Lappis on toiminut johtavana kouluna Suomessa leijahiihdon ja leijasurffauksen virtuaalikursseissa. Loistavan palautteen vuoksi olemme laajentanut konseptia lajin peruskurssista virtuaaliklinikoihin jotka on ensisijaisesti suunnattu jo lajin parissa oleville tai juuri lajin pariin tuleville. Tämän lisäksi jatkossa tulemme laajentamaa Virtuaaliklinikoita myös muihin vahvoihin lajeihimme kuten mm. SUP-lautailuun ja melontaan.

Virtuaaliklinikoissa on aina eri aihe joka voi koskea mm. turvallisuutta, tekniikkaa tai vaikka varusteita. Opetuksellisten kliniikoiden lisäksi tulemme järjestämään mm. varusteiden esittelyiltoja jossa pureudutaan tiettyyn lajiin tai vielä tarkemmin tietyn tyylisiin varusteisiin tarkemmin.

Viimevuosien haastavista ajoista positiivisena parannuksena toimintaamme tulivat virtuaalikurssit. Fiilis on ollut erittäin hyvä kun olemme voinut Zoom:n avulla tarjota laadukkaampaa opetusta ympäri Suomen.

Harri Rautava, Lappis

Virtuaalikliniikka on Zoom ohjelman kautta tapahtuva interaktiivinen tapa saada lisäoppia/tietoa lajista. Vaikka kurssit ja esittelyillat käydään webissä on siellä aina paikalla asiantuntija taikka kouluttja joka kertoo asian yksityiskohtaisesti sekä vastailee kaikkiin kysymyksiin. Virtuaalikliniikka mahdollistaa tiettyihin aihealueisiin selkeästi yksityiskohtaisen pureutumisen ja asian läpikäymisen useilla eri tavoilla (kertomalla sekä kuvien ja videoiden kautta). Osassa aiheista kouluttajan lisäksi linjoilla voi olla tämän osa-alueen asiantuntijoita.

Yleistäen voisi sanoa, että kaikille, mutta tämä riippuu täysin aihealueesta. Osa aiheista voi olla suunnattu laajemmin kaikilla harrastajille kun taas jossain aiheessa paneudumme jonkun tietyn asian tekniikkaan esimerkiksi leijahiihdon tai leijasurffin ensimmäisiin temppuihin. Osa kliniikoista saattaa keskittyä käsittelemään mitä huomioida varusteita valitessa jne.

Parhaimmillaan virtuaalikurssissa opettuu tietynlainen ryhmä ja yksityisopetus. Tietyissä aiheissa pyydämme osallistujia lähettämään meille videopätkiä omista suorituksista (nämä eivät tietenkään ole vaatimuksia kurssille osallistumiseen). Sitten virtuaalikurssilla käydään näitä videoita yhdessä läpi ja haetaan ratkaisua ongelmiin. Tämän avulla pyrimme antamaan niin videon lähettäjälle kuin myös muille osallistujille eväitä kehittymiseen sekä myös kuinka omista videoista voi jatkossa itse etsiä parannuskohteita.

Virtuaalikliniikoilla ei ole yhtä tiettyä hintaa. Osa kliniikoista on täysin ilmaisia (tyypillisesti varustepuoleen keskittyvät) kun taas osassa kliniikoista saatamme nähdä tarpeelliseksi palkata linjoille sen asian erityisosaamista joka hieman nostaa hintaa. Virtuaalikliniikan etu joka tapauksessa on siinä, että kalleimmatkin kurssit ovat varmuudella paljon edullisempia kuin saman asian käyminen läpi kasvotusten.

No aivan ehdottomasti saa!!

Virtuaalikliniikka on konsepti jotka pyrimme kehittämään jatkuvasti ja loppuviimein näitä tehdään juuri teitä varten!

Laita siis viestiä harri.rautava@lappis.fi ja kerro mistä lajista tai aiheesta haluaisit meidän toteuttavan virtuaalikurssin.

Hei, minä olen Minna ja vastaan siitä, että saatte parhaan mahdollisen elämyksen erikoispäivänänne! Pyydän sinua täyttämään allaolevan lomakkeen ja palaan asiaan pikimmiten :)