenä päivänä:
  Käydään ensin pikaisesti turvallisuusasioita ja varusteita läpi (rannassa): liiivit, pumppu, pilli, aukkopeite, kajakit, kypärät….
  Harjoitellaan melontatekniikkaa kuivaharjoitteluna: melaote, melan ”pyörittäminen”, suoraan melonnan tekniikka sekä ohjausvedot (liikeradat, ylävartalon kierto), kaariveto ja melaperäsin.
  Kajakkiin meno ja poistuminen melan avulla ja ilman.
  Vesillä harjoittelua sekä mahdollisesti pieni retki.
  Toisena päivänä:
  Edellisen päivän kertaus kuivaharjoitteluna ja vesillä kajakin ohjaaminen ja suoraanmelonta, minkä jälkeen käydään haastavampia teknikoita kimppuun.
  Hiotaan suoraan melonnan tekniikka (ylävartalon kiertoliike, hyvä melonta-asento),
  Harjoitellaan sivuttain ja taaksepäin melonta sekä kajakin pysäyttäminen.
  Mahdollisuuksien mukaan tehdään pieni melontaretki.
  Kurssin päätteeksi harjoitellaan kaatumista ja peruspelastautumista.
 • Hinta: Kurssin hinta on 135 € per henkilö. Hinta sisältää kajakin, opetuksen sekä Meloja 1 -kortin.
 • Osallistujamäärä: Kurssille mahtuu 3-10 osallistujaa. Alaikäraja aikuisten kursseille on 15 vuotta.

Meloja 1 -peruskurssimme on käytännönläheinen ja opetus tapahtuu kajakeilla. Käymme läpi turvallisuusasioita, varusteita ja melontatekniikkaa sekä teoriaa että käytännössä. Kurssin päätteeksi harjoittelemme kaatumista ja peruspelastautumista.

Kausikortit aktiivisille melojille:

Aktiivisille melojille tarjoamme kausikortteja, jotka mahdollistavat kahden tunnin melonnan joka päivä. Itsepalveluvuokraamomme kautta voit harrastaa melontaa vaikka keskellä yötä. Kausikortti on loistava valinta sinulle, joka haluat nauttia melonnasta säännöllisesti ja joustavasti.

Tutustu melonnan peruskurssiin ja kausikortteihin verkkosivuillamme. Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä. Lappis – sinun melontaseikkailukumppanisi.

Lisätietoja info@lappis.fi

Tarkempi kurssiohjelma Suomen melonta- ja soutuliiton sivuilta: Meloja 1 kurssi sisältö

Hei, minä olen Minna ja vastaan siitä, että saatte parhaan mahdollisen elämyksen erikoispäivänänne! Pyydän sinua täyttämään allaolevan lomakkeen ja palaan asiaan pikimmiten :)