Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Eleveight WFS V2 2022

495,00 585,00 

38% Off

Laadukas puomillinen wingfoil siipi (sis. Karkuremmin)

Todella edullinen erikoiserä ylivuotisia WFS siipiä!

SKU: EWING22
koko

3m, 4m, 6m

[row] [col] [/col] [/row]

[button text=”Lähetä tuotetiedustelu” link=”https://lappis.fi.www62.zoner-asiakas.fi/surfshop/tuotetiedustelu/”]

WFS = Wing Foil Series ja kuten nimi sanoo on kyseesä wingfoil siipi

Leijojen tapaan Eleveight on lähetenyt alusta asti tarjoaman wing puolelle parasta mitä markkinoilla on saatavilla. Mutta myös hintapuoli on Eleveightille ominaista eli kyseessä ei ole siltikään markkinoiden kallein siipi!

WFS on siis puomilla (puomi ja karkuremmi sisältyvät hintaan) varustettu siipi.

Miksi puomilla?

Puomin käytössä on useita eri etuja. Ensimmäinen on sen helppous. Varsinkin alussa tasapainoa hakiessa voi olla haastava saada otteita oikeasta paikkaa. Tai jos otteen saa esim. väärästä kahvasta sen siirtäminen ei ehkä tapahdukkaan niin helposti. Puomillinen siipi helpottaa kaikkea tätä ja reilusti. Voit napata käytännössä mistä kohti tahansa kiinni ja liikuttaa sitten kättä paremmalle paikalle päästämättä missään vaiheessa siivestä irti. Tämän lisäksi puomin kanssa on todella helppo hakea käännöksiä kun siipeä voi kääntää käytännössä yhdellä kädellä.

Mikä tekee Eleveightin siivestä niin hyvän?

Se mikä erottaa Eleveightin monesta muusta on todella mittava kokemus leijoista, materiaaleista ja valmistamisesta. Kaikki Eleveight WFS siivet valmistetaan käyttäen Teijin/Eleveight X4 materiaalia purjeessa ja Teijin XT:tä leading edgessä ja strutseissa. Nämä materiaalit ovat (pois suljettuna Aluula) tällä hetkellä markkinoiden parhaat materiaalit.

WFS siiipien suunnittelusta vastaa Peter Stiewe joka on ollut suunnittelemassa niin leijoja kuin siipiä lajien ensimmäisistä hetkistä saakka.

WFS siivet valmistetaan samalla tehtaalla Sri Lankassa missä myös Eleveightin (ja parin muun johtavan leijamerkin) leijat tehdään. Alalla olevien keskuudessa tämä Sri Lankan tehdas on yhtä kuin paras työn laatu mitä alalla on.

Mikä koko minulle?

Kun laji halutaan ottaa kesällä haltuun on voima sinun ystävä! Olen itse n. 95kg ja 6m siipi on minulle erittäin hyvä valinta. Pystyn käyttämään tätä siipeä todella kovissakin tuulissa, mutta opettelussa sen tehosta oli merkittävä hyöty. Itsellä tämän 6m siiven kaverina on 4m WFS joilla pystyn kattamaan kaikki kelit n.6ms – +20ms. Tämän lisäksi Suomessa kelit ovat yleisesti hieman keveämmällä puolella joten mikäli koko arveluttaa niin suosittelemme nappaamaan sen isomman koon.

Siipiä on monen hintaista niin miksi valita tällainen arvokkaampi?

Kuten leijasurffauksenkin alkuaikoina oli tarjolla monen hintaista leijaa ja tämä sama on nähtävissä nyt wingfoilien puolella. Laji hakee paikkaansa ja todella monet tahot haluavat päästä mukaan meininkiin.

Siiipeä valmistaessa sen hinta koostuu kolmesta ostasta. Materiaalit, työvaiheet ja työn laatu.

Edullisista materiaaleista valmistetuissa siivissä on selkeästi havaittavissa ongelmia keston kanssa. Siivet saattavat tuhoutua nopeampaa, mutta mikä haastavampaa siipien materiaalit pehmenevät nopeasti ja siipi ei toimi enää samalla tavalla. Tämä sama on ollut hyvin nähtävillä leijasurffauksen osalla missä nykyaikaiset huippumateriaalit pitävät leijan muodossaan paljon pidempään kuin ennen. Toinen missä edullisuus näkyy on venttiilit ja liittimet. On selkeästi nähtävissä, että leijamerkeillä (myös muut kuin Eleveight) on paljon parempi osaaminen venttiileistä ja niiden kiinnittämisestä sisuskumiin (bladderiin). Materiaalit eivät pelkästään paranna suorituskykyä ja tuntumaa vaan vaikuttavat myös merkittävästi kestoon!

Toinen missä siiven hinnassa voidaan säästää on työvaiheet. Tiesitkö, että niin leijoissa kuin siivissä etureunan (leading edge) työvaiheet ovat valtaosa koko tuotteen hinnasta. Kun siiven hintaa halutaan painaa alas tehdään siipi harvemmista paneeleista, yksnkertaisella tikkauksella ja ilman vahvikkeita. Tällä tavalla saadaan vähennettyä työvaiheita ja painettua hintaa alas. Tämä on selkeä kompromissi rakenteen ja kestävyyden kustannuksella.

Viimeisenä on työn laatu. Olen itse vieraillut Sri Lankan tehtaalla ja laadun valvonnan taso on mykistävää. Mitä ikinä kukaan tekee on perässä joku joka tämän työvaiheen tarkastaa. Tästä syystä esim. Eleveightin leijojen takuumäärä on Suomessa ~0,5%.

Kun käytät WFS siipeä ensimmäisen kerran huomaat sen valtavan eron moneen muuhun. Kun olet käyttänyt siipeä vuoden tai pari ja vertaat sitä yhtä paljon ajettuun halvemman hintaluokan siipeen on ero vielä paljon isompi.

 

WFS:llä ajon fiiliksiä

”Takana on nyt n. 15 kertaa wingfoilia ja taso tätä kirjoittaessa on siinä, että ajo sujuu joka suuntaan ja käännökset onnistuvat siivellä noin puolella yrityksistä. Olen käyttänyt Eleveight WFS:ssää, Duotone Slickkiä ja Duotone Echoa. WFS on näistä oma suosikkini koska kahvoilla varustettu Echo aiheutti varsinkin aallokkoisessa paikassa haasteita käsipaikkojen löytämisessä. Verrattuna Duotone Slickkiin WFS:ssä tuntui olevan hieman enemmän tehoa ja se nousi paremmin ylätuuleen. Mainittaneen, että testaamani Slick oli todella paljon ajettu.”

Harri Rautava – Lappis

Ensimmäiset ajot Ranskan Leucatessa Eleveight WFS v2 6m siivellä

Saattaisit pitää myös näistä tuotteista

Otsikko

Go to Top