Usein kysyttyä

 

LEIJAHIIHTOKURSSEISTA (talvilaji)

Milloin leijahiihtokurssit starttaa

Yleensä aloitamme leijahiihtokurssit järjestämällä teoriailtoja. Tämän jälkeen pääsemme itse asiaan heti kun jäätilanne on tarpeeksi hyvä! Lapissa kausi starttaa yleensä Helmikuun puolivälissä järjestettävällä Pallas Kiteviikolla

Milloin talvikausi päättyy?

Talvikauden pituuden määrittää täysin jäiden kestävyys. Pohjoisessa viimeiset talvikurssit vedetään huhtikuun lopussa.

Paljonko kurssi maksaa?

Leijahiihdon alkeiskurssi maksaa 250€ jonka päätteeksi voit itsenäisesti jatkaa leijan kanssa. Tehokurssimme maksaa 350€ jonka tavoitteena on hallittu ajaminen ja käännökset. Jos taas haluat vain vähän kokeilla lajin fiilistä suosittelemme Introkurssia

Missä kurssi pidetään?

Kouluttajamme valitsevat aina paikkakunnalta parhaan ja turvallisimman harjoittelupaikan. Kouluttajamme pyrkivät kertomaan vaihtoehdot mahdollisimman hyvissä ajoin ja lopullinen päätös tehdään yleensä edellisenä iltana tai kurssipäivänä.

Kauanko kurssi kestää?

Talvisin alkeiskurssi kestää noin 6 tuntia ja kesäisin noin 8 tuntia. Kurssien tavoitteena on valmistaa itsenäisiä harrastajia, jotka harrastavat leijahiihtoa luottavaisin mielin, osaavat etsiä turvalliset harrrastuspaikat ja olosuhteet ja pärjäävät harrastuspaikoilla tarvittaessa ilman muiden apua.

Miten kurssipaikka varataan?

Kurssipaikka varataan ostamalla sopiva kurssipaketti verkkokaupastamme. Mikäli et löydä oikeaa pakettia tai et ole siitä ihan varma ota meihin yhteyttä ja kerromme tarkemmin kurssivaihtoehdoista.

Mihin mennessä kurssi tulee perua menettämättä maksettua opetusta?

Varaamasi kurssipäivä tulee perua viimeistään kaksi vuorokautta ennen kurssipäivää, tällöin säilytät oikeuden saada vastaavan määrän opetusta myöhempänä ajankohtana.

Mitä jos sairastun?

Varaamasi kurssipäivä tulee perua viimeistään kaksi vuorokautta ennen kurssipäivää, tällöin säilytät oikeuden saada vastaavan määrän opetusta myöhempänä ajankohtana. Mikäli joudut perumaan kurssin alle 2 vrk ennen kurssipäivää sairastumisen takia, koko kurssi tai sen jäljellä oleva osuus voidaan korvata vastaavalla kurssilla tai sen osalla muuna ajankohtana. Sairastumisesta on pyydettäessä esitettävä lääkärintodistus.Muutokset tulee tehdä sähköpostilla tai puhelimitse suoraan kouluttajallesi. kuittaamme aina peruutukset vastaanotetuksi mahdollisimman pian.

Mitä tarvitsen kurssille mukaan?

Tutustu kurssilaisen muistilistaan täällä.

 

Miksi juuri Leijakoulu Lappiksen oppiin?

Kurssi on keino oppia laji itseopiskelua nopeammin ja turvallisemmin. Me olemme kehittäneet kurssisiältöämme vuosia ja hakeneet oppia tähän myös yli 10 v alalla toimineista ulkomaisista kouluista (Esim. Extreme Control – Mexico). Täten olemme saaneet kasattua erittäin turvallisen ja tehokkaan tavan opettaa leijahiihtoa. Kurssiemme tarkoitus on rakentaa sinulle vahva pohja jonka päälle on hyvä alkaa kartuttamaan taitoja itsenäisesti! Meidän kurssiemme tärkeimmät osiot ovat turvallisuus, vastuullisuus ja kuinka jatkaa kurssin jälkeen.

 

LEIJASURFFAUSKURSSEISTA (kesälaji)

Milloin kurssit alkavat?

Käytännön puolella kesäkurssit alkavat heti kun vedet ovat hieman lämmenneet (yleensä toukokesäkuun vaihteessa)

Tätä ennen kuitenkin teemme jo käsittelyharjoitteluja yms. rannoilla jotta heti kun vedet lämpeävät olemme valmiina käymään asiaan.

Milloin kesäkausi päättyy?

Kesäkauden opetus päättyy lokakuun lopussa.

Paljonko kurssi maksaa?

Alkeiskurssi maksaa 250€ jonka päätteeksi voit itsenäisesti jatkaa leijan kanssa. Jos taas haluat opetusta siihen saakka, että pystyt sujuvasti ajamaan suosittelemme paria lisätuntia.

Missä kurssi pidetään?

Kesäkursseista valtaosa pidetään Oulun alueella. Osa opettajistamme pystyy kuitenkin tarjoamaan kursseja myös mm. Hangossa

Kauanko kurssi kestää?

Alkeiskurssi kestää noin 8 tuntia ja Lumelta veteen -kurssi noin 2 tuntia. Kurssien tavoitteena on valmistaa itsenäisiä harrastajia, jotka osaavat etsiä turvalliset harrrastuspaikat ja olosuhteet ja pärjäävät harrastuspaikoilla ilman muiden apua tarvittaessa.

Miten kurssipaikka varataan?

Kurssipaikan varaus tapahtuu ostamalla sinulle sopivin kurssituote nettikaupastamme. Mikäli et ole varma mikä sinulle sopii ota meihin yhteyttä!

Miksi kannattaa käydä kurssi?

Kurssi on keino oppia laji itseopiskelua nopeammin ja turvallisemmin. Kurssi kestää keskimäärin kahdeksan tuntia ja tuloksena syntyy itsenäisiä harrastajia. Kurssiin sisälletyn tietosisällän itseopiskelu vie helposti useita kymmeniä tunteja.

Kurssi takaa oppilaalle tehokkaan kurssin, minkä jälkeen hän osaa toimia turvallisesti ja itsenäisesti harrastuksen parissa. Tehokkaan kurssin takana ovat koulutetut opettajat, jotka ovat käyneet leijasurffauksen opettajakoulutuksen. Koulutuksessa opettajat ovat oppineet tehokkaan opetuksen parhaimmat käytännöt.

Lappiksen kursseilla jokainen kurssi perustuu aikataulutettuun, suunnitelmalliseen ja oppilaiden yksilölliset, erilaiset taustat ja tarpeet huomioivaan opetussuunnitelmaan. Se, missä järjestyksessä asiat läpikäydään ja miten ne läpikäydään on merkitystä erityisesti, kun tavoitteena on varmistaa, että kurssin jälkeen oppilas kykenee harrastamaan lajia itsenäisesti ja turvallisesti.

 

Kävin jo talvikurssin, miten pääsen parhaiten vesille?

Lumelta vesille kurssi on oikotie nautinnolliseen kesäajoon. Vaikka talven jälkeen leijatuntuma alkaa olemaan kohdillaan tuo kesä tilanteeseen uusia muuttujua. Lumelta vesille kurssi nopeuttaa oppimista vesillä huomattavasti!
Varusteet ja niiden hankinta

Kannattaako varusteet hankkia ennen kurssia?

Historiassamme kaikki ennen kurssia välineet hankkineet ovat joutuneet nopeasti muokkaamaan kalustoaan. Leijavälineiden suma on aivan mieletön ja oikeiden välineiden hankinta on alussa varsin haastavaa. Kurssin jälkeen sinulla on ymmärrys välineistä ja yhtenä osana kurssia on kertoa eri leijamallien eroista. Olemme suurin leijavälineiden maahantuoja Suomessa ja kauttamme saa uudet ja käytetyt kalustot.

Mitä ikinä teet elä hanki välineitä tori.fi palvelusta joka tuntuu olevan epäkuranttien leijojen kaatopaikka!

 

 

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Täytä allaoleva lomake ja vastaamme sinulle pikimmiten 🙂

[weforms id=”5540″]

SUP-lautailu

Osaanko itse?

SUP-lautailu on itsessään helpohko  laji, ja rohkealla seikkailumielellä pääsee pitkälle. Lähtökohtaisesti kaikki harrastajat pääsevät lajiin kiinni itsenäisesti ensimmäisellä vuokrauskerralla. Kuitenkin kokemuksemme mukaan ensikertalaiset ovat saaneet lajista enemmän ja nopeampaa irti ohjatuilla safareilla. Kuitenkin olitpa itsenäisesti tai ohjatusti tarjoamme alkuintron ja tulet varmasti tykkäämään.

Onko turvallista?

 

SUP-lautailu on monella tapaa erittäin turvallista. Jokainen SUPpaaja on karkuremmillä kytkettynä lautaan eli kaatuessaankin lauta ei lähde karkuun. Tämän lisäksi kaikille halukkaille tarjotaan käyttöön kelluntaliivit. Alaikäiset joutuvat pitämään kellutusliivejä halusivat tai eivät.

Vesi on kylmää, eikai silloin voi mennä?

Voi pojat kyllä voi! Keskimäärin yksi viidestä kymmenestä SUPpaajasta kaatuu. Näistä jotka kaatuvat suurin osa kaatuu temppuilun tai kisailun seurauksena. Noudattaen ohjeistustamme ja rauhallisella alulla kaatuminen on hyvin epätodennäköistä. Tämän lisäksi voimme tarjota kaikille halukkaille märkäpuvut joiden kanssa tarkenee harrastaa vaikka jäiden seassa.

Milloin kausi alkaa ja päättyy?

Meidän kautta säätelee hyvin pitkälle jäiden lähtö ja tulo. Kalustomme  on käytettävissä heti jäiden lähdön jälkeen ja vuokraamme aina jäiden tuloon saakka. Tarjoamme aina varusteet säiden mukaan.

Kuinka varaan?

SUPpailun varaaminen on helppoa. Ensisijaisesti toivomme, että teet sen netin varauskalenterimme kautta, mutta otamme varaukset vastaan myös sähköpostilla, puhelimella tai vaikka whatsapilla.

Yksin vai ryhmässä?

SUPpailu on tietty parasta porukalla, mutta allekirjoittanut tykkää välistä laittaa kuulokkeet korville ja lähtä itsekseen rauhoittumaan suistoon. Kaikki muu toiminta onnistuu meillä yksin, mutta ohjatuilla melonnoilla vaadimme minimissään 3 henkilön osallistumisen. Järjestämme säännöllisesti avoimia ohjattuja safareita joihin voit kuitenkin osallistua myös yksin.