SHARK SUP ui Suomen vesistöihin

Vuonna 2018 keskityimme kaikessa hiljaisuudessa testaamaan Suomessa aikaisemmin tuntematonta SUP-lautamerkkiä nimeltä SHARK. Olimme tutustuneet valmistajan saamiin loistaviin arvosteluihin, mutta ymmärrettävästi uusi merkki oli silti kysymysmerkki. Alkukesästä saimme ensimmäisen laudan ja hyvin nopeasti kokemukset olivat sillä tasolla, että tilasimme nipun muita malleja testaukseen. Kesä 2018 oli vuokraamollamme kiireistä ja laudat joutuivatkin todelliseen tulikokeeseen. Kesäkauden jälkeen meille oli päivänselvää, että tämä merkki on tullut meille jäädäkseen ja solmimme maahantuontisopimuksen SHARK SUP laudoille Suomeen.

Miksi valita Shark SUP?

Shark edustaa vahvasti uutta valmistajien sukupolvea kaukoidässä. Ensiksikin laudoissa on äärettömän hyvä hinta- laatusuhde, mutta laudoista ei ole lähdetty missään nimessä tekemään vain halpaa. Lähtökohta on ollut valmistaa laudat joka täyttävät vaativankin harrastajan tarpeet, mutta pysymällä erittäin järkevässä hintaluokassa. Okei Sharkilla ei ole massiivista markkinointibudjettia tai kovatasoista maailman tiimiä, mutta lautojen laatu ei häpeä kenellekkään! Sharkin luotto laatuun onkin niin kova, että he tarjoavat niille 3 vuoden takuun! Viimevuonna testatuissa laudoissa emme havainneet mitään ongelmaa ja Ruotsin kolleegoilta löytyy kokemusta yli sadasta laudasta ilman ainuttakaan takuutapausta.

Päivitys 2019 lopusta jolloin Suomessa meillä kokemusta nyt reilusti yli 200 laudan osalta ja takuumäärä edelleen 0kpl!

Jokainen lauta käykin yhteensä 48 tunnin testauksen ennen lähettämistä Eurooppaan.

Sharkin laadusta kertoo myös se, että lukuisat vuokraamot valitsivat testauksen jälkeen Sharkin ensikauden merkiksi. Näitä ovat mm. Espoossa toimiva Suomen suurin vesiurheilukeskus Laguuni, Kuopiossa useita vuosi vesiurheilun parissa toimiva Seikkailukeskus, Wake4Break Joensuu,  S.G.U. Friluftsentreprenörer Ahvenanmaa, Vuokatin vesiurheilukeskus (joka on erittäin tunnettu Roope Tonterin ja Red Bullin kanssa tehdystä kelluvasta skeittirampista TSEKKAA VIDEO), Botnia Outdoors Raahe, Sportia Äkäslompolo ja Sallan laskettelukeskus ja tietysti meidän Oulun vuokraamo varustetaan täysin näillä kesänä 2019.

Sami Laakkonen (aktiivinen SUP-lautailija)

Shark Touringia voi suositella yleislaudaksi. Tällä laudalla pärjää hyvin erilaisissa olosuhteissa ja 100 kg kantokapasiteetti mahdollistaa tarvittaessa varusteidenkin kuljetuksen laudan päällä. Hinta/laatusuhde on tässä laudassa kohdallaan ja 3 vuoden takuuaika tuo omistajalle mielenrauhaa.

Uusi eväboxi tuo helppoutta vesille lähtöön

Kaudelle 2019 Shark on kehittänyt uuden täysin työkalu ja ruuvivapaan eväboxin. Etuna aikaisempiin on nopeus ja se, että evässä ei ole mitään hukkaan meneviä osia. Olemme yrittäneet parhaamme mukaan rikkoa testissä olevaa eväboxia, mutta tuloksetta. Lisäksi eväboxi taittuu keskeltä joka tekee laudan pakkauksesta helpompaa.

Myös SHARKin 2017 – 2018 käyttämä eväboksi oli hyvin helppokäyttöinen ja nopea. Molemmissa tärkeänä ominaisuutena on se, että niissä ei ole helposti hukattavia osia tai mitään mikä tarvitsee työkaluja.

Fusion Techonology takaa jämäkän tuntuman

Shark SUP-lautojen jämäkkyys johtaa juurensa heidän Fusion Technology rakenteesta. Kuten tällä sivulla useista videoista näkyy ei laudat taivu missään tilanteessa. 2019 kaudelle rakennetta on kehitetty entisestään jämäkämmäksi, mutta samalla lautojen kokonaispainoa on saatu karsittua.

Mikä lauta minulle?

Shark valmistaa laajaa valikoimaa ja valitsimme ensi kesänä tarjottavaan mallistoon mielestämme parhaiten juuri Suomen olosuhteisiin soveltuvat mallit.

Shark Allround

Allround on varsinainen jokapaikan höylä. Mikäli lauta tulee sekalaiseen käyttöön ja sillä harrastavat useat eri ikäiset ja kokoiset on se loistava valinta. Allround sarjaa varastoimme 10´x32″x6″ & 11´x34″x6″

Tutustu tarkemmin Allround lautaan nettikauppamme tuotesivulla!

Shark Touring sarja

Touring sarja koostuu virtaviivaisista laudoista jotka toimivat parhaiten juuri matkamelonnassa ja retkeilyssä. Tulevana kautena panostamme kovasti juuri tähän mallistoon. Touring sarjasta löydät kapeammat 30″(nopeampia) sekä leveämpiä 32″-34″(vakaita) malleja jotka soveltuvat erinomaisesti ensikertalaisille ja kokeneille SUPpaajille. Mikäli olet laudan ainoa käyttäjä ja sinua kiinnostaa SUP-laudalla retkeily suosittelemme vahvasti touring lautoja!

Tutustu tarkemmin Touring sarjaan nettikauppamme tuotesivulla.

Shark Windsup

Haluaisitko käyttää SUP-lautaa myös tuulisina päivinä? Shark Windsup on allround lautojen kaltainen, mutta siihen on mahdollisuus kytkeä purjelautapurje ja lähteä tuulen vietäväksi. Monelle tämä on kiva optio tai ehkä sinulta jo löytyy purje mitä voisit käyttää tässä hyväksi. Laudoissa on myös ylimääräinen eväboxi keskellä ja paketissa mukana tähän myös extraevä. Lisäksi tuomme maahan ilmatäytteisiä Arrow iRig purjeita jotka ovat suunniteltu nimenomaan käytettäväksi windsup laudoissa. 

Tutustu Windsup lautaan tarkemmin nettikauppamme tuotesivulla.

Shark Family SUP

Viimevuoden todellinen helmi oli Sharkin family SUP. Tämä erittäin isokokoinen SUP-lauta on suunniteltu kantamaan useampi SUPpaaja kerralla. Poiketen perinteisistä laiturin kokoisista laudoista on familySUP erittäin virtaviivainen ja vakaus on tehty pituudella, paksuudella ja maltillisella 2″ lisäleveydellä (laudan mitat 15´2×36″x8″). Tällä meloo kerralla vaikka koko perhe, mutta familySUP on silti lähes yhtä kevyt melottava kuin Touring sarja ja nopeampi kuin allround!

Tutustu Family SUP lautaan nettikauppamme tuotesivulla!

Uudessa 2019 mallistossa vielä viime kesäistä kehittyneempi eväboxi sekä jämerämpi rakenne.

Alta löydät Sharkin 2018 malliston arvosteluja. Uusi 2019 mallistossa rakennetta on saatu entistäkin jämäkämmäksi, mutta silti lautojen kokonaispaino on hieman keventynyt.

Emma Mälkiä, Oulun Hyvinvointistudio

Sharkin laudat ovat todella vaikaita meloa, vaikka vähän vähän tuulisikin. Vakautensa ansiosta laudat sopivat erinomaisesti sup-joogaan!

Shark Family SUP testissä Hangon tulliniemessä

SHARK SUP-laudat uivat varastoomme huhtikuun aikana.

Haluatko tietää laudoista enemmän tai kysyä tarjousta? Ota yhteyttä niin palaamme asiaan 🙂