Näin kesäaikaan saamme luonollisesti lukuisia soittoja, sähköposteja ja viestejä koskien oikean SUP-laudan hankintaa. Tähän valintaan luonnollisesti vaikuttavat painot, laudan laadut, kantavuudet yms. ja näitä ominaisuuksia olemmekin käsitelleet omissa artikkeleissa. Linkit näihin löydät tämän artikkelin lopusta ja suosittelemme lukemaan ne myös läpi.

Se mitä tässä artikkelissa haluan avata on se mihin aina ensimmäisenä uuden laudan hankkian kanssa törmää “olemme ihan aloittelijoita” 🙂 Tosi moni SUP-lautaa ostava ajattelee (ja täysin ymmärrettävästi), että kun ei ole koskaan SUPpailua kokeillut tulisi hankkia se helpoin mahdollinen lauta.Tässä asiassa haluammekin vähän haastaa teitä ajattelemaan hankintaa pidemmälle. Todellisuudessa te olette “aloittelijoita” ensimmäiset muutamat tunnit!

Olemme pyörittänyt SUP-lautavuokraamoa Oulussa vuodesta 2013 ja tämän aikana nähnyt melkoisen monta ensikertalaista. Kun harrastaja lähtee rannasta ovat polvet kuin makaroonia ja pystyyn nouseminen tuntuu lähes mahdottomalta. Mutta parin tunnin reissulta palatessa on valtaosa hienosti pystyssä ja meloo jo rennolla otteella! Kun meille tulee asiakas joka sanoo käyneensä kerran tai kahdesti SUPpailemassa tarjoamme monesti jo tässä vaiheessa heille alle touring lautaa koska tiedämme, että hyvin sillä pärjää!

SUP-lauta ja varsinkin laadukas SUP-lauta on todella pitkäikäinen hankinta. Ja varsinkin kun materiaalina PVC on sellainen mitä ei toivottaisi kaatopaikalle tulisi SUP-laudan osto aina ajatellakkin siten, että se tulisi olemaan käytössä paljon ja pitkään! Tällöin laudan mallia miettiessä ei kannata liiakseen takertua siihen, että lauta olisi mahdollisimman helppo ensimmäisen päivän ensimmäisinä tunteina. Lautaa hankkiessa kannattaa miettiä pidemmälle! Mitä haluan lajilta loppukesästä, mitä haluan lajilta ensi kesänä, sitä seuraavana ja niin edelleen! Innostutko ajatuksesta käydä kiertämässä lähisaaria, järviä ja vesistöjä? Tuleeko hinku päästä vesille kun näet kuvia SUP-joogailusta? Onko aalto SUPpaus se mitä joskus haluaisit ehdottomasti oppia?

Se tapa millä me suosittelemme lautaa hankkimaan on, että koitetaan kuvitella seuraavat 100 harrastuspäivää. Ketkä näin lautaa käyttää, missä ja miten lautaa todennäköisimmin käytetään. Ja tämän tiedon pohjalta alkaa muodostumaan se ajatus, että minkä tyylinen lauta on juuri sinulle se oikea! Meidän tai meidän jälleenmyyjien kautta saatte varmasti ne tiedot millä se oikea malli itselle valikoituu!

Ennen ensimmäisen laudan hankintaa suosittelemme vilkaisemaan myös alla olevat artikkelit:

SUP-lautailijan painon vaikutus lautaa valitessa

SUP-laudan ostajan opas (video)