Lappis on Tatu Lappalaisen vuonna 2006 leijahiihdon koulutukseen perustama yritys, joka sittemmin on sittemmin kasvanut Suomen johtavaksi tuuli- ja surffilajien toimijaksi, unohtamatta mistä kaikki on lähtenyt!

Vuosien 2006 – 2012 oli Leijakoulu Lappis Tatulle mukavaa lisätekemistä opiskelun ja opettajan työskentelyn ohessa. Vuoden 2011 lopussa Harri otti yhteyttä, ja kyseli mahdollisuutta oppia leijahiihdon opettamisesta, kun oli kuullut, että oppilaita olisi mahdollisesti enemmän, kuin mitä Tatu kerkeää hoitaa.

Tämän jälkeen se oli menoa! Harrin vanha osaaminen maahantuonnista yhdistettynä pikkulapsena jo olleeseen haaveeseen omistaa skeittikauppa tarkoitti, että hommaa alettiin rakentamaan. Pitkään aikaan ei Lappiksen tarkoituksena ollut kasvaa isoksi tai edes täyspäivätyöksi. Lappis oli paikka, jossa saimme toteuttaa niitä siistejä juttuja, mistä itse tykkäsimme. Lappiksen kantava voima onkin alusta saakka ollut, että tehdään juttuja, mistä itse tykätään ja toivotaan, että siitä tykkäävät muutkin.

Hiljalleen homma lähti kasvamaan, kun mukaan tuli edustuksia isoilta merkeiltä mm. ION ja Best Kiteboarding. Samoihin aikoihin aloimme aktivoitumaan tapahtumien parissa, kun järjestimme ensimmäisen KTE Flatwater JAM:n (jonka synnystä iso kiitos alkuperäiselle Slingshot Beach Partylle!) sekä Pallas Kiteweekendin. Syksyllä 2013 järjestimme myös ensimmäisen matkamme ulkomaille, ja kohteena oli maa, jossa Harri oli leijasurffauksen oppinut, eli Irlanti.

Vuonna 2012 toimme maahan ensimmäiset SUP-lautamme. Tämäkin juttu sai alkunsa, kun Harri surffireissulla pääsi SUP-lautaa testaamaan, ja pitihän sellainen saada itselle. Normaaliin Lappiksen tyyliin ei lautaa vaan ostettu jostain vaan homma tehtiin heti kunnolla, ja teetimme tehtaalla ensimmäiset Team North Shore SUP-laudat. Tuona kesänä nämä laudat olivat meillä niin paljon käytössä, että aloimme miettimään, että haluaisikohan tätä joku muukin kokeilla.

Lähestyimme Oulun kaupunkia, ja iloisena yllätyksenä kesällä 2013 avasimme Oulun Kiikelinsaareen ensimmäisen SUP-lautavuokraamon. Alku oli melkoisen haastava, kun yleisin kysymys tuohon aikaan oli, että miksi me seisomme sen kajakin päällä :).Vuosien saatossa on sitten Lappiksen remmiin niin henkilökuntana kuin tiimikuskina tullut iso porukka aivan mielettömiä tyyppejä.

2015 Lappiksen toiminta koki ison muutoksen kun saimme remmiin mukaan kouluttajia ympäri Suomen. Tästä edespäin olemme kehittänyt leijahiihdon ja leijasurffauksen koulutussisältöjä siten, että ne palvelisivat juuri Suomalaisia harrastajia parhaalla mahdollisella tavalla. 2015 oli myös vuosi jolloin hankimme ensimmäiset läskipyörämme. Tällöin läskipyöräily oli vielä varsin uusi juttu ja aloitimme neljän pyörän patterilla. Tästä eteenpäin läskipyöräily on hiljalleen siirtynyt sivussa olevasta oheislajista yhdeksi meidän pääaktiviteeteista SUPpailun, leijalajien ja melonnan rinnalle. 2015 oli erittäin tärkeä vuosi myös siinä, että Lapland Hotelssin kanssa lähdimme ensimmäisen kerran kokeilemaan viikon mittaista Pallas Kiteweek tapahtumaa. Kokeilu oli onnistunut ja Pallas Kiteweek vakiintui vuosittaiseksi tapahtumaksi.

Viima kiteboarding yhdistyy Lappikseen. Vuonna 2016 aikaisemmin tiiviissä yhteistyössä kanssamme ollut Viima Kiteboarding yhdistyi osaksi Lappista. Upean työn lajin eteen Suomessa tehneet Timo ja Martta päättivät panostaa täysillä Tanskan toimintaan. Viiman yhdistymisen myötä aloitimme leijahiihdon opettamisen Helsingissä ja Ylläksellä. Toinen ison maininnan arvoinen asia vuodelta 2016 on meidän ensimmäinen leiri Vietnamiin. Tämän jälkeen Phan Rang on tullut lukuisille Suomalaisille harrastajille tutuksia ja leiristä tuli vuosittainen perinne! Katso video ensimmäisestä Vietnamin leiristä

Jos 2016 oli iso vuosi, emme osanneet edes arvata mitä 2017 tulisi pitämään sisällään. Best Kiteboarding ajautui uusien omistajien myötä syviin ongelmiin ja jouduimme katkaisemaan yhteistyömme heidän kanssa. Mutta tässä tapauksessa ”out with the old, in with the new” piti paikkaansa sillä tämä loi perustan uudelle merkille nimeltä Eleveight Kiteboarding. Meillä on ollut iso kunnia olla erittäin aktiivisessa roolissa merkin kanssa jo hyvän aikaa ennenkuin merkki oli virallisesti julkaistu. Sittemmin Eleveight on kasvanut Suomen johtavaksi leijamerkiksi sekä yhdeksi maailman top 5 valmistajista.

2017 koki isoja mullistuksia leijapuolella ja vuosi 2018 oli mullistusten aikaa SUP-lautailun osalla. Tällöin aloitimme Shark SUP-lautojen maahantuonnin. Merkki oli Suomessa (sekä maailmalla) uusi ja tuntematon. Tämä ei sinäänsä meitä säikäyttänyt koska olimmehan tuonut Suomeen useita uusia merkkejä aikaisemminkin. Sharkin laatu ja hintataso oli toimiva ja aloimme töihin. Tällä hetkellä Shark on yksi Suomen johtavista SUP-lautamerkeistä.

2019 oli jälleen vuosi kun yksi pitkän historian omaava toimija päätti yhdistyä meidän kanssa. Raahelainen Botnia Outdoor (aikaisemmin Pikkulahden Palvelut Oy) ja sen toimitusjohtaja Timo Kesti näki, että yhdessä olemme vahvempia. Kun yhdistimme Botnia Outdoorin mittavan osaamisen melonnan ja läskipyöräilyn osalta Lappiksen osaamiseen lukuisiin lautalajeihin oli lopputuloksena yksi Suomen vahvimmista outdoor alan toimijoista. Nyt pystyimme tarjoamaan kaikissa lajeissamme kaikki tiedot, taidot ja varusteet aina aloittelijasta ammattilaiseen. Timon tuoman melomisosaamisen myötä pitkään Oulussa palvellut SUP-rental muutti nimensä Oulun Melontakeskukseksi ja melonta pääsi vihdoin sen ansaitsemaan asemaan Oulun jokisuistossa. Talvella 2019 oli meillä iso kunnia toivottaa Suomeen tervetulleeksi kaksinkertainen leijasurffauksen maailmanmestari Youri Zoon (NL) lappiin. Tämä reissu johti siihen, että lapin upeat leijahiihtokohteet saivat yhtäkkiä kansainvälisen huomion.

2020 alkoi hyvissä merkeissä, mutta sitten korona iski ja sen myötä epätietoisuus tulevaisuudesta. Vaikka useat päättivät supistaa ja ottaa varman päälle jostain syystä meillä tuli fiilis, että nyt ei passaa jäädä tuleen makaamaan vaan jotain uutta täytyy keksiä. Keväällä teimme päätöksen tilata Ouluun uuden kelluvan vesipuiston. Pitkään näytti siltä, että rajoitukset estävät puiston täysmittaisen kokeilun, mutta onneksi kesä toi tilanteeseen helpotusta ja puisto pystyi pyörimään täydellä teholla. Vesipuisto oli erittäin pidetty ja tästä seurasi se, että vuonna 2021 yhdessä Arctic Playground Solutions Oy:n kanssa perustimme Suomen vesipuistot Oy:n ja avasimme uudet vesipuistot Rukan kaltiolammelle sekä Helsingin Rastilan uimarannalle.

Kuten jo ehkä on tullut selkeästi pyrimme jatkuvasti kehittämään ja viemään toimintaamme eteenpäi. 2021 jatkoi tällä linjalla kun lanseerasimme uuden tuotemerkkimme nimeltä Ulappa. Ulappa pitää sisällään useita SUP-lautamalleja sekä lukuisia oheisvarusteita (liivejä, laukkuja, reppuja, pusseja yms) Tavoitteemme on kehittää Ulapasta merkki johon Suomalaiset outdoor harrastajat voivat luottaa.

Vuosi 2022 on vielä tätä kirjoittaessa kesken, mutta se mikä tässä vaiheessa jo tiedetään on, että jälleen uusi laji on tullut kattaukseemme nimittäin Wing Foiling. Tässäkin lajissa olemme heti alusta edustaja lajin johtaviin merkkeihin (SAB, Eleveight, Fanatic ja Duotone)

Onkin varsin selvää, että isoin kiitos siitä, että olemme nyt missä olemme, kuuluu kaikille näille henkilöille, ja mikä siisteintä – suurin osa on edelleen meiningissämme mukana!

On suppilautoja, surffilautoja ja lautalautoja ja vaikka mitä kaikkea!
Tatu Lappalainen, OG Lappis

2006

Leijakoulu Lappis perustettiin

Vuosien 2006 – 2012 oli Leijakoulu Lappis Tatulle mukavaa lisätekemistä opiskelun ja opettajan työskentelyn ohessa. Vuoden 2011 lopussa Harri otti yhteyttä, ja kyseli mahdollisuutta oppia leijahiihdon opettamisesta, kun oli kuullut, että oppilaita olisi mahdollisesti enemmän, kuin mitä Tatu kerkeää hoitaa.

2011

Harri Rautava liittyy Lappiksen porukkaan

2011 Lopussa Harri Rautava liittyy Lappiksen porukkaan leijahiihdon apuopettajana

2012

Maahantuonti alkaa ja tapahtumia järjestetään

 • 2012 Tuomme maahan ensimmäiset SUP-laudat nimellä Team North Shore
 • 2012 Järjestämme ensimmäisen KTE Flatwater Jam tapahtuman
 • 2012 Aloitimme Best Kiteboarding varusteiden maahantuonnin
 • 2012 Aloitimme ION märkäpukujen ja varusteiden maahantuonnin

2013

Pallas Kiteweekend ja sup-lautavuokraamo

 • 2013 Ensimmäinen Pallaksen leiri järjestetään nimellä Pallas Kiteweekend
 • 2013 Oulun Kiikelinsaaressa avaamme SUP-lautavuokraamon
 • 2013 Järjestämme ensimmäisen ulkomaan leirin Irlannin länsirannikolla (katso video)

2014

Olemme mukana perustamassa Oulu Wakeparkkia

2014 Olemme mukana perustamassa Oulu Wakeparkkia

2015

Ensimmäiset kouluttajat, läskipyörää ja maahantuontia

 • 2015 Lappiksen kouluttajia Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Kajaanissa, Lapissa ja Porissa
 • 2015 Aloitamme läskipyörien vuokrauksen Oulussa
 • 2015 Pallas Kite weekend muuttuu viikon pituiseksi Pallas Kiteweekiksi
 • 2015 Aloitamme SP lumilautasiteiden maahantuonnin

2016

Fuusioitumista, tapahtumia ja maahantuontia

 • 2016 Helsinkiläinen Waiting For Viima yhdistyy Lappikseen
 • 2016 Waiting For Viiman mukana saimme Brunottin maahantuonnin
 • 2016 Aloitamme Nobile lumilautojen maahantuonnin
 • 2016 Järjestämme Long Distance Kite Enduron maailman cup osakilpailun nimeltä Pallas Kite Enduro (PAKE)
 • 2016 Järjestämme ensimmäisen matkamme Vietnamiin. Katso video!
 • SP lumilautasiteiden maahantuonnin

2017

Eleveight Kiteboarding perustetaan

 • 2017 Eleveight Kiteboarding perustetaan ja olemme mukana ensimmäisestä päivästä asti
 • 2017 Järjestämme ensimmäisen matkamme Sisiliaan
 • lumilautasiteiden maahantuonnin

2018

Aloitamme Shark SUP-lautojen maahantuonnin

 • 2018 Aloitamme Shark SUP-lautojen maahantuonnin

2019

Raahelainen Botnia Outdoor ja Lappis yhdistyivät

 • 2019 Raahelainen Botnia Outdoor (aikaisemmin Pikkulahden Palvelut) yhdistyy osaksi Lappista.
 • 2019 Kaksinkertainen maailmanmestari Youri Zoon (NL) vierailee kanssamme Lapissa
 • 2019 SUP-vuokraamo siirtyy teatterin taakse ja muuttaa nimensä Oulun Melontakeskukseksi

2020

Avaamme vesipuiston Oulun Linnansaareen

2020 Avaamme vesipuiston Oulun Linnansaareen

2021

Vesipuistot laajenee ja oma tuotemerkki Ulappa julkaistaan

 • 2021 Melonta keskus siirtyy Linnansaareen ja muodostaa yhden Suomen suurimmista vesiurheilukeskuksista
 • 2021 Lappis Vesipuistot laajenee Helsinkiin ja Rukalle
 • 2021 Oma tuotemerkkimme Ulappa julkaistaan.

2022

Wingfoil osaksi Lappiksen tarjontaa

2022 Aloitamme lukuisien Wingfoil tuotteiden maahantuonnin sekä kurssien kehittämisen