Vuonna 2006 Lappis syntyi leijahiihdosta!
Leijahiihto on laji, jossa yleensä n. 7 – 18m^2 kokoisella leijalla liikutaan tuulen voimalla meren jäällä, järvillä ja tuntureissa. Leijahiihtoa voit harrastaa Suomessa käytännössä missä tahansa, koska tuhansien järvien maassa löytyy lähes mistä tahansa tarpeeksi iso järven selkä!

Leijahiihto on laji, joka kannattaa aina aloittaa kouluttajan tai vähintään kokeneen harrastajan avustuksella. Lappis järjestää leijakursseja lukuisilla eri paikkakunnilla Suomessa. Noin 6 tunnin mittaisen kurssin jälkeen oletkin valmis itsenäiseen ja turvalliseen harrastamiseen.

Vuonna 2006 Irlannissa asuessani menin leijasurffauksen peruskurssille. Muutama viikko kurssin jälkeen muutin rantakadulle, jotta pääsen harrastamaan kävellen, kun en omistanut autoa, vaikka tämä tarkoitti 45 min pidempää työmatkaa :). Tästä eteenpäin leijasurffaus onkin vienyt miestä ympäri maailman, ja parasta on tarjota näitä fiiliksiä myös asiakkaillemme!

Harri Rautava, Lappis

Kurssien lisäksi olemme Suomen johtava leijakauppa ja tuomme maahan maailman ykkösmerkkejä. Kauttamme saat uudet, ylivuotiset ja käytetyt varusteet talveen ja kesään. Tämän lisäksi järjestämme paljon tapahtumia, leirejä ja retkiä, kuten esimerkiksi Pallas Kiteviikot.

Leijahiihto & leijasurffaus
Leijalautailu (engl. kiteboarding) on yleisnimitys 1990-luvulla kehittyneelle harrastukselle, jossa riittävän isoa vetoleijaa käytetään liikuttamaan harrastajaa vedessä siihen tehdyn laudan päällä tai lumella käyttäen suksia tai lumilautaa. Leijalautailu jakautuu useisiin alalajeihin, sillä leijan kehittämää vetoa voidaan käyttää liikkumiseen vedessä, lumella tai maalla. Välineenä voidaan käyttää erityistä leijalautaa, suksia, lumilautaa, luistimia, vesilautaa, lainelautaa tai maastorullalautaa (mountain board). Leijalautailuun kuuluvat erilaiset temput ja hypyt, joiden vaikutteet tulevat muista lautailulajeista. Silti laji on paljon muutakin kuin temppuja ja hyppyjä. Leijalautailua ja leijahiihtoa voi harrastaa juuri niin vauhdikkaasti tai rauhallisesti kuin itse haluaa. Leijalautailua ei pidä kuitenkaan sekoittaa liitämiseen tai lentämiseen. Lumella tapahtuvaa leijalautailua kutsutaan myös leijahiihdoksi ja vedessä tapahtuvaa leijalautailua leijasurffaukseksi.

https://www.youtube.com/watch?v=HHPpZSZl-rU

Leijahiihto ja leijasurffaus on ehdottomasti paras aloittaa kurssin kautta. Vaikka leijojen turvallisuus on kehittynyt, on niissä valtavasti voimaa. Osaava harrastaja voi leijalla singota itsensä jopa kolmeenkymmeneen metriin ilman hyppyriä, ja mikäli tämä sama voima lähtee hallitsemattomasti käsistä, voi jälki olla pahaa. Kurssin avulla pääset lajiin sisälle nopeasti ja turvallisesti. Talvikurssilla itsenäiselle tasolle pääsee yleensä n. 6 tunnin opetuksella ja kesällä n. 8 tunnin. Kurssilla keskitytään hyvin paljon voiman hallintaan ja opetellaan niitä tärkeitä taitoja, joilla vältetään vaaratilanteet ja jos niitä tulee, kuinka niissä tilanteissa toimitaan. Leijahiihtokursseja järjestetään pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Hyvinkäällä, Joensuussa, Kuopiossa, Kajaanissa, Jyväskylässä, Oulussa ja Lapin alueella.

Kurssit aloitetaan nykyään netissä järjestettävällä virtuaalisella teoriaillalla. Tässä osiossa käydään läpi lajin turvallisuus, teoria ja varustepuoli. Voit myös halutessasi osallistua vain tähän teoriailtaan.

Suomi on upea maa leijahiihdolle, koska sitä voi harrastaa täällä käytännössä missä vain. Harrastamiseen talvella riittääkin meren jää, isohko järvi, iso suoalue tai avoimet tunturialueet. Näiden myötä asuitpa missä tahansa Suomessa, on sinulla soveltuva harrastuspaikka aina hyvin lähellä.

Leijahiihtovarusteet
Varsinkin ensimmäisiä leijahiihtovarusteita hankkiessa kannattaa ehdottomasti kääntyä meidän tai osaavien harrastajien pariin. Leijoissa on todella paljon pieniä yksityiskohtia, joilla voi olla iso merkitys lajin aloittamiseen ja sen turvallisuuteen. Tässä yksi artikkeli, jonka kirjoitimme ja jonka kaltaisiin tilanteisiin törmäämme vuosittain.

https://lappis.fi.www62.zoner-asiakas.fi/ela-hanki-ensimmaista-leijaa-omin-pain/

Me olemme Suomen johtava maahantuoja ja kauppias leijavarusteissa. Valikoimistamme löytyy uusia, ylivuotisia ja käytettyjä varusteita kaikkiin tarpeisiin. Voimme myös hieman ylpeillä sillä, että hintatasomme ei häpeä edes keskieuroopan verkkokaupoille, mutta heistä poiketen meiltä saat henkilökohtaista palvelua varusteiden valintaan.

Leijahiihtoa aloittaessasi tarvitset seuraavat varusteet (lumilaudan/suksien lisäksi):

leijan, puomin naruilla, valjaat, karkuremmin ja pumpun

Leijasurffausta aloittaessa ylläolevien lisäksi tarvitset:

https://www.youtube.co/watch?v=z3z46n8BlMU&t

märkäpuvun, leijasurffilaudan ja suosituksena kypärän sekä kellutusliivit