Leijasurffaus on siitä mahtava laji, että välineillä voi harrastusta lähteä viemään juuri oman kiinnostuksen suuntaan. Kaikkia ei lajissa välttämättä hyppiminen kiinnosta, jolloin parin ensimmäisen kesän jälkeen twintipillä ajelu voi alkaa hieman kyllästyttää.

Viimevuosina on kokoajan tullut enemmän direktionaaleja, wakeskateja, skimboardeja ja viimeisimpänä foilit.

Tulevalle kesälle valikoimamme näissä on aika jäätävä ja tässä pieni läpileikkaus siihen.

Direktionaalit

Kitelaikkareita löytyy vaikka minkä kokoista ja mallista joten mikä minulle se oikea?

Ensimmäisenä kannattaa miettiä omat taitotasot ja valita väline sen mukaan. Jos liian haastavan pelin pistää alkuun voi fiilis loppua jo alkumetreillä ja laikkari jää keräämään pölyä.

Toiseksi olisi käyttötarkoitus eli halutaanko lauta keveille/peruspäiville vai aaltoajoon? Varsinkin Suomessa aaltohommiin tulisi valita lauta joka kestää kovaa keliä kun taas perus/light wind sessareille tarvitaan lautaa joka plaanaa helposti.

Aloittelioiden ykkösvalinnnat

Brunotti S-Bryck 4´10

Brunotti S-Brymm 5´4

Brunotti Brutus 5´2 (tämä myös loistava osaavien kuskien light wind lauta)

Brunotti Braap 5´4

Jo osaaville harrastajille!

Brunotti Boomer 5´8

Brunotti Boss 5´10 & 6´1

Brunotti Super Q 5´10

Kitelaikkareista verkkokaupassa loistavat ennakkotilaajan tarjoukset! Klikkaa ylläolevia linkkejä!

 

 

Foilit

Vaikka foilit ovat olleet osa lajia jo ties kuinka pitkään ovat ne tulleet perusharrastajien saatavilla vasta ihan lähiaikoina. Foilien ominaisuudet erityisesti keveissä tuulissa ovat aika mielettömät ja voidaankin sanoa, että osaavissa käsissä tuuli jossa leija pysyy taivaalla riittää foililla ajamiseen!

Kuten myös direktionaaleissa on foileissa vaihtoehtoja ja varsinkaan tässä ei se “paras” ole varmastikkaan järkevin valinta ensimmäiseksi. Hienot hiilikuituiset siivet vaativat kuskiltakin jo osaamista ja toki osaavat saavat niistä paljon irti. Silti ensimmäistä etsivän on hyvä valita hieman edullisempi alumiiniversio joka kestää myös paremin alkutaipaleen kopsahteluja 🙂

Zeeko Aluminium Foil (tämä sopii jos sinulla on lauta valmiina tai teet itse laudan)

Zeeko Pocket + Alumiinifoil

Zeeko Foil Freeride Carbone (hiilikuitua huippukampetta hakeville!)

2 in 1 ratkaisu!

Zeeko on valmistanut Slash laudan ei pelkästään käytettäväksi foilin kanssa, mutta myös kitelaikkarina. Mikäli sinulta ei vielä laikkaria löydy saat tässä keveään ja kovaan keliin laudan yhdellä kertaa!

Zeeko Slash 5´4 + Aluminium foil

Verkkokaupassa Zeekon tuotteisiin ennakkotarjous ja toimitukset hyvästi alkukesään!