Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Melontaretki Lofooteille 2023

Melontaretki Lofooteille 2023

Melontaretki Lofooteille 2023

Ladataan Tapahtumat

Melontaseikkailu Lofooteille Kajakkivaellus Norjan Lofooteille on opastettu merimelontaretki Lofooteiden saarille. Lofoottien saaristo on tunnettu sen mahtavista maisemistaan; lumihuippuisista ja violeteista tuntureista, kristallinkirkkaista vuonoista, turkoosista merestä ja idyllisistä kalastajakylistä. Kun aurinko laskee ja auringonsäteet taittuvat jylhien tuntureiden seinämiin, pukeutuvat vuonot upeaan väriloistoon. Aikoinaan viikingit kutsuivat Lofootteja jumalten saariksi, juuri saarten kauneuden vuoksi. Reitti kulkee siten, että pääset nauttimaan kaikesta tästä kajakista käsin katsottuna.

Kajakkivaellus Norjan Lofooteilla on opastettu kuusi päiväinen merimelontaretki. Reitti sisältää Svellingenin saariston, Hadselin Sandöyan, Trollfjordenin, Hinnöyan eteläisimmän niemen kierron sekä Öksfjordenin. 

Yksi pidempi hieman haastava, erittäin kaunis patikka sisältyy reittiin. Hyvät kengät ovat tarpeen.

Muonat ja tavarat kulkevat mukana koko matkan ajan.

Majoitumme teltoissa nauttien eräästä Norjan parhaimmista maisemista. Matka soveltuu kaikille melojille, jotka omaavat varmat kajakin peruskäsittelytaidot.

Ohjelma: Päivä 1. Hyvällä säällä aloitamme melonnan ensimmäiseen leiripaikkaan. Päivä 2. Melontapäivä. Päivä 3. Melontapäivä. Päivä 4. Melontapäivä. Päivä 5. Melontapäivä. Päivä 6. Melomme autoille. Päivä 7. Varapäivä. Varapäivä käytetään, mikäli sää on estänyt liikkumiseen suunniteltuun tahtiin.

Perusreitin pituus on noin 100 km. Hyvällä säällä kiertoa voi laajentaakin, jos ryhmä sen katsoo sopivaksi. Lopetuspisteestä on vain 5 km aloituspisteeseen tietä pitkin. Lappis pidättää oikeuden tehdä ohjelmaan muutoksia. Säävaraus.

Taito- ja kokemusvaatimukset:

 Kajakin peruskäsittelytaito  Esim. NIL Finlandin melonnan peruskurssin sisältö: http://nilfinland.fi/koulutukset/kayaker

 Kestävyyttä meloa 10 – 30km päivässä.

 Aallokko-ja tuulimelontakokemusta

 Kajakkiin kiipeäminen wet exitin jälkeen

Vältämme tuulisilla säillä melomista mutta tuulta ja aaltoa on silti luvassa jossain määrin.

Majoitus ja ruokailut: Majoittuminen tapahtuu teltoissa luonnon helmassa.  Alueella on lukuisia kauniita saaria, missä on runsaasti leiripaikkoja. Jokainen vastaa omista ruuistaan matkan aikana, tarvitset mukaan omat ruoanlaittovälineet. Vedentäyttöpaikkoja on runsaasti muutamaa päivää lukuun ottamatta, jolloin vedet kulkevat kajakissa mukana.

Tapaamme osallistujat ensimmäisenä päivänä Lofooteilla.  Tarkemmat tiedot kokoontumisesta ilmoitetaan osallistujille lähempänä ajankohtaa.

Oppaat: Päävetäjänä kurssilla toimii Petri Sutinen. Petri on toiminut melontaoppaana 20 vuoden ajan. Petri on toiminut Suomen Kanoottiliiton (SKAL) kouluttaja, ollut mukana SKAL:n turvallisuusryhmässä 10 vuoden ajan sekä luomassa melonnanohjaaja -ja melonnanopas koulutuksia SKAL:lle.  Hän on ohjannut melontakoulutuksia Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Argentiinassa ja Singaporessa. Nykyään Petri toimii Melonta- ja Soutuliiton kouluttajana ja melontakilometrejä hänellä on takanaan yli 80000. Toisena oppaana retkellä toimii Lappiksen melontavastaava ja -kouluttaja Timo Kesti. Timo on toiminut melontaoppaana 15 vuoden ajan. Timo on Suomen melonta ja soutuliiton (SMSL) sekä NIL Finland kouluttaja.

 Paikka: Lofootit, Norja  Aika: 30.7-04.08.2023. Sekä varapäivä 05.08.2023.

 Osallistujamäärä: 5 – 10 henkeä  Palvelukielet: suomi, englanti  Retken vaativuus: Osallistujilta vaaditaan normaalia fyysistä kuntoa, melonnan peruskäsittelytaidot kts yllä, kestävyys meloa 10-30 km päivässä sekä aallokko-ja tuulimelontakokemusta tarvitaan ennen matkaa.

 Hinta: 735 €/hlö sis alv. Lisähintaan melontakaluston (kajakki, mela, aukkopeite ja melontaliivi) vuokra 175 € sis alv. Kuivapuku vuokra 125 € sis alv.

 Hintaan ei sisälly: Matkoja lähtöpisteeseen ja takaisin, vakuutuksia, ruokailu, melontakalusto eikä retkeilyvarustus. Varustelista toimitetaan osallistujille ennen retkeä.

 Lisätiedot: timo@lappis, +358449723301 Ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 19.06.2022 mennessä.

 PERUUTUSEHDOT: Jos peruutus tapahtuu vähintään kuusi viikkoa ennen retkeä, ennakkomaksu palautetaan. Jos peruutus tapahtuu 1-4 viikkoa ennen retkeä, järjestäjä perii 50 % osallistumismaksusta. Peruutuksen tapahtuessa viikkoa ennen retkeä tai lähempänä, järjestäjä perii osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Otsikko

Go to Top