[row] [col span=”3/4″]

Syksyllä Toivosen Mikon keveän yllytyksen tuloksena annoin periksi ja uusi WOO 2.0 lähti tilaukseen. Pitkäänhän tätä on tullut tuumailtua, mutta hieman korkea hinta on mietityttänyt, että onko se niin kiva?

Nyt sitten Vietnamin kitecampilla on päästy vehjettä kunnolla testaamaan ja täytyy sanoa, että enää ei hankinta harmita laisinkaan.

Jo ensimmäisillä sessareilla saadut tulokset nostivat hymyn huulille ja ruutuun nasah
ti 9,4m. Ennen ekaa settiä oli kyllä kova huoli, että tuleekohan WOO:n kanssa sama masennus kun kuvaillessa. Luulet, että kylläpä nyt lähti ja nauhalta karu totuus paljastuu :) Seuraavana päivänä ajaessa ruutuun napsahti 10,1m ja siinä vaiheessa voi sanoa, että koukussa oltiin. Joka sessarin jälkeen piti tsekata mitenkä hyppy nousi.

Se minkä yllätyksen WOO on toistaiseksi itselle antanut oli leijakoko millä isoimmat hypyt lähtevät. Olin ihan varma, että 10m olisi se kampe millä isoa lähtee ja yhdellä sessarilla tuntui,  että nyt lähti kohtuu isosti. Rannalla tsekatessa taulussa oli 9,3m. Sitten seuraavana päivänä taas sessari 12m jossa tehot ei tuntuneet olevan edes ihan tapissa ja aikasempi ennätys meni rikki tuloksella 11,3m. Tästäpä nopealla johtopäätöksellä itselle paras leija isoon loikkaan on juuri 12m koska kahoonssit eivät ehkä vielä riitä hyppimään maksimitehoisela kympillä. Näiden tietojen pohjalta laitteen kanssa voi takuuvarmasti kehittää omaa ajoa koska testailemalla eri tapoja hypätä ja eri kokoisia/mallisia leijoja saa tarkasti selville millä lähti ja millä ei. Tätä juttua kirjoitellessa Mikko kävi nostamassa oman ennätyksen tulokseen 11,9m ja vaikka hän on minua keveämpi tuli tämäkin tulos 12m TS:llä

Toinen osio mikä WOO:ssa koukuttaa (ehkä jopa enemmän kuin itse tulokset) on jatkuva kilpailu kavereiden, samalla spotilla olevien ja kaikkien WOO:ta käyttävien kanssa. Joka sessaripäivän jälkeen kun spotilla on ollut tarpeeksi porukkaa saat tietoa minkä kokoista muut loikkasivat (vaikka et näitä  tunnekkaan). Päivänä kun napsahti 10,1m tuli ranskalainen kaveri rannassa etsimään minut koska oli hypännyt 10,7m, mutta merkannut sessarin väärälle spotille :) Taas seuraavana päivänä kun sai tuloksen 11,3m olin sinä päivänä koko aasian korkeimman hypyn tehnyt :) Arvaatte varmasti kuinka paljon tämä motivoi lataamaan seuraavana päivänä vielä kovempaa. Sama hyppy nosti myös global leaderboardilla sijoituksen 2500 tietämiltä sijalle 1609 (yhteensä käyttäjiä listalla n. 8500).

Yksittäisten hyppykorkeuksien lisäksi WOO:ssa on monta muutakin tapaa päälliköidä. Yhtenä on hangtime eli kuinka pitkäkestoisia hypyt ovat olleet. Tässä ihan mielenkiintoista on nähdä, että Nick Jacobsenit ja muut jättiloikkaajat eivät ole lähelläkään kärkeä hangtimessä. Lähtisin veikkaamaan, että patjamiehet tulevat hallitsemaan hangtime osastoa suvereenisti. Toisena on korkeuden ja lentoajan yhteenlaskettu määrä. Itsellä ei reidet riitä tykittämään ylitehoisella leijalla pitkiä aikoja jolloin esim. Mikko pesee minut selkeästi sessarilla hypittyjen hyppyjen kokonaiskorkeuksissa ja kestoissa. Maailmalla onkin järjestetty kilpailuja varsin mielenkiintoisella konseptilla. Kaikille kisaajille laitetaan WOO ja porukka ajaa yhdessä 30min. Tämän jälkeen katsotaan kuka lensi yhteensä 30min aikana yhteenlasketusti korkeammalle ja pisimpään. Jos kondis on hyvä ja osaat hyppiä molempiin suuntiin tulet todennäköisesti olemaan kovilla tällaisissa kisoissa. Toisena jopa mielenkiintoisempana on UK:ssa pidetty kauden mittaisia kisoja kovimmasta kehittyjästä. Kuinka siistiä on nähdä oma kehityskaari ensimmäisistä hypyistä lähtien.

Toisena uutena ominaisuutena WOO 2.0:ssa on freestyle joka toimii kitessa, wakessa ja eilen tulleen julkistuksen myötä myös lumilautailussa (Tätä kirjoittaessa ei vielä käytössä). Tämä ominaisuus tunnistaa temput ja pisteyttää niitä oletettavasti korkeuden, alastulon ja varmasti jossain määrin myös tavalla ne tehdä (uskoisin, että raleysta lähtee enemmän bojoja kun lauta on ihan väärinpäin pään yläpuolella). Tämä on siitä todella mielenkiintoinen ominaisuus, että ainahan ei ole big air boostailu keli tai edes fiilis. Tällä saadaan mittelöt jatkumaan myös keveämpinä päivinä :) Ja tietysti wake ja lumilautaporukka voivat pitää tämän ominaisuuden kanssa ihan omia kisoja. Olisi hauska laittaa wakekisoissa joka kuskille WOO ja verrata olivatko tuomarit kuinka samalla linjalla WOO:n kanssa.

Se mikä WOO:sta vielä Suomen kohdalla puuttuu ovat käyttäjät. Tällä hetkellä omalta seurattujen listalta löytyy 5-6 suomalaista jolla varsinkin Mikon ja Jussin kanssa on saatu jo ihan kivaa mittelöä, mutta kuinka siistiä olisi jos näitä olisi jengillä paljon? Rankingit juoksee maan lisäksi spottien perusteella jolloin voi pitää jatkuvaa skabaa Hangon, Vaasan ja Oulun välillä sekä local master sarjaa. Briteissä BKSA on näköjään rakentanut järjestelmään kerhosarjan jossa oletettavasti voit luoda oman kerhon ja kisata tiiminä muiden paikkakuntien tiimiä vastaan. Sessareita logatessa voi kuvaukseen laittaa hästägejä joilla voi luoda omia rankingeja ja oma lista voisi olla vaikka  #lappissurf #oulusurf ja #suomikite siinä missä Majavan Päivi lisäisi listaan #kitegirlsfinland ja #kitegirlsoulu

Tässä tätä juttua kirjoittaessa tuli mieleen myös se selkein hästägi eli #snowkite jonka ympärille toivottavasti saadaan rakentumaan talvipuolen oma ranking!

Olemme aloittaneet myös WOO:n edustamisen Suomessa. 11.4.2017 mennessä tilaaville WOO hintaan 225€ !!!

 

[button size=”medium” style=”alert” text=”Tilaa WOO 2.0 täältä!” link=”https://lappis.fi.www62.zoner-asiakas.fi/surfshop/product-category/woo/” target=””] [/col] [col span=”1/4″]

screenshot_2016-12-02-12-41-38

woo-2-0-rilevatore-salti-kite-surf

screenshot_2016-12-02-12-44-18 screenshot_2016-12-02-12-44-39

screenshot_2016-12-02-12-54-02

[/col] [/row]