Luo virkistyspäivä kokonaisuus Lappiksen ja yritysyhteistyökumppaneiden kanssa

Oulun jokisuisto tarjoaa upeita melontamahdollisuuksia saariston ja kaupunkimaisemien yhdistelmällä. Seikkailunhaluiset melojat voivat valita useista eri reiteistä, jotka tarjoavat upeita maisemia ja unohtumattomia elämyksiä. Tutustutaanpa tarkemmin Oulun jokisuiston parhaisiin melontareitteihin.

Pikisaaren kierros

Pikisaaren kierros vie sinut maagiseen Pikisaareen, joka on taiteilijoiden ja käsityöläisten asuttama saari Oulun jokisuistossa. Historiansa juuret ulottuvat aina 1600-luvulle asti, jolloin saarelle perustettiin pikiruukki. Tämä kierros tarjoaa upean näkymän jokisuistoon, ja matkan varrella voit kuulla musiikin säveliä, erityisesti festivaalikautena, kun kuljet pikisaaren ja kuusisaaren välistä.

Kesto: Meloen noin 40 minuuttia, SUP-lautalla noin 1 tunti.

Mitä matkan varrella? Pikisaaren päässä on mukava hiekkaranta, jossa voit pysähtyä nauttimaan auringosta ja virkistävästä uintihetkestä. Matkan varrella kuljet myös Kuusisaaren ohi, joka tunnetaan lukuisista festivaaleistaan, kuten esimerkiksi Qstockista.

Hollihaan kierros

Hollihaan kierros yhdistää urbaanin melonnan ja saarimaiseman viehätyksen. Reitti kulkee torinrannan ja Kiikelin välisistä kanavista Sonninsaaren kapean väylän kautta Hollihaan pienvenesatamaan. Matka jatkuu sieltä Varsasaaren ja Hevossaaren välistä. Tämän reitin erityispiirteenä on Varsasaaressa sijaitseva rantautumispaikka, joka on suunniteltu juuri tätä reittiä varten. Hollihaan kierros tarjoaa suojaisan melontaympäristön, ja tuulisempana päivänä se on erityisen suosittu.

 

Kesto: Meloen noin 40 minuuttia, SUP-lautalla noin 1 tunti.

Mitä matkan varrella? Hollihaan kierros tarjoaa näkymän viehättävään Hollihaan pienvenesatamaan ja Varsasaaren rantautumispaikkaan, joka on suunniteltu juuri tätä reittiä varten.

Suiston kierros

Suiston kierros on Oulun jokisuiston yleisin reitti ohjatuilla melontasafareilla. Se avaa sinulle jokisuiston aivan uudella tavalla. Tällä reitillä yhdistyvät Pikisaaren ja Hollihaan kierroksen maisemat, mutta lisäksi saat nauttia rauhallisuudesta Hietasaaren veneilykeskuksen ja Seelarin välisessä salmessa. Riippumatta siitä, oletko paikallinen tai vierailija Oulussa, tämä reitti on ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Kesto: Meloen noin 1,5 tuntia, SUP-lautalla noin 2 tuntia.

Mitä matkan varrella? Suiston kierros vie sinut Hollihaan pienvenesatamaan ja Varsasaaren rantautumispaikalle. Matkan varrella pääset ihailemaan myös Hevossaaren upeaa hiekkarantaa ja vierailemaan Johteenpookissa, jossa sijaitsee POOKIoski. Lisäksi matkan varrella on Seelari, jossa voit nauttia ravintolan tai kahvilan tarjoiluista. Samoin kuin Pikisaaren kierroksella, myös Suiston kierroksella voit kuulla musiikin säveliä Kuusisaaren festivaaleilta, kuten esimerkiksi Qstockista.

City to beach

Upea mustasalmi mutkittelee läpi Hietasaaren

City to beach -reitti on ehdoton suosikkimme. Tämä reitti vie sinut kaupungin läpi jokisuistoon ja aina uskomattoman upealle Mustasalmelle asti. Matkan varrella näet vain muutamia yksittäisiä huviloita, jotka kertovat hietasaaren historiasta. Mustasalmi halkoo Hietasaaren, ja sen rannoilla voit ihailla vanhoja huviloita. Puut kasvavat salmen ylle, ja et uskoisi olevasi lähtenyt suuren Suomen kaupungin keskustasta. Reitin loppuosa melotaan avomerellä, mikä antaa lisäjännitystä seikkailuun. Mikäli meri on liian kova, voit kuitenkin turvallisesti rantautua Mustasalmen loppuosassa ja kävellä muutaman minuutin Nallikariin.

Kesto: Meloen noin 1-1,5 tuntia, SUP-lautalla noin 2 tuntia.

Mitä matkan varrella? City to beach -reitillä kuljet Pikisaaren pään mukavalle hiekkarannalle. Matkan varrella voit pysähtyä myös Seelarissa, jossa on tarjolla ravintolan ja kahvilan palveluita. Saavuttaessasi Nallikarin voit hyödyntää sen kattavia palveluita, kuten Ravintola Nallikaria ja useita jäätelökioskeja.

Hietasaaren kierros

Hietasaaren kierros tarjoaa sinulle kaiken, mitä Oulun jokisuistossa voi kokea! Matka alkaa keskustasta ja jatkuu Toppilan kanavaa pitkin kohti merta. Toppilan kanava tarjoaa upeita maisemia uudistuneeseen alueeseen sekä laitureihin ankkuroituihin veneisiin ja aluksiin. Tämän jälkeen edessäsi avautuu avomeriosuus, jossa melot Nallikarin ohi kohti Mustasalmea. Ennen Mustasalmea on loistava tilaisuus pitää pitkä tauko Nallikarin rannassa ja vaikka nauttia lounasta Nallikarin Rantaravintolassa. Jos meri on hieman aaltoinen, Mustasalmen suu tarjoaa rauhallisen melontakokemuksen, kun liput hiljaa eteenpäin. Saavuttuasi Mustasalmen suulle voit valita, haluatko palata takaisin käyttäen Pikisaaren kierroksen reittiä vai kokea koko Oulun jokisuiston kiertävän Suiston kierroksen vastapäivään.

Kesto: Meloen noin 2-3 tuntia, SUP-lautalla noin 3-4 tuntia, mutta suosittelemme vahvasti varaamaan tähän reittiin koko päivän, jotta sinun ei tarvitse kiirehtiä.

Mitä matkan varrella? Hietasaaren kierros yhdistää muiden reittien parhaat palat. Reitin varrella koet Kuusisaaren lukuisat festivaalit, kuten esimerkiksi Qstock. Toppilan väylällä voit pysähtyä nauttimaan ravintola Punaisessa Myllyssä. Nallikarissa voit taas hyödyntää sen kattavia palveluita, kuten Ravintola Nallikaria ja useita jäätelökioskeja. Lisäksi reitin varrella voit ihailla Hollihaan pienvenesatamaa, Varsasaaren rantautumispaikkaa, Hevossaaren upeaa hiekkarantaa sekä vierailla Johteenpookissa, jossa sijaitsee POOKIoski. Matkan päätteeksi voit rentoutua Seelarissa, jossa on ravintolan ja kahvilan tarjoiluja.

Oulun jokisuisto ja sen melontareitit tarjoavat unohtumattomia seikkailuja kaikille luonnon ystäville ja seikkailunhaluisille. Valitse omasi näistä upeista reiteistä ja lähde tutkimaan Oulun kaunista saaristoa meloen!