Melontaharrastuksen alkuun pääsee helpoiten käymällä Meloja 1 -taitokokeen (EPP1)

Aloittelijalle tarkoitetun melontakurssin vähimmäissisällöksi on laadittu Melonta- ja Soutuliiton suositus: melonnan peruskurssin sisältösuositus. Tavoitteena on, että jokainen ”Melonnan peruskurssiksi” nimitetty kurssi takaisi samat, sisältösuosituksessa määritellyt perusvalmiudet EPP1 (Euro Paddle Pass).

Kurssiopetus painottuu käytännön harjoitteluun, sisältäen vähän myös teoriaa. Opetus tapahtuu kajakeilla. Kurssilla opetetaan melonnan perustekniikoita, sekä miten toimia kaaduttaessa. Nämä – ja ylipäänsä kaikki oppiminen – tapahtuvat käytännössä. Teoriaopetusta on mm. eri melontalajien esittely ja niihin liittyvät kalustot. Melonnan peruskurssi sisältää kaksi opetuskertaa Raahen tai Oulun Melontakeskuksessa.

Huom! Tässä koulutuksessa kastuu!

Paikka: Raahen tai Oulun Melontakeskus. Tilauksesta peruskurssi myös haluamassasi paikassa. Kysy tarjous.

Ilmoittautuminen edellisenä päivänä klo 18 mennessä. Kurssi alkaa klo 17. Ensimmäisen päivän lopuksi sovimme seuraavan päivän aloitus ajan.

Osallistujamäärä: 4-10

Palvelukielet:suomi, englanti

Retken vaativuus: Edellyttää normaalia fyysistä kuntoa.

Hint: 135 € / hlö.

Hintaan sisältyy: Hinta sisältää kajakin, opetuksen sekä Meloja1 kortin.

Hintaan ei sisälly: Vakuutukset.

Ilmoittautuminen: sähköposti info@lappis.fi

Kurssin ohjelma:

Ensimmäisenä päivänä:

– Käydään ensin pikaisesti turvallisuusasioita ja varusteita läpi (rannassa): liiivit, pumppu, pilli, aukkopeite, kajakit, kypärät….

– Harjoitellaan melontatekniikkaa kuivaharjoitteluna: melaote, melan “pyörittäminen”, suoraan melonnan tekniikka sekä ohjausvedot (liikeradat, ylävartalon kierto), kaariveto ja melaperäsin.

– Kajakkiin meno ja poistuminen melan avulla ja ilman.

– Vesillä harjoittelua sekä mahdollisesti pieni retki.

Toisena päivänä:

– Edellisen päivän kertaus kuivaharjoitteluna ja vesillä kajakin ohjaaminen ja suoraanmelonta, minkä jälkeen käydään haastavampien teknikoiden kimppuun.

– Hiotaan suoraan melonnan tekniikka (ylävartalon kiertoliike, hyvä melonta-asento)

– Harjoitellaan sivuttain ja taaksepäin melonta sekä kajakin pysäyttäminen.

– Mahdollisuuksien mukaan tehdään pieni melontaretki.

– Kurssin päätteeksi harjoitellaan kaatumista ja peruspelastautumista.

– Lopuksi todistuksen jako.

Alaikäraja aikuisten kursseille on 15 v. Alle 18v. mukana olo edellyttää huoltajan mukanaoloa tai kirjallista suostumusta.

Vaikka talvi ja kesäkurssissa on hyvin paljon samaa, kesällä opettelussa on omat etunsa sekä haasteet. Keskimäärin kesäkurssit kestävät n. 2h pidempään kuin talvella ja ovat hieman tarkempia hyvistä olosuhteista. Kesäkurssien ehdoton hauskuus on niiden vauhdikkuus. Koska vedessä läiskyttely on paljon pehmeämpää kun jäällä meno voidaan tempoa hieman lisätä verrattuna talvikurssiin.