Viime vuosina on ollut mukava nähdä tyttöjen lisääntynyt määrä lajin parissa, mutta varmasti monelle laji on vielä aika pelottavakin juttu ja laittaa mietityttämään uskallanko minä tai osaanko minä?

Hetki sitten tuli vastaan Norjan kolleegoiden julkaisema video aiheesta jonka pohjalta ajattelin kerätä myös hieman fiiliksiä Suomalaisilta kitegirlsseiltä :)

Kommenttien alapuolella Norjan Kitesista video.

 

 

[row] [col span=”1/2″] [testimonial image=”1943″ text_align=”text-left”]

Nimi: Heidi Sarjanoja

Kuinka monta vuotta lajia takana? Neljä

Mistä innostus tuli?
Kävelin kerran Oulussa Toppilasaaren rantaan ja näin siellä leijasurffareita. Iski vain sellainen olo, että tätä on kokeiltava ja taisin siitä hetkestä olla parin päivän päästä Harrin kurssilla ja se oli sitten siinä.

Tyylisuunta (freestyle, freeride, wave)
vapaa… ? Vaikka olen monta kesää jo harrastanut niin nyt vasta alkaa sujumaan käännökset ja hypyt. Toisinaan on parempi, että hiljaa hyvää tulee.

Vinkkejä uusille harrastajille:
rohkeasti vain mukaan reissuihin ja kokeilemaan eri juttuja. Tässä lajissa riittää opittavaa niin itsensä kuin itse lajin parissa. On mahtava vapauden tunne kun kuuntelee tuulen ääntä, tuntee veden allaan ja antaa vain mennä. Hyvät vaatteet ja varusteet niin kesällä kuin talvella tekee lajista vielä mukavamman ?

[/testimonial] [/col] [col span=”1/2″] [testimonial image=”1952″ text_align=”text-left”]

Nimi: Minni Kaukovalta

Kuinka monta vuotta lajia takana? 2,5 vuotta

Mistä innostus tuli?
Avopuolisoni harrastaa lajia ja sai houkuteltua kokeilemaan kiteilyä. Siitä se sitten lähti – rakkautta & innostusta kiteilyä kohtaan heti ensi kerrasta alkaen. On ollut tosi hienoa uskaltaa aloittaa jo vähän vanhemmalla iällä tämmöinen harrastus ja extra hienoa on ollut huomata, että vieläkin voi oppia uutta. Pitkäjänteisyyttä ja periksiantamattomuutta tämän lajin opettelu vaatii, mutta kaikki vaivannäkö kyllä palkitaan.

Lajissa viehättää ja sykähdyttää vapauden tunne aalloilla, jäällä tai tunturissa, itsensä ylittäminen, uuden oppiminen ja ihanat kanssakiteilijät. Lisäksi tämän harrastuksen kautta olen päässyt tutustumaan sekä ulkomailla että kotimaassa hienoihin paikkoihin, joihin ei olisi muuten tullut mentyä / lähdettyä.

Tyylisuunta (freestyle, freeride, wave)
Tyylisuuntaa ei vielä ole muodostunut – lähinnä edes takaisin ajoa kesällä ja talvella retkeilemistä / matka-ajoa paikasta toiseen.

Vinkkejä uusille harrastajille:
Laji kannattaa aloittaa ammattitaitoisen opettajan opetuksessa. Älä luovuta ensimmäisen äläkä toisenkaan kerran jälkeen – pitkäjänteisyyttä ja periksiantamattomuutta tarvitaan, mutta opit kyllä.

[/testimonial] [/col] [col span=”1/1″] [testimonial image=”1945″ text_align=”text-left”]

Nimi: Linda

Kuinka monta vuotta lajia takana?

Kurssista on jo melkeinpä 3,5 vuotta.

Mistä innostus tuli?
Leijasurffareita vain näkyi eri puolilla maailmaa (mm. Portugalin eteläosassa ja Floridassa) ja tuli vaan semmoinen tunne, että tuota lajia on pakko päästä joskus koittamaan!! Se vaan näytti niin siistiltä ja kivalta!! ? Eikä siinä sitten muu auttanut kuin mennä kurssille loppukesästä 2013. Vuoden 2013 kesälomalla nähtiin leijasurffareita Kalajoella ja koitettiin ensin siellä päästä kurssille, mutta Kalajoella tuuli silloin liian kovaa aina kun käytiin aamusta kyselemässä surffikeskuksella, että no jokos tänään pääsisi kurssille:) Sitten siellä alkoi muistaakseni joku tapahtuma, jossa leijaopettaja oli kiinni eikä voinut kurssia pitää. Ja itsellä alkoi olla kesälomakin o lopuillaan ja muita leijakurssimahdollisuuksia googlaillessa päätyi leijakoulu Lappiksen sivuille, johon tuli laiteltua sähköpostia milloinka onnistuisi kurssi ja missä. Vastauksena taisi tulla, että heti seuraavana päivänä onnistuisi Siikajoen Varessäikässä ja sinne sitten päädyttiin Harpan kurssille:)

Tyylisuunta (freestyle, freeride, wave)
En tiedä onko mitään varsinaista tyylisuuntaa:) Leijahommia tulee harrasteltua milloin missäkin: flätillä ja aalloissa, vedessä ja lumella… Kalajoella, Hangossa, Yyterissä, Oulussa, Tauvossa, Pohjois-Norjassa, Pallaksella ja talvisin milloin missäkin järvellä missä vaan sattuu tuulemaan ja mikä sattuu jään ja lumen peitossa olemaan:) Alunperin tahdoin oppia juurikin vesillä ajelemaan leijalla, mutta nyt kun on käynyt Pallaksella ja Varangerissa Pohjois-Norjassa, niin huomannut, että onhan se puuterissakin leijalautailu melkolailla mukavaa puuhaa:) Mahtavinta lajissa on muut harrastajat ja se, että voipi harrastella ympäri vuoden erilaisissa paikoissa:) Ja aina kun oppii jotakin uutta, niin vaikea sanoa onko harrastuskaverit enemmän innoissaan siitä kuin mitä itse

Vinkkejä uusille harrastajille:
Eipä muuta kuin kurssin kautta vaan opettelemaan eikä kannata luovuttaa, jos ei ihan heti mee opit perille:) Nimimerkillä, muutaman kerran meinasi mennä leijakamppeet myyntiin opetteluvaiheessa, mutta harrastuskaverit saivat onneksi ylipuhuttua, ettei tullut kamppeista luovuttua!! ? Ja kurssin jälkeen vaan rohkeasti kyselemään apuja muilta harrastajilta. Ainakaan itselle ei ole tullut vastaan harrastuspaikoilla muita kuin hymyileviä ja rentoja tyyppejä!:)

[/testimonial] [/col] [/row] [row] [col span=”1/2″] [testimonial image=”1956″ text_align=”text-left”]

Nimi: Anne Isola

Kuinka monta vuotta lajia takana? Kaksi vuotta

Mistä innostus tuli?
Olin lomalla cabaretessä. Oli jatkuva tuulinen keli ja kymmeniä leijoja meressä. Näytti niin hienolta, että muutaman päivän arpomisen jälkeen ilmottauduin kurssille. Tuuli loppui ennen kuin kurssi, joten loput hiottiin Suomessa Harpan opissa.

Tyylisuunta (freestyle, freeride, wave)
Freejotain. Mun mielestä parasta tässä lajissa on se vapauden tunne. Vaikka ois miten huono päivä takana, niin huolet jää sinne rannalle.

Vinkkejä uusille harrastajille:
Älä epäröi, kukaan ei tuomitse! Jos innostut, tartu hihasta ketä vaan siellä rannalla! Joku kertoo sulle kuka Harppa on ?

[/testimonial] [/col] [col span=”1/2″] [testimonial image=”1965″ text_align=”text-left”]

Nimi: Anne Isokangas

Kuinka monta vuotta lajia takana?

Kävin kurssin muistaakseni kesän 2013 lopussa. Kehitys on siihen nähden ollut aika hidasta, koska hommasin omat välineet vähitellen ja aluksi tuli niin pitkiä taukoja, että jouduin vähän niin kuin alottamaan alusta.

Mistä innostus tuli?
Olin kevättalvella hiihtämässä Kempeleen lahdella äitini kanssa ja näin leijalautailijoita. Totesin vaan, että tuo näyttää siistiltä, tuota haluaisin kokeilla. Johon äiti totesi, että mitenhän tuo ei yhtään yllättänyt! Olen siis ihmisenä sellainen, että innostun helposti uusista asioista. Äiti oli tyytyväinen, kun vaihdoin laskuvarjohyppyharrastuksen kiteilyyn. ? Lajissa kiehtoo vauhti, vapauden tunne ja se, että sitä voi harrastaa ympäri vuoden eri paikoissa. Tykkään myös matkustaa, joten kitesurffauksen voi hyvin yhdistää myös matkailuun.

Tyylisuunta (freestyle, freeride, wave)
Sitä vielä haetaan. Tällä hetkellä se on ollut lähinnä edestakaisin suhaamista. Perusasiat kaipaa vielä treeniä, mutta haluaisin jossakin vaiheessa opetella hyppimään. Uuden oppiminen ja onnistumisen elämykset viehättää.

Vinkkejä uusille harrastajille:
Tämä harrastus vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa opetteluun. Parempi on, jos treenikertoja tulee useampi peräkkäin varsinkin alkuvaiheessa kurssin jälkeen, koska jos tulee pitkiä taukoja, eteneminen on hidasta, mikä tietysti laskee motivaatiota. Itse opin yleensä nopeasti uusia asioita. Tässä lajissa huomasin, että jossakin vaiheessa meinasi tulla turhautuminen, kun asiat ei sujunut niin kuin olisi toivonut. Onneksi on ollut kannustavia kitekavereita, joilta on myös saanut hyviä vinkkejä tai apua tarvittaessa. Kannustankin tutustumaan kiteyhteisöön, jonka kautta löytää uusia kitespotteja ja joilta saa myös neuvoa aluksi esim. mikä tuulen suunta sopii millekin alueelle. Tervetuloa mukavaan ja rentoon porukkaan! ?

[/testimonial] [/col] [/row] [testimonial image=”1961″ text_align=”text-left”]

Nimi: Heini Lehto

Kuinka monta vuotta lajia takana?

Aloitin kesällä 2015

Mistä innostus tuli?
Aloitin sen perinteisemmän surffauksen vaihto-oppilasvuotena Balilla ja koska ihmisellä ei ole varaa matkustella aaltojen perässä useaa kertaa vuodessa täytyi alkaa kehittelemään jotain muuta aaltosurffin tilalle. Hyvin ennakkoluulottomana ihmisenä pidin leijasurffausta alkuun täysin snobilajina ja jos joku olisi kehdannut tulla lajia minulle kehumaan, olisin varmaan tuhahtanut ja todennut ettei ole mistään kotoisin tollanen homma. En tiedä mistä moinen ajatus päähäni oli saatu, sillä en varmaan koskaan ollut edes nähnyt luonnossa leijasurffaria. Nettiä selaillessa kuitenkin ihan vahingossa eksyin Lappiksen sivuille ja sen enempää asiaan tutustumatta laitoin Harrille viestiä.  Kohta olinkin jo lennättelemässä harkkaleijaa Nallikarissa, eikä siihen muuta tarvittu. Ennakkoluulot oli kuopattu, hyvin syvälle.

Tyylisuunta (freestyle, freeride, wave)
Tällä hetkellä freeride. Nautin vauhdista ja pikkuaallokosta, josta saa minun makuun sopivia ilmalentoja ihan ilmaiseksi. Ei tarvitse olla kummoinen tekniikka niin saa ilmaa laudan alle. Oikein hyppyjä ja temppuja en ole vielä kovin rohkeasti lähtenyt opettelemaan. Ehkä tulevana kesänä rohkaistun tässä asiassa tai jopa kuluvana talvena!

Vinkkejä uusille harrastajille:
Ottakaa rannalle roppakaupalla kärsivällisyyttä mukaan. Aina ei kelit ole kohdillaan vaikka kuinka ennuste niin näyttää. Ja alkuun jos/kun ei ole vielä joka keliin omaa leijaa hankittuna, saattaa joutua katselemaan vierestä kun muut harrastaa. Tosin tässäkin asiassa laji loistaa mahtavilla harrastuskavereilla, joilta saattaa löytyä sinulle sopivaa leijaa lainaan!  Sopivia tuulia odotellessa on myös ihan oma juttunsa vain porista muiden rannalla keliä odottelevien kanssa. Eikä aina edes harmita, vaikka ei pääsekään leijan pumppausta (ja pakkausta) pidemmälle, sillä jonain toisena päivänä kelit natsaa ja kaikilla on taas meno päällä!
Lajin oppiminen on toisille super helppoa ja asiat tapahtuu kuin luonnostaan, mutta ainakin allekirjoittanut rämpi ensimmäisen kesän välillä hyvinkin syvässä mudassa ennen kuin paksu kallo alkoi antaa periksi. Koskaan ei kuitenkaan tullut ajatusta myydä kamppeita pois. Luovuttaa ei siis kannata, vaikka aina ei onnistuisikaan ihan ekalla, eikä tokalla, eikä ehkä vielä kolmannellakaan… Jos vielä mietityttää ilmoittautuako kurssille vai ei niin parempi olla miettimättä, kurssille mars ja kaikki hauskuus voi alkaa!

[/testimonial]

https://www.youtube.com/watch?v=6xpmlLmsMYw