Tervetuloa leijahiihdon pariin! Tästä alkaa matka kohti lajia joka vie mennessään!

Lähde mukaan leijahiihdon maailmaan! Me Lappiksella tarjoamme monipuolisia leijahiihtokursseja kaikille tasoille, aina Helsingistä Lapin lumisiin maisemiin asti.

Leijahiihtokurssimme ovat suunniteltu tarjoamaan sinulle perusteellinen ja kattava johdatus leijahiihdon perusteisiin. Kun ilmoittaudut kurssillemme, saat heti pääsyn sähköiseen oppimisympäristöömme, jossa pääset tutustumaan leijahiihdon alkeisiin. Virtuaalisen teoriaosuuden jälkeen, joka pidetään Zoomin kautta, siirrymme käytännön opetukseen paikallisen kouluttajamme kanssa. Tavoitteenamme on, että kurssin päätteeksi sinulla on valmiudet itsenäiseen, turvalliseen ja vastuulliseen leijahiihtoon.

Leijahiihtokurssillemme osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta tai omia varusteita. Tarvitset vain talvivarusteet, suksesi tai lumilautasi, kypärän ja innostuneen asenteen. Me huolehdimme lopusta!

Ilmoittaudu kurssille, katso paikkakunnat tai hinnat tämän linkin kautta.

Leijahiihtokurssimme on suunniteltu tarjoamaan sinulle kattava ja perusteellinen johdatus leijahiihdon maailmaan. Kurssi sisältää kaiken tarvittavan, jotta voit aloittaa tämän  lajin turvallisesti ja itsenäisesti.

Kurssin sisältö:

 1. Pääsy Lappiksen oppiympäristöön: Saat käyttöösi Lappiksen sähköisen oppimisympäristön, joka sisältää runsaasti materiaalia leijahiihdon oppimiseen ja kertaamiseen. Tämä resurssi on käytettävissäsi sekä kurssin aikana että sen jälkeen.
 2. Virtuaalinen teoriakurssi: Osallistu noin 2 tunnin mittaiseen virtuaaliseen teoriakurssiin, jossa käsitellään leijahiihdon perusteita, varusteita, niiden oikeaoppista käyttöä, olosuhteita ja turvallisuusasioita. Tämä antaa sinulle vankan pohjan lajin ymmärtämiseen.
 3. Käytännön opetus: Noin 4 tunnin käytännön opetus, joka on suunniteltu viemään sinut aloittelijasta itsenäisen harrastajan tasolle. Käytännön opetus on keskeinen osa kurssia, ja se antaa sinulle tarvittavat taidot leijahiihdon turvalliseen harrastamiseen.
 4. Leijahiihtovarusteet kurssin ajaksi: Tarjoamme sinulle kaikki tarvittavat leijahiihtovarusteet kurssin ajaksi. Sinun tarvitsee tuoda vain omat sukset tai lumilauta, kypärä ja asianmukaiset talvivaatteet.

Aloita leijahiihto oikein

Leijahiihtokurssimme on täydellinen tapa aloittaa leijahiihto turvallisesti ja nautinnollisesti. Ilmoittaudu nyt ja ota ensimmäinen askel kohti uutta harrastusta, joka vie sinut talvisen luonnon sydämeen.

Lappiksen leijahiihtokurssit ovat saatavilla laajasti ympäri Suomea, tarjoten sinulle mahdollisuuden aloittaa leijahiihto helposti ja kätevästi. Kaudella 2023-2024 järjestämme kursseja useilla paikkakunnilla, joten löydät varmasti sopivan kurssin läheltäsi.

Kurssien Sijainnit Kaudella 2023-2024:

 • Helsingin Alueella: Pääkaupunkiseudulla kursseja järjestetään tyypillisesti laajalahdella, mutta myös muualla.
 • Jyväskylän Alueella: Jyväskylän ympäristössä voit nauttia leijahiihdosta Keski-Suomen suurilla järvillä
 • Kuopiossa: Kuopiosta löytyy upeat puitteet leijahiihdon harjoiteluun ja harrastamiseen
 • Joensuussa: Itä-Suomen lumiset järvimaisemat ovat täydellisiä leijahiihdon harrastamiseen.
 • Oulussa ja Oulun Ympärysalueilla: Oulun seudulta löytyy lukuisia paikkoja missä kursseja voidaan järjestää, kellonajasta riippumatta.
 • Rovaniemellä
 • Lapissa (Ylläs – Levi – Pallas): Lappi on leijahiihdon paratiisi, ja kurssimme Ylläksellä, Levillä ja Pallaksella tarjoavat unohtumattomia kokemuksia.

Uusia kohteita tulossa

Pyrimme jatkuvasti laajentamaan kurssitarjontaamme ja tuomaan leijahiihtokursseja uusiin kohteisiin. Pysy kuulolla tulevista kursseista ja uusista sijainneista!

Lappiksen leijahiihtokurssit tarjoavat joustavuutta ja monipuolisuutta, jotta voit oppia leijahiihdon parhaalla mahdollisella tavalla. Meidän virtuaalikurssimme ovat saatavilla sekä live- että nauhoitettuina versioina, tarjoten sinulle vapauden valita opiskelutapasi.

Virtuaalikurssien järjestäminen ja saatavuus

 • Viikoittaiset livekurssit: Järjestämme virtuaalikursseja viikottain lähes ympäri vuoden. Osallistumalla livekurssille saat parhaan mahdollisen oppimiskokemuksen, pääset esittämään kysymyksiä reaaliajassa ja osallistumaan interaktiiviseen opetukseen.
 • Nauhoitteet saatavilla alkuvuodesta 2024: Aloittaen vuodesta 2024, virtuaalikurssiemme nauhoitteet ovat saatavilla, jolloin voit katsoa kurssin silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Nauhoitteiden avulla voit myös kerrata kurssin sisältöä jälkikäteen omassa tahdissasi.

Kurssien sisältö ja ilmoittautuminen

 • Kurssin sisältö: Kurssimme kattavat leijahiihdon perusteet, varusteiden käytön, olosuhteet ja turvallisuusasiat. Olipa valintasi livekurssi tai nauhoitettu versio, saat kaiken tarvittavan tiedon leijahiihdon aloittamiseen.
 • Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Tutustu tarkempiin päivämääriin, aikatauluihin ja ilmoittautumisohjeisiin Leijahiihdon Virtuaalikurssi -sivullamme. Valitse itsellesi sopivin tapa oppia ja aloita leijahiihtoseikkailusi!

Käytännön leijahiihtokurssien varaaminen Lappiksella on suunniteltu olemaan mahdollisimman helppoa ja joustavaa, riippuen paikkakunnasta. Tarjoamme erilaisia tapoja varata ja osallistua kursseille, jotta voit valita sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Kurssien Varaaminen ja Järjestäminen

 • Paikkakuntakohtaiset kalenterit: Monilla paikkakunnilla kouluttajillamme on omat kalenterit, joista näet helposti kaikki saatavilla olevat kurssiajat. Tämä mahdollistaa nopean ja vaivattoman tavan varata itsellesi sopiva kurssiaika.
 • Suora yhteydenpito kouluttajiin: Joillakin paikkakunnilla kurssien järjestelyt sovitaan suoraan kouluttajien kanssa. Tämä tapahtuu esimerkiksi paikkakuntakohtaisissa WhatsApp-ryhmissä, jossa voit keskustella kouluttajien kanssa ja sopia kurssiajat.

Kurssin jälkeiset ohjeet

 • Yksityiskohtaiset ohjeet: Kun olet varannut kurssin, saat meiltä viestin, jossa annetaan yksityiskohtaiset ohjeet kurssin etenemisestä. Tämä sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssin aikatauluista, varusteista ja muista käytännön järjestelyistä.

Leijahiihtokurssille osallistuminen on ensiarvoisen tärkeää sekä oman että muiden turvallisuuden takaamiseksi. Kurssilla opit leijahiihdon perusteet turvallisesti ja tehokkaasti, mikä vähentää onnettomuusriskiä ja auttaa sinua nauttimaan lajista täysin rinnoin.

Oma Turvallisuus

 • Leijan voima: Leijat voivat näyttää kevyiltä ja hallittavilta, mutta niissä on valtavasti voimaa. Kokeneet harrastajat voivat hypätä leijalla jopa yli 20 metrin korkeuteen. Ilman asianmukaista ohjausta ja harjoittelua, leijan hallitsematon voima voi aiheuttaa vakavia onnettomuuksia.
 • Turvallisen hallinnan opetus: Peruskurssilla opit, miten hallita leijaa turvallisesti. Tämä vähentää merkittävästi onnettomuusriskiä ja tekee lajista hyvin turvallisen aloittaa.

Muiden turvallisuus

 • Vaikutusalue: Leijahiihdossa harrastajan vaikutusalue voi olla laaja. Osaamattomissa käsissä leija voi vetää hallitsemattomasti pitkiä matkoja, aiheuttaen vaaraa muille alueella oleville. Kurssilla opit, miten harrastaa leijahiihtoa turvallisesti ilman, että aiheutat vaaraa muille.

Säästöä varustehankinnoissa

 • Varusteiden kestävyys: Ensimmäiset tunnit leijahiihdossa voivat olla varusteille haastavimmat. Kurssilla käytät koulun varusteita, mikä säästää omia varusteitasi kulumiselta ja vaurioilta. Kun tekniikkasi on kehittynyt, voit siirtyä omiin varusteisiin vähemmällä huolella.

Tuki lähellä

 • Jatkuva tuki: Vaikka kurssi päättyisi, tuemme sinua edelleen leijahiihdon harrastuksessasi. Voit aina kääntyä kouluttajiemme puoleen tai kysyä neuvoa oppilasryhmässä, jos sinulla on kysyttävää tai epävarmuuksia.

Lisätietoa artikkelissa

 • Artikkeli Lajin Aloittamisesta: Olemme kirjoittaneet artikkelin, jossa käsitellään leijahiihdon aloittamista itsekseen verrattuna kurssin kautta. Lue artikkeli täältä saadaksesi lisätietoa ja vinkkejä.

Ilmoittautumisprosessi:

 1. Valitse virtuaalikurssin päivämäärä: Aloita valitsemalla itsellesi sopiva päivä leijahiihdon virtuaalikurssille tämän linkin kautta. Jos et löydä sopivaa päivämäärää, ota meihin yhteyttä, niin järjestämme teoriakurssin perinteisellä tavalla.
 2. Kurssin Maksaminen: Varatessasi virtuaalikurssin, hoidat samalla myös kurssimaksun. Maksutapoina on normaali kortti ja tilisiirtomaksujen lisäksi smartum ja epassi. Jos sinulla on käytössä joku muu virikeseteli, laita sähköpostia info@lappis.fi
 3. Infoviesti ja ryhmätiedot: Varauksen ja maksun jälkeen saat meiltä infoviestin, jossa annetaan tarkemmat tiedot oppilasryhmistä ja muista kurssiin liittyvistä asioista.

Apua Tarvittaessa:

 • Yhteydenotto: Jos kohtaat ongelmia ilmoittautumisprosessin aikana tai sinulla on kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä. Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen harri.rautava@lappis.fi, ja autamme sinua mielellämme. Voit myös laittaa meille suoraan vaikka whatsapp viestiä

Leijahiihtokurssimme hinta on suunniteltu tarjoamaan sinulle arvoa ja laadukasta opetusta kohtuulliseen hintaan. Hinta voi vaihdella kausittain, joten suosittelemme tarkistamaan ajankohtaisen hinnan suoraan varaussivultamme.

Kurssin hinnan tarkistaminen:

 • Ajankohtainen hinta: Saat aina ajantasaisimman tiedon kurssin hinnasta leijahiihdon peruskurssin varaussivulta. Tämä varmistaa, että saat oikean tiedon hinnasta ilman sekaannuksia.
 • Helppo pääsy tietoon: Varaussivumme on suunniteltu olemaan helppokäyttöinen, joten voit nopeasti ja vaivattomasti tarkistaa kurssin hinnan ja tehdä päätöksen osallistumisesta.

Investoi leijahiihdon opetukseen

Leijahiihtokurssimme hinta on investointi laadukkaaseen opetukseen ja turvalliseen harrastuksen aloittamiseen. Tarkista kurssin hinta ja ilmoittaudu mukaan aloittaaksesi leijahiihtoseikkailusi!

Kiinnostuitko kursseista, mutta vielä haluat lisätietoa? Tai haluatko tietoa jostain muusta leijahiihtoon liittyvästä? Täytä allaoleva lomake ja palaamme pikimmiten asiaan :) Voit myös ottaa suoraan yhteyttä esim. whatsapp:lla