Lyhykäisyydessään saatavilla on kahdenlaisia trapetseja, istuma ja vyötärötrapetsit.

Istumatrapetsi

Yleisesti varsinkin aloittelioille parhaana mallina pidetyssä trapetsissa vyötärön ympärille tulevan valjaan lisäksi menee näissä malleissa remmit myös jalkojen välissä ja riippuen mallista näyttävät ne jopa hieman housumaisilta. Istumatrapetsin etuna on, että se ei pääse nousemaan ylös vaikka olisi hieman löysempi ja istumatrapetsiin pystyy nojaamaan helpommin.
Miinuksena istumatrapetsi rajoittaa liikettä sivuittaissuunnassa ja monen mielestä tuntuma ei ole yhtä mukava.

Vyötärötrapetsi
Vyötärömallin trapetsi on selkeästi se yleisimmin käytetty malli. Valtaosa istumamallilla aloittavistakin siirtyy tähän ennemmin tai myöhemmin. Vyötärötrapaa hankkiessa on oikean koon löytäminen tärkeämpää kuin istumatrapetsissa koska vyötärötrapa täytyy saada melkoisen kireälle.

Malleja on miljoona, mutta mikä minulle?
Tähän ei ole varsinaisesti oikeata vastausta koska jokaisella on oma mieltymys ja kehon rakenne. Ensimmäistä trapetsia hankkiessa on hyvä tunnustella, että valjaat eivät paina mihinkään kun lantiota heiluttelee eestaas. Myöhemmässä vaiheessa testaaminen on paras tapa löytää se itselle parhaiten istuva trapetsi. Ominaisuudet ja hienoudet ovat toisarvoinen juttu istuvuuden jälkeen.