Tervetuloa leijahiihdon pariin! Tästä alkaa matka kohti lajia joka vie mennessään!

Tarjoamme monen tasoiset leijahiihtokurssit ympäri Suomen Helsingistä Lappiin asti.

Leijahiihdon peruskurssimme starttaavat aina virtuaalisen teoriaosuuden kautta, minkä jälkeen siirrytään käytännön pariin. Peruskurssilla tavoitteena on saavuttaa itsenäisen harrastajan taso. Peruskurssin kesto on yleensä 2h (virtuaaliteoria) + 4h (käytäntö).

Jos olet kiinnostunut pelkästä teoria/turvallisuuskurssista onnistuu myös se viikottaisella virtuaalikurssilla.

Leijahiihdon peruskurssi sisältää kaiken mitä tarvitset uuden lajin aloittamiseen

  • Leijahiihdon virtuaalinen teoriakurssi n.2½h jossa käydään läpi lajia yleisesti, varusteet, varusteiden oikeaoppinen käyttö, olosuhteet ja turvallisuusasiat.
  • n. 4h käytännön opetusta joka lähestulkoon aina riittää itsenäisen tason saavuttamiseen
  • Leijahiihtovarusteet käyttöön kurssin ajaksi (itsellä täytyy olla vain sukset/lumilauta, kypärä ja talvivaatteet)

Leijahiihdon peruskursseja järjestetään kattavasti Helsingistä Pallakselle asti. Tämän sivun alta löydät eri paikkakunnat missä kursseja järjestetään.

Virtuaalikursseja pyritään järjestämään viikottain lähes ympäri vuoden. Tarkemmat päivämäärät ja tiedot löydät Leijahiihdon virtuaalikurssi sivuilta

Koska laji on riippuvainen niin jää kuin tuuliolosuhteista ei kursseja voida sopia kovin pitkälle etukäteen. Tästä syystä eri paikkakunnillamme on oppilaita varten tehdyt whatsapp tai telegram ryhmät. Näissä ryhmissä kouluttajamme ilmoittavat kurssipäivistä ja siellä voi sitten valita itselle sopivat. Käytännön kurssia varten sinulla ei tarvitse olla porukkaa kasassa sillä kurssit järjestetään yksityisopetuksena tai kahden oppilaan pienryhmissä. Kun teet varauksen kurssille saat linkit ja tiedot eri paikkakuntien oppilasryhmistä. Jos sinulla on mahdollisuus osallistua kurssille eri paikkakunnilla voit liittyä useampaan ryhmään.

Oma turvallisuus

Vaikka etäältä katsottuna leijat näyttävät harmittomilta kamppeilta on niissä aivan valtavasti voimaa! Osaava harrastaja voi hypätä leijalla jopa yli 20m korkeuteen ja on sanomattakin selvää, että jos tällainen voima lähtee hallinnasta voi jälki olla rumaa. Peruskurssilla opit leijan turvallisen hallinnan jolloin onnettomuusriskit pienenevät todella paljon. Oikeilla tavoilla aloitettuna lajia voidaan mieltää hyvin turvallisena.

Muiden turvallisuus

Leijahiihto eroaa monista muista lajeista siinä, että alue mihin harrastaja halutessaan tai tahtomattaan voi vaikuttaa on hyvin suuri. Osaamattomissa käsissä leija voi vetää hallitsemattomasti perässä pitkiäkin matkoja ja tällöin kaikki jotka reitille sattuvat voivat olla varaassa. Oman turvallisuuden lisäksi kurssilla perehdytään paljon siihen millä tavoin lajia voi harrastaa aiheuttamatta vaaraa ulkopuolisille.

Selkeää säästöä varustehankinnoissa

Ensimmäiset tunnit lajin parissa ovat varusteille ne rajuimmat. Leija rysähtelee tonttiin tuon tuosta ja varsinkin itsekseen opeteltuna se on todella kovilla. Kurssin aikana sinulla on käytössä koulun leijat jolloin sinun ei tarvitse olla niistä huolissaan. Kurssin jälkeen on sitten mukava jatkaa omilla varusteilla kun tekniikka on kunnossa ja leijan ryskääminen paljon harvinaisempaa :)

Tuki lähellä

Vaikka kurssi olisi käyty pyrimme silti tukemaan uusia harrastajia parhaamme mukaan. Kun joku asia arveluttaa voi kouluttajalta tai vaikka oppilasryhmässä kysäistä, että mitenkäs se menikään. Autamme kyllä hyvin mielellään myös kurssin jälkeen!

Kurssille ilmoittautuminen on helppoa!

  1. Valitse itsellesi sopiva päivä leijahiihdon virtuaalikurssille tämän linkin kautta . HUOM! Mikäli mikään näistä päivistä ei käy, ota meihin yhteyttä niin järjestetään teoria perinteisellä tavalla
  2. Kun olet tehnyt varauksen virtuaalikurssille vie järjestelmä sinut nettikauppaamme missä voit maksaa kurssin
  3. Tämän jälkeen sinulle tulee infoviesti mistä saat tiedot oppilasryhmistä ja muista kurssiin liittyvistä asioista

Jos mikään näistä tuottaa ongelmia ota yhteyttä vaikka sähköpostilla harri.rautava@lappis.fi

Leijahiihdon täysi peruskurssi maksaa 280€

Tämä hinta sisältää virtuaalisen teoriakurssin, n. 4h käytännön opetusta ja leijavarusteet kurssin ajaksi.

Voit myös osallistua pelkälle virtuaalikurssille jonka hinta on 59€

Filter Categories
All
Leijahiihtokurssi
Helsingin leijahiihtokurssi
Joensuun leijahiihtokurssi
Jyväskylän leijahiihtokurssi
Kajaanin leijahiihtokurssit
Kuopion leijalautailukurssit
Leijahiihdon virtuaalikurssi
Oulun leijahiihtokurssi
Pallaksen leijahiihtokurssi
Tampereen leijahiihtokurssi
Ylläksen leijahiihtokurssi