Kun cable wake on vienyt sinut mukanaan, on aika katsella varusteita.

Lauta: Markkinoilla on lukuisia eri wakelautamalleja, joista oikean löytäminen voi olla haastavaa. Tyypillisesti cable wakessa käytetään 135cm – 152cm pitkiä evättömiä lautoja. Yleensä se, mikä erottaa veneen perään suunnitellun laudan kaapeliwakelaudasta, on juuri onko laudassa evät vai ei. Toki lauta, joka on suunniteltu veneen perään, sopii yleensä hyvin myös kaapeliin, mutta muistathan irroittaa evät ennen hyppyreihin menoa ;).

Siteet: Wakeboarding siteet muistuttavat kaukaa katsottuna lumilautakenkiä, jotka on ruuvattu lautaan kiinni. Ja tavallaan tällaisia ne ovatkin. Siteitä on umpimallisia (aktiiviharrastajien yleinen valinta), sekä avomalleja (tyypillisiä mm. vuokraamon laudoissa).

Märkäpuku: Laadukas märkäpuku on kaiken vesiurheilun a ja o. Laadukas puku takaa hyvän liikkuvuuden ja lämmöt. Vaikka muut varusteet olisivat kuinka hyvät, voi harrastusmukavuuden pilata liian jäykällä puvulla. Mikäli halutaan pärjätä yhdellä puvulla läpi kauden, on 4mm tai 3mm puku hyvä wakeboardingiin. Aktiivisesti kauden läpi harrastavalle suosittelemme 5mm pukua kylmiin päiviin ja esim. lyhyillä hihoilla tai lahkeilla varustettua 3mm pukua kesän lämpimille keleille. Kun 3mm puku on liian kuuma, on aika harrastaa shortseissa 😎.

Impact Vest (liivi): Liivit ovat tärkeä turvavaruste lajissa. Alkuvaiheessa suosittelemme kelluttavia liivejä, mutta lajin parissa aktiivisemmin olevat harrastavat impact vestiksi sanoituilla liiveillä, jotka tarjoavat hieman kelluttavuutta, mutta suojaavat iskuilta. Yleisesti Suomessa ei ole sallittua harrastaa ilman lajiin tarkoitettuja liivejä.

Kypärä: Vesiurheilussa kypärä suojaa sinua kahdelta asialta. Itse kypäräosa luonnollisesti suojaa kaikilta iskuita esimerkiksi hyppyreissä ja muissa obstaakkeleissa. Toinen tärkeä asia kypärissä on suojata korvat. Poski edellä tapahtuvassa kaatumisessa on muuten riskinä vaurioittaa tärykalvoja. Tästä syystä suosittelemmekin valitsemaan lajiin suunnitellut varusteet.

Kaikkia näitä varusteita saat meiltä!