Leijasurffaus on laji, jossa yleensä n. 10 – 18m^2 kokoisella leijalla liikutaan tuulen voimalla vettä pitkin. Suomessa lajia voi harrastaa erinomaisesti koko rannikkomme matkalla sekä muutamilla isoimmilla järvillä.

Leijasurffaus on laji, joka kannattaa aina aloittaa kouluttajan tai vähintään kokeneen harrastajan avustuksella. Lappis järjestää leijakursseja lukuisilla eri paikkakunnilla Suomessa, ja n. 8 tunnin mittaisen kurssin jälkeen oletkin valmis itsenäiseen ja turvalliseen harrastamiseen.

Kurssien lisäksi olemme Suomen johtava leijakauppa ja tuomme maahan maailman ykkösmerkkejä. Kauttamme saat uudet, ylivuotiset ja käytetyt varusteet kesään ja talveen. Tämän lisäksi järjestämme paljon tapahtumia, leirejä ja retkiä.

Vuonna 2006 Irlannissa asuessani menin leijasurffauksen peruskurssille. Muutama viikko kurssin jälkeen muutin rantakadulle, jotta pääsen harrastamaan kävellen, kun en omistanut autoa, vaikka tämä tarkoitti 45 min pidempää työmatkaa :). Tästä eteenpäin leijasurffaus onkin vienyt miestä ympäri maailman, ja parasta on tarjota näitä fiiliksiä myös asiakkaillemme!

Harri Rautava, Lappis

Haluatko tietää lisää? Nappaa meille vaikka whatsapp viestiä tai mailia info@lappis.fi

Leijahiihto & leijasurffaus

Leijalautailu (engl. kiteboarding) on yleisnimitys 1990-luvulla kehittyneelle harrastukselle, jossa riittävän isoa vetoleijaa käytetään liikuttamaan harrastajaa vedessä siihen tehdyn laudan päällä tai lumella käyttäen suksia tai lumilautaa. Leijalautailu jakautuu useisiin alalajeihin, sillä leijan kehittämää vetoa voidaan käyttää liikkumiseen vedessä, lumella tai maalla. Välineenä voidaan käyttää erityistä leijalautaa, suksia, lumilautaa, luistimia, vesilautaa, lainelautaa tai maastorullalautaa (mountain board).

Leijalautailuun kuuluvat erilaiset temput ja hypyt, joiden vaikutteet tulevat muista lautailulajeista.

Silti laji on paljon muutakin kuin temppuja ja hyppyjä. Leijalautailua ja leijahiihtoa voi harrastaa juuri vauhdikkaasti tai rauhallisesti kuin itse haluaa. Leijalautailua ei pidä kuitenkaan sekoittaa liitämiseen tai lentämiseen. Lumella tapahtuvaa leijalautailua kutsutaan myös leijahiihdoksi ja vedessä tapahtuvaa leijalautailua leijasurffaukseksi.

https://www.youtube.com/watch?v=HHPpZSZl-rU

Leijahiihto ja leijasurffaus on ehdottomasti paras aloittaa kurssin kautta. Vaikka leijojen turvallisuus on kehittynyt, on niissä valtavasti voimaa. Osaava harrastaja voi leijalla singota itsensä jopa kolmeenkymmeneen metriin ilman hyppyriä ja mikäli tämä sama voima lähtee hallitsemattomasti käsistä, voi jälki olla pahaa. Kurssin avulla pääset lajiin sisälle nopeasti ja turvallisesti. Talvikurssilla itsenäiselle tasolle pääsee yleensä n. 6 tunnin opetuksella ja kesällä n. 8 tunnin. Kurssilla keskitytään hyvin paljon voiman hallintaan ja opetellaan niitä tärkeitä taitoja, joilla vältetään vaaratilanteet, ja jos niitä tulee, kuinka niissä tilanteissa toimitaan. Leijahiihtokursseja järjestetään pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Hyvinkäällä, Joensuussa, Kuopiossa, Kajaanissa, Jyväskylässä, Oulussa ja Lapin alueella.

Kurssit aloitetaan nykyään netissä järjestettävällä virtuaalisella teoriaillalla. Tässä osiossa käydään läpi lajin turvallisuus, teoria ja varustepuoli. Voit myös halutessasi osallistua vain tähän teoriailtaan.

Suomessa on pitkä rantaviiva, mikä mahdollistaa harrastamisen. Ylhäältä alaspäin lähdettäessä hyviä paikkoja löytyy mm. Oulusta Lohtajalle välisellä alueella (myös Hailuodossa), Porin Yyterissä, Hangossa ja Helsingissä. Merenrantapaikkojen lisäksi järvisuomessa lajia harrastetaan mm. Lahdessa, Joensuussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Oulujärvellä.

Leijasurffausvarusteet
Varsinkin ensimmäisiä leijasurffausvarusteita hankkiessa kannattaa ehdottomasti kääntyä meidän tai osaavien harrastajien pariin. Leijoissa on todella paljon pieniä yksityiskohtia, joilla voi olla todella iso merkitys lajin aloittamiseen ja sen turvallisuuteen. Tässä yksi artikkeli, jonka kirjoitimme, ja jonka kaltaisiin tilanteisiin törmäämme vuosittain.

https://lappis.fi.www62.zoner-asiakas.fi/ela-hanki-ensimmaista-leijaa-omin-pain/

Me olemme Suomen johtava maahantuoja ja kauppias leijavarusteissa. Valikoimistamme löytyy uusia, ylivuotisia ja käytettyjä varusteita kaikkiin tarpeisiin. Voimme myös hieman ylpeillä sillä, että hintatasomme ei häpeä edes Keski-Euroopan verkkokaupoille, mutta heistä poiketen meiltä saat henkilökohtaista palvelua varusteiden valintaan.

Leijasurffausta aloittaessa tarvitset seuraavat varusteet (lumilaudan/suksien lisäksi):

leijan, puomin naruilla, valjaat, karkuremmin ja pumpun.

Leijasurffausta aloittaessa ylläolevien lisäksi tarvitset:

https://www.youtube.co/watch?v=z3z46n8BlMU&t

märkäpuvun, leijasurffilaudan ja suosituksena kypärä ja kellutusliivit

 • Leijasurf kurssit Lappiksella – Aloita laji turvallisesti

 • Duotone & Fanatic purjelautailupoistot

 • Korjauspalvelu

 • Käytetyt varusteet

 • Haahuilua Filippiineillä

 • Leijasurf-kurssit Helsinki ja Hanko

 • Leijasurf-kurssit Yyteri

 • Leijasurf-kurssit Oulu

 • Leijasurffausvarusteiden ostajan opas

 • Leijasurffaus varusteet

 • Leijasurffaus artikkelit

 • Leijasurffaus

 • Mitä on leijasurffaus

 • Leijasurffaus Hanko

 • Leijasurffaus Helsinki

 • Leijasurffaus Oulu