Vuonna 2006 Lappis syntyi leijahiihdosta!

Leijahiihto, upea tuulilaji, joka yhdistää vauhdin ja vapauden tunteen. Vuonna 2006 aloitti Tatu lappalainen Rovaniemellä leijahiihtokurssit ja laji  on ollut siitä asti Lappiksen ytimessä. Tutustu leijahiihdon perusteisiin ja opi, miksi se on yksi upeimmista tavoista nauttia Suomen talvesta!

Leijahiihto on monipuolinen laji, jossa käytetään 7–18 m² kokoisia leijoja liikkumiseen tuulen voimalla. Suomen tuhansien järvien ansiosta leijahiihtoa voi harrastaa lähes missä tahansa, tarjoten ainutlaatuisen tavan nauttia talvisesta luonnosta.

Aloita leijahiihto turvallisesti – Lappiksen leijahiihtokurssit

Leijahiihto on laji, joka vaatii oikeanlaista ohjausta ja koulutusta. Oikein aloitettuna laji on erittäin turvallinen, mutta ilman perehdytystä voi lajin aloittamisessa olla isot riskitekijät. Lappis järjestää leijahiihtokursseja ympäri Suomen, tarjoten noin 6 tunnin mittaisia koulutuksia, joiden jälkeen olet valmis itsenäiseen ja turvalliseen harrastamiseen.

Vuonna 2006 Irlannissa asuessani menin leijasurffauksen peruskurssille. Muutama viikko kurssin jälkeen muutin rantakadulle, jotta pääsen harrastamaan kävellen, kun en omistanut autoa, vaikka tämä tarkoitti 45 min pidempää työmatkaa :). Tästä eteenpäin leijasurffaus onkin vienyt miestä ympäri maailman, ja parasta on tarjota näitä fiiliksiä myös asiakkaillemme! Voin siis aidosti suositella lajin aloittamista aivan jokaiselle!

Harri Rautava, Lappis

Leijahiihtovarusteet – Aloita lajin harrastaminen oikeilla välineillä

Leijahiihdon aloittaminen vaatii oikeanlaisten varusteiden hankintaa. Lappis tarjoaa laajan valikoiman uusia, ylivuotisia ja käytettyjä leijahiihtovarusteita, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin harrastajille. Meiltä saat ohjeet ja vinkit varusteiden hankintaan vaikka valinta ei aina juuri meidän tarjontaan osuisikaan. Tärkeintä, on, että pääset lajin pariin turvallisesti ja innostut siitä yhtä paljon kuin me. Lue tästä artikkeli esimerkistä missä tietämättömästi hankitut varusteet olivat koitua vaaratekiäksi.

Tapahtumia ja leirejä ympäri vuoden

Järjestämme useita tapahtumia ja leirejä leijahiihdon ja leijasurffauksen parissa ympäri vuoden. Leijahiihdon osalta järjestämme joka Helmikuu Pallaksella Pallas Kiteweekin. Tämä viikon pituinen tapahtuma kerää lajin harrastajia yhteen ympäri maailman ja onkin yksi suurimmista, mutta samalla helpoiten lähestyttävimmistä tapahtumista maailmassa.

Leijahiihto ja Leijasurffaus: Monipuolinen leijalautailun maailma

Leijalautailu, joka tunnetaan myös nimellä kiteboarding, on monipuolinen harrastus, joka syntyi 1990-luvulla. Tässä lajissa käytetään suurikokoista vetoleijaa liikuttamaan harrastajaa joko vedessä leijalautaa käyttäen tai lumella suksien tai lumilaudan avulla. Leijalautailu jakautuu useisiin alalajeihin riippuen siitä, missä ja millä välineillä se tapahtuu – vedessä, lumella tai maalla.

Leijalautailun välineet vaihtelevat lajin mukaan: käytössä voi olla leijalauta, suksi, lumilauta, luistimet, vesilauta, lainelauta, hydrofoil tai maastorullalauta (mountain board). Lajissa yhdistyvät erilaiset temput ja hypyt, joissa on vaikutteita muista lautailulajeista. Kuitenkin leijalautailu tarjoaa paljon enemmän kuin pelkkiä temppuja ja hyppyjä – se on laji, jota voi harrastaa niin vauhdikkaasti tai rauhallisesti kuin itse haluaa.

Leijalautailu erottuu selkeästi liitämisestä tai lentämisestä. Lumella tapahtuvaa leijalautailua kutsutaan leijahiihdoksi, kun taas vedessä tapahtuvaa lajia kutsutaan leijasurffaukseksi. Molemmat muodot tarjoavat ainutlaatuisen tavan kokea luonto ja liikkua tuulen voimalla.

https://www.youtube.com/watch?v=HHPpZSZl-rU

Leijahiihdon ja leijasurffauksen aloittaminen on suositeltavaa tehdä ammattilaisten ohjauksessa kurssin kautta. Vaikka leijojen turvallisuustekniikka on kehittynyt huomattavasti, leijat ovat silti voimakkaita välineitä. Kokenut harrastaja voi leijan avulla nousta jopa kolmeenkymmeneen metriin ilman hyppyriä. Jos tämä voima pääsee hallitsemattomasti käsistä, seuraukset voivat olla vakavia.

Kurssilla opit nopeasti ja turvallisesti leijahiihdon ja leijasurffauksen perusteet. Talvikurssilla itsenäisen tason saavuttaminen onnistuu yleensä noin kuudessa tunnissa, kun taas kesäkurssit kestävät noin kahdeksan tuntia. Kurssien painopiste on voiman hallinnassa ja turvallisuustaitojen opettelussa. Opit välttämään vaaratilanteita ja toimimaan oikein, mikäli niitä ilmenee.

Leijahiihtokursseja järjestetään useilla paikkakunnilla Suomessa, kuten pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Hyvinkäällä, Joensuussa, Kuopiossa, Kajaanissa, Jyväskylässä, Oulussa ja Lapissa. Tämä mahdollistaa lajin aloittamisen lähelläsi asiantuntevien ohjaajien johdolla.

Kurssit alkavat pääsyllä nettipohjaiseen oppiympäristöön, tämän jälkeen jatketaan virtuaalisella teoriaillalla, joka järjestetään netissä. Tässä osiossa käydään läpi leijahiihdon ja leijasurffauksen turvallisuus, teoria ja varustepuoli.

Tutustu tarkemmin kursseihin ja varaa paikkasi!

Monipuolisten ja laajojen luonnonmaisemien ansiosta. Leijahiihto on talvilaji, joka soveltuu erinomaisesti Suomen talviolosuhteisiin, ja sitä voi harrastaa lähes missä tahansa maan rajojen sisällä.

Ihanteelliset Paikat Leijahiihtoon

  1. Merien Jäät: Merien jäät ovat erinomaisia paikkoja leijahiihtoon. Ne tarjoavat laajat, avoimet alueet, joilla voit nauttia lajin vapaudesta ja vauhdista.
  2. Suuret järvet: Suomen lukuisat järvet tarjoavat ihanteelliset olosuhteet leijahiihdolle. Järvien suuret jäätyneet pinnat ovat täydellisiä paikkoja harrastaa leijahiihtoa turvallisesti ja nauttia upeista maisemista.
  3. Suot ja avoimet alueet: Suot ja muut isot avoimet alueet, joilla on riittävästi tilaa leijan lennättämiseen, ovat myös suosittuja leijahiihdon harrastuspaikkoja.
  4. Tunturialueet: Pohjois-Suomen tunturialueet tarjoavat ainutlaatuisen ympäristön leijahiihdolle. Tuntureiden avoimet alueet ja usein vallitsevat hyvät tuuliolosuhteet tekevät niistä ihanteellisia paikkoja lajin harrastamiseen. Katso tämän linkin kautta mitä se upeimmillaan on

Lähelläsi olevat harrastusmahdollisuudet

Suomen maantieteellinen monimuotoisuus tarkoittaa, että asuitpa missä tahansa maassa, sinulla on todennäköisesti soveltuva harrastuspaikka leijahiihtoon lähelläsi. Olipa kyseessä sitten lähellä oleva järvi, merenranta tai avoin maasto, leijahiihto on harrastus, joka tuo talven ilot lähellesi.

Leijahiihdon harrastaminen Suomessa on myös erinomainen tapa tutustua maan upeisiin talvimaisemiin ja nauttia ulkoilusta raikkaassa talvi-ilmassa. Se tarjoaa sekä fyysistä että henkistä virkistystä ja on loistava tapa kokea luonto uudella tavalla.

Leijahiihtovarusteet: Löydä täydelliset välineet Lappikselta

Aloittaessasi leijahiihdon, on tärkeää valita oikeat varusteet, jotka tukevat lajin oppimista ja turvallisuutta. Me Lappiksella olemme Suomen johtava leijavarusteiden maahantuoja ja kauppias, ja tarjoamme laajan valikoiman uusia, ylivuotisia sekä käytettyjä varusteita kaikkiin tarpeisiin. Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota kilpailukykyiset hinnat, jotka ovat vertailukelpoisia jopa Keski-Euroopan verkkokauppojen kanssa, mutta lisäksi tarjoamme henkilökohtaista palvelua ja asiantuntemusta varusteiden valintaan.

Leijahiihdon varusteet

Leijahiihtoa aloittaessasi tarvitset seuraavat varusteet:

  • Leija ja puomi naruilla: Leijan valinta on kriittinen osa varusteiden hankintaa. Meiltä löydät laajan valikoiman leijoja, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin harrastajille.
  • Valjaat ja karkuremmi: Valjaat ja karkuremmi ovat tärkeitä turvallisuusvarusteita. Ne auttavat hallitsemaan leijan voimaa ja tarjoavat turvallisuutta harrastuksen aikana.
  • Pumppu: Leijan pumppaamiseen tarvittava pumppu on välttämätön varuste.

Leijasurffauksen varusteet

Leijasurffauksen aloittamiseen tarvitset yllä mainittujen varusteiden lisäksi:

  • Märkäpuku: Suojaa kylmältä vedeltä ja parantaa uimista.
  • Leijasurffilauta: Erikoistunut lauta leijasurffaukseen (twintip kiteboard)
  • Kypärä ja kellutusliivit: Suosittelemme käyttämään kypärää ja kellutusliivejä lisäturvallisuuden takaamiseksi.

Varusteet kaikille budjeteille

Olipa budjettisi suuri tai pieni, meiltä löydät aina sopivan vaihtoehdon. Tarjoamme laadukkaita varusteita jokaiselle harrastajalle, riippumatta siitä, oletko vasta aloittamassa tai jo kokenut leijahiihtäjä. Henkilökohtainen palvelumme auttaa sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi ja budjettiisi sopivat varusteet.

Jos haluat heti tietoa tarkemmin, lähetä Harrille whatsapp viesti ja siitä se lähtee :)

Kiinnostuitko leijahiihdosta tai haluatko apuamme?

Täytä alla oleva lomake ja palaamme pikaisesti asiaan! Jos et malta odottaa voit laittaa soittoa tai whatsapp viestiä tulemaan numeroon 041-4338602