Vuosien saatossa Lappiksen tiimi on kasvanut ja olemme saaneet mukaan lajiemme ykkösnimiä. Mahtava supportata tätä jengiä eteenpäin lajin parissa!

bg_image

Enzo Accorsi
Lappis Kite Team Rider

Short story:
Brazilian loco who started kiting in 2007 and soon fell in love with the sport! Has been kiting all over since then: Brazil, Dubai, Turkey, Thailand and Portugal, where he took the IKO instructor curse in March 2018. He’s always looking for the perfect combination of good spots and nice people around! His favorite weather condition is the overpowered kind. Big storms where one can fly higher and higher!

Gear of choice:
Most of the brands out there along the years, but current gear is: Eleveight FS kites and Brunotti Youri Zoon Pro board.

Hometown: Helsinki
Home Spot: Laru kite beach
Favorite trick: Transition with hand plant
Style: Freestyle, but the big-air is something to look more into
Kiting since: 2007

bg_image

Janne Kilpiö
Lappis Wake Team Rider

Stoori:
Janne eli ystävällisemmin Kilppari on ollut Lappiksen tiimissä kesästä 2017. Kilpparilla on kahden vuoden tiukka wakeputki päällä! Taukoa lajista tähän wakeputkeen on mahtunut yhteen laskettuna vain pari kuukautta. Kuluneet vuodet ovat olleet Kilpparille sitä, niin sanottua *Elämän Parasta Aikaa*, tehden juuri sitä mistä tykkää ja kehityskin on ollut tyydyttävää lajin suhteen!

Suomen talvet on kuluneet kapulan jatkeena mm. Uudessa Seelannissa ja Filippiineillä. Suomessa kotikaapelina on toiminut vesiurheilukeskus Laguuni Keilaniemessä. Kilpparin junnuna aloittama lumilautailu temppuineen on siirtynyt veden päälle ja lumihommia pidemmän kauden tarjoavat vesileikit ovat vieneetkin viimeaikoina enemmän mukanaan. Syksyllä 2018 alkanut ammattikorkeakoulu kuitenkin tuo Kilpparille uuden mahdollisuuden lähteä Kuusamoon asustelemaan talvikaudeksi, joten hän palaa innoissaan juurilleen lumilautailun pariin Rukalle.

Kilpparin tulevaisuuden suunnitelmana on lähteä syksyllä 2019 vaihtoon jonnekin, missä wakekaapelit ovat täysmittaisia ja ilma lämmintä 😉

Millä Kilppari vetää?
Käytössä on Ionin Strike 3,5/4,5 sekä Ionin Onyx 4/5 märkäpuvut.
Wakeliivinä on Ionin Collision.

Kotipaikka: Helsinki
Kotispotti: Laguuni
Kovin temppu: KGB 5
Lempitemppu: Kaikki rewind temput!
Tyylisuunnat: Wake-tyyli on peräisin vanhasta Lumilautailutaustasta
Aloitusvuosi: Ekan kerran wakekaapelin perässä Ukkohallassa 2008 ja aktiiviwake alkoi kun Wakespot Helsinki aloitti toimintansa 2013

bg_image

Joonatan Hämäläinen
Lappis Kite Team Rider

Stoori:
Joonatan liittyi Lappiksen tiimiin 2018 alkukesästä.
Eleveightin leijat olivat aluksi täysin tuntemattomia mutta kauaakaan ei tarvinnut testailla, kun jo yhteinen sävel kuskin ja leijojen välille löytyi! Tällä hetkellä tuuliset päivät kutsuvat Joonatania aurinkoiseen Hankoon mutta toisinaan myös päiväreissuille Yyterin suuntaan.Joonatan on löytänyt leijalautailun jäädäkseen, ollen täysin koukussa lajiin heti ensimmäisestä kokeilukerrasta tietäen, että laji tulee olemaan se niin sanottu *Mun Juttu*
😉 Aina kun vedetää ni vedetää täysii!

Vetovehkeet:
Eleveight Rs 10m2 ja FS 8m2. Rs 10m2 pelittää mainiosti freeridessä ja boostailussa, hypyt lähtee like nevöbifoor 😃. Fs 8m2 taas käytössä, kun on se THE KELIPÄÄLLÄ ja silloin väännetään kahvasta ja paukutetaan taivaalle. FS myös looppailussa aivan lemppari vehe 😊. Lankuissa kiinni sträpit ja välillä bootsit, fiiliksen mukaan!

Kotipaikka: Salo
Kotispotti: Hanko
Trikit: Vähän kaikki lähtee 😃 Loopit ja rollit lemppari muuveja. Unhookissa sbendi sokeesee.
Tyylisuunta: Smuutti tyylikäs Freeride ja big air. Unhookkailu työn alla.
Aloitusvuosi: 2015

bg_image

Juho Huhtalo
Lappis Kite Team Rider

Stoori:
Juho tuli Oulun kitesceneen rytinällä. Ja tällä tarkoitamme sitä, että ajotyyli on aina yhtä rytinää! Olipa olosuhteet minkälaiset tahansa se ei tätä kuskia hidasta.
Aina ei voikaan olla ihan varma, että kumpaa jännittää enemmän, katsojaa vai itse kuskia!

Gearit?
Eleveight FS16, FS12, FS9 ja RS6. Puomina Eleveight CS Bar. Jaloissa Brunotti Buster.

Kotipaikka: Oulu
Kotispotti: Hawaji
Kovin temppu: Backmobe ollu todella lähellä mutta spend kaapelissa ja kitellä
Tyylisuunnat: Adrenaliini!
Aloitusvuosi: 2015

bg_image

Jussi Korhonen
Lappis Kite Team Rider

Jussin tarina:
Jussi eksyi kitekurssille Oulussa syksyllä 2012 ja homma lähti heti totaalisesti lapasesta. Edelleenkään, noin 6 vuotta myöhemmin ei Jussin into ole juurikaan laantunut! Hänen tyylinsä vaihtelee olosuhteista ja fiiliksestä riippuen: freestyleä, isoa ilmaa, aaltoa, tunturikiteä, obstaakkeleita… mutta pääasiana on se tärkein, eli hauskanpito! Jussilla pysyy muidenkin lautalajien laudat varpaiden alla mutta kite on edelleen ehdoton ykkönen.

Jussi tykkää myös kahlata vedessä kameran kanssa ja filmailla. Monet Lappiksen meininkejä esittelevät videopätkät ovatkin hänen käsialaansa.
Tulevan vuoden to-do-listalle hän on merkinnyt foilailun kokeilemisen.

Millä Jussi vetää?
Leijana Eleveight FS monessa koossa.
Jaloissa twini bootseilla, välillä ilman eviäkin ja toisinaan laikkari letkeempään menoon

Jussin YouTube-kanava ja Vimeo-tili

Kotipaikka: Espoo
Kotispotti: Laru kite beach
Kovin temppu: S-bend to blind
Tyylisuunnat: Melkein kaikki
Aloitusvuosi: 2012

bg_image

Mikko Toivonen
Lappis Kite/Wake Team Rider

Mikon stoori:
Mikko liittyi Lappiksen tiimiin vuonna 2013 ja harrastaa sen verran tosissaan ettei henkikään aina kulje. Energinen ja positiivinen harrastaja joka on innoissaan mukana monessa. Mikko on käynyt mm. 4 kertaa Red Bull Ragnarokissa, pari kertaa talvikiten MM-kisoissa (WISSA) ja kotimaan tapahtumissa aina kun mahdollista. Diggailee kaikista eri tyylisuunnista: perus freestylee, Woo-bigairii, snowkitee, leijaretkeilyä, laikkaria, foilia, wakea, racea ja mitä näitä nyt on muita.

Millä Mikko vetää?
Mikko tykkää testailla paljon erilaista kalustoa. Leijoina ehdottomat suosikit ovat Eleveightin FS9 ja FS12.
Lautana freestylessä Brunotti BNT, wakessa Joben Breach, foilina Zeeko ja talvella alta löytyy Nobilen 164 twintip ja racehommissa Nobilen Race 2000 pyörivillä siteillä. Neopreeneinä kesäisinkin herkästi palelevalla ukkelilla on 5 millistä ION Onyx Amp Zipless tai 5 mm ION Onyx Strike märkkärit. Wakehommissa päältä löytyy kesäisin Onyx overknee zipless. Kelien kylmetessä päälle menee ION Fuse kuivis ja tossuina vähän fiiliksen mukaan 6 mm ION Ballistic Bootsit tai Socksit. Päässä aina Bernin kypärä ja liiveinä wakessa Collasion Vest ja kitessä ION Booster X.

Kotipaikka: Laru
Kotispotti: Laru kite beach ja Wakespot Helsinki
Suosikkispotti: Pallas
Trikki: Switch Backroll to Toeside
Tyylisuunnat: Kaikki, aivan kaikki!
Aloitusvuosi: 2009

bg_image

Niko Pelkonen
Lappis Wake Team Rider

Tarina:
Niko tutustui wakeen Ukkohallassa vuonna 2010, ollen tällöin vasta 9 vuotias! Alkuun hitaasti startannut wake-ura lähtikin yllättäen nousukiitoon lajin viedessä mukanaan. Harrastamisen ohessa hän on myös työskennellyt Ukkohallan radalla ja niissä maisemissa vietettyjä päiviä ei ihan yhden käden sormilla lasketakaan. Laji on vienyt myös ulkomaille, Turkkiin Hip-notics -kaapeliparkkiin!

Vuonna 2016 Niko hyppäsi isosti Suomen wakekuvioihin mukaan, tullen Ukkohallan SM-kisoissa toiseksi ollen myös Wake Tour Finlandin overall kolmas (Oulussa hopeaa ja Jyväskylässä pronssia).
Menestys ei jäänyt siihen, vaan SM-sijoitukset ovat jatkuneet myös viimevuosina: 2017 3-sija ja 2018 2-sija. Lisäksi hänet on nähty podiumilla muissakin Suomen kisoissa!

Millä Niko vetää?
Jobe Breach dekki ja Evo siteet. Lämmöstä ja suojasta huolta pitää ION Onyx AMP ja collision vest.

Kotipaikka: Oulu
Kotispotti: Ukkohalla ja Oulu Wakepark
Lempitemppu: S-bend to blind
Tyylisuunnat: Wake
Aloitusvuosi: 2010

bg_image

Peter Törnroos
Lappis Kite Team Rider

Lyhyt stoori:
Peter, tuttavallisemmin Pete on ollut Lappiksen tiimissä alkuvuodesta 2015 asti.
Pete on Larun locaaleja, mutta tapaa käydä melkoisen useasti sulattelemassa luita mitä päheimmissä mestoissa ympäri maailman esim. Dakhla ja Brasilia ovat Petelle tuttuja mestoja! Myös kotimaan roadtripit surffilanssilla maistuvat hänelle.

Millä Pete vetää?
Eleveightin FS isommissa koossa freestyleen.
WS 9m2 kitelooppitreeniin ja laikkarointiin.
Yyberkevyet kelit HQ Matrix 15m patjalla ja Zeekon foililla.
Jalkojen alta löytyy Eleveightin Master, jonka jaloissa pitää kiinni Humanoid Howl bootsit.

Kotipaikka: Helsinki
Kotispotti: Laru kite beach
Kovin temppu: Blind Judge
Tyylisuunnat: Wake/freestyle, mutta kaikki maistuu!
Aloitusvuosi: 2009

bg_image

Petri Sandström
Lappis Kite Team Rider

Mikä mies?
Lappiksen tiimikuski ja Eleveight-leijabrändin Ambassador Petri, on ollut Lappiksen tiimiaktiivina vuodesta 2014 saakka, jeesaten Lappiksen Harppaa milloin missäkin. Suomessa häneen törmää todennäköisimmin Oulun kite-spoteilla ja poikkeuksetta lähes jokaisella Lappiksen kite-campillä!

Petri reissaa tiuhaan ulkomailla ja onkin päässyt matkoillansa tutustumaan Eleveight-leijabrändin toimintaan ja kuvioihin. Mielenkiinnolla odotellaankin, mitä tämä yhteistyö tuo tullessaan!

Millä Petri vetää?
Taivaalla 2019-vuoden Eleveight RS-leijat 9,12,14 ja 17.
Puomina S- ja L-kokoiset Eleveight CS Vary puomit.
Jalassa Brunotin Youri Zoon Pro model.

Kotipaikka: Oulu
Kotispotti: Oulun Hawaji
Tyylisyynta: Big Air / Snowkite
Aloitusvuosi: 2013

bg_image

Petteri Väisänen
Lappis Wake Team Rider

Lyhyt stoori:
Petterin asenne on *Rakkaudesta Wakeen*
Vesillä ollessaan hänellä on aina kivaa! Hänen onnekseen Suomessa saadaan nauttia sikapitkästä wake-kaudesta. Petteri listaa treeninsä Exceliin, josta selviää niin vetopäivät kuin GPS-kellon kierrosajatkin. Kaudessa Petteri viettää noin 80 päivää vesillä ja kellottaa lokakuussa edelleen samoja kierrosaikoja kuin huhtikuussa! Tämä vesi-Petteri miettiikin toisinaan, että “miksi mä treenaan… ;P”

YouTube-pätkää

Petterin kamat:
ION märkkärit sukista huppuun ja 2-millistä 6-milliin. Välineurheilu lämmittää!

Kotipaikka: Suomi
Kovin temppu: 900 ja skumppa auki!
Tyylisuunnat: kaapelileikki
Aloitusvuosi: 2013

bg_image

Päivi Majava
Lappis Kite Team Rider

Lyhyt stoori:
Päivin on vakiokasvo tuulisina päivinä, kitetapahtumissa sekä leireillä. Syksyisin ja keväisin surffipuutoksen aiheuttamia vierotusoireita paikataan reissuilla ympäri maailman kitemestoja. Tyylisuuntana tähän asti freeride/freestyle, mutta viimeiset Vietnamin reissut ovat vieneet kovasti straplessajon suuntaan.

Millä Päivi vetää?
Päivin suosikkimalli on yleensä Eleveight RS.
Viimeaikoina laikkaripäivät ovat tuoneet Eleveight WS:n mukaan kuvioihin. Ja isommassa koossa mieltymys enemmän Eleveight FS:n puolella. Lautoina freestylessä Brunotti Riptide ja aaltopuolella Brunotti Super Q

Kotipaikka: Oulu
Kotispotti: Oulun Hawaji
Suosikkispotti: Sicily Lo Stagnone
Suosikkitrikki: Reiska
Tyylisuunnat: Freestyle ja wave
Aloitusvuosi: 2012

bg_image

Sauli Pisilä
Lappis Kite Team Rider

Lyhyt stoori:
Sauli sai ensikosketuksen lajiin vuonna 2006 kun norskikaverit löivät rannalla 16 m2 Boxerin puomin suoraan kouraan, leijan ollessa unhookkina zeniittissä – “Try it out but don´t move the bar too much”… Kokemuksesta viisastuneena Sauli suosittelee lämpimästi kurssia harrastuksen alkuun!

Ensijärkytyksestä selvittyään Sauli kävi seuraavana päivänä hakemassa paikallisesta kiteshopista legendaarisen Best Waroo V1:n kainaloon ja on siitä asti ollut totaalisen koukussa lajiin, eikä hiipumista ole havaittavissa!

Millä Sauli vetää?
Taivaalle Eleveight FS 12 & RS 8
Lautana Brunotti Youri Zoon Pro 141 & Ronix Parks Bootsit
Brunotti SuperQ kitelaikkari aaltoon.

Kotipaikka: Oulu
Kotispotti: Oulun Hawaji
Kovin temppu: S-Bend to Blind
Tyylisuunnat: Boostailu isosti ylitehon rajamailla kiehtoo, lentämisen tuntua ei voita oikein mikään. Wakestylessä hidas mutta epävarma kehittyminen koukuttaa. Aaltosetit silloin tällöin tuo mahtavan lisämausteen lajiin. Talvella snowkite on parasta niin freestylen, kuin retkeilyn muodossa.
Aloitusvuosi: 2006

bg_image

Tapani Smått
Lappis Kite Team Rider

Lyhyt stoori:
Apina on ollut Lappiksen mies uransa alusta asti eli vuodesta 2013.
Aina yli omien rajojen ajaen ja kovia pannuja vetäen yritetään kehittyä joka vuosi 🤙💪😁

Välineet:
Leijat on kaikki Eleveightiä RS/WS/FS malleja ja koot 5-16m2. Toki yksi 15m2 HQ matrix patja täytyy olla tosi kevyisiin foili-päiviin.

Twintippinä BNT Special ja SP bindingin sträpit tai Byerlyn siteet ja bootsit.
Laikkarina Brunotti super Q ja S-Bomb sekä Brymm.
Foilina RL boards.

Kotipaikka: Pori / Akaa
Kotispotti: Yyteri
Kovin temppu: Darkslide / Kill yourself big air 😀
Tyylisuunnat: Old school
Aloitusvuosi: 2013

bg_image

Teemu Muhonen
Lappis WakeTeam Rider

Lyhyt Stoori:
Teemu on ollut Ukkohallan wakeparkin manageri vuodesta 2012. Miehen matkalle onkin sattunut useampia reissuja ja tapahtumia waken parissa.
Viimevuosina on Teemu harrastamista hieman vaivannut loukkaantumiset ja polvi ei ole päästänyt ukkoa helpolla. Silti periksi ei ole annettu ja miehen I´ll be BACK asenne on vahvana kehissä!
Motivaatiota lajiin Teemu ammentaa läpi kesän fiilistellessä kuinka uudet tulokkaat ja kokeneet kuskit paukuttelee uusia temppuja

Millä teemu vetää?
Lautana Hyperlite Hashtag146 tai Lunchtray148 (2019) Hyperliten Processin bootsit ja hyperliten system pro siteet.
Märkkärinä ION Onyx 5/4 semidry ja ION Onyx 3/2
Vestit ION Collition Vest

Kotipaikka: Ukkohalla
Kotispotti: Ukkohalla
Lempitrikki: sw heel back 5
Tyylisuunta: Full size cable
Aloitusvuosi: 2008