Leijahiihdon monipuoliset mahdollisuudet

Leijahiihto ei ole vain tapa nauttia talvipäivistä, vaan se on portti aivan uusiin seikkailuihin. Tämä laji avaa Suomen jäätyneet järvet, meret ja upeat tunturit aivan uudella tavalla, tarjoten mahdollisuuden tutustua laajoihin alueisiin, joita et ehkä muuten koskaan kokenut, tai ne eivät ole aikaisemmin ole olleet mahdollisia.

Tutkimusmatka jäisillä vesillä ja tuntureilla

Leijahiihdon avulla voit liukua jäisten järvien yli ja tutkia merenrantoja, jotka talvella muuttuvat avariksi, koskemattomiksi alueiksi. Tunturit ja niiden rinteet avautuvat uudella tavalla, kun leija toimii henkilökohtaisena hiihtohissinä, joka vie sinut huipulle ilman rajoituksia. Leijahiihto avaa ovet paikkoihin, jotka ovat muuten saavuttamattomissa, ja mahdollistaa lähestymisen kaukaisille tuntureille, joita et ehkä muuten pääsisi kokemaan.

Kovaa ja korkealle?

JOVAIN! Jos haet lajia jossa pääsee kovaa ja korkealle on leijahiihto sun juttu! Leijan avulla pääset ilman hyppyriä vaikka jopa 10 metrin korkeuteen ja leija tarjoaa freestyleen niin paljon mahdollisuuksia, että mielikuvitus on vain rajana. Tai mikäli vauhti on sun juttu niin tiesitkö, että Suomessakin on leijalla päästelty pitkästi yli 100km/h nopeuksia!

Jokainen tekee leijahiihdosta oman näköisensä

Leijahiihdon kauneus piilee sen monipuolisuudessa. Jokainen voi löytää lajista oman tapansa nauttia, olipa se sitten rauhallinen cruisailu järvien yllä tai urku auki tykittäminen sekä freestyle. Laji tarjoaa jokaiselle harrastajalle ainutlaatuisia kokemuksia, ja jokainen päivä leijahiihdon parissa on erilainen. Leijahiihto on laji, jossa ei koskaan ole kahta samanlaista päivää peräkkäin.

Allekirjoittaneen laji on vienyt mukanaan täysin

Kun ensimmäisen kerran kokeilin leijahiihtoa, tiesin heti, että tämä laji tulisi olemaan osa elämääni. Vuosien saatossa leijahiihto ja leijasurffaus on vienyt minut uskomattomiin paikkoihin ympäri maailmaa. Lajin monipuolisuus on se, mikä on pitänyt minut sen parissa vuodesta toiseen. Voin valita, haluanko päivän olevan täynnä vauhtia ja freestyleä, vai otanko sen rauhallisemmin ja nautin ympäröivästä luonnosta. Tämä laji on vienyt minut Norjan vuorille, Mexicon Maya-temppeleiden eteen, Venezuelan autioille hiekkasärkille ja Atlantin rannikon upeisiin aaltoihin. Jokainen matka on ollut ainutlaatuinen, ja vaikka olen harrastanut leijahiihtoa ja leijasurffausta jo pitkään, löydän jatkuvasti uusia tapoja nauttia tästä upeasta lajista. Toivon, että te kaikki pääsette kokemaan niitä fiiliksiä mitä tämä laji on itselleni mahdollistanut, ja toivottavasti mahdollistaa vielä vuosikymmeniksi eteenpäin!

Harri Rautava, Lappis

Katso vielä alta Harrin viimekevään terveisiä Norjasta (muista laittaa äänet)