Leijakoulu Lappis järjestää kitekursseja eteläsuomessa ja Oulun alueella

Suomi tarjoaa leijasurffiin jopa yllättävän hyvät olosuhteet ja varsinkin lajin opettelu on ideaalista Suomen aallottomilla ja harvoin ruuhkaisilla rannoilla. Tulevana kesänä 2016 tulemme tarjoamaan leijasurffauksen peruskursseja Oulussa ja Oulun lähiseudulla
Hangossa (tytärkoulumme Viima Kiteboardingin kautta)

Vaikka talvi ja kesäkurssissa on hyvin paljon samaa on kesällä opettelussa omat etunsa sekä haasteet. Keskimäärin kesäkurssit kestävät n. 2h pidempään kuin talvella ja ovat hieman tarkempia hyvistä olosuhteista. Kesäkurssien ehdoton hauskuus on niiden vauhdikkuus. Koska vedessä läiskyttely on paljon pehmeämpää kun jäällä meno voidaan tempoa hieman lisätä verrattuna talvikurssiin.
Yleisesti ottaen kesällä aloittaneet pääsevät helposti leijahiihdon pariin, mutta taas talvella aloittaneet tarvivat hieman apua ensiaskelilla veteen. Tarjoamme lumelta vesille kurssia joka on nimenomaisesti räätälöity jo talvella aloittaneille harrastajille. Näillä kursseilla emme niinkään keskity enää leijan lennätystekniikkaan (vaikka siinäkin tietysti autetaan) vaan keskitytään turvallisuuden ja harrastamisen puolesta kesälajin eroihin ja mennään veteen harjoittelemaan asioita jotka eroavat talvesta.
Kaikilla kursseilla käytämme erittäin laadukkaita ION:n märkäpukuja, tossuja sekä hanskoja. Nämä ovat samoja varusteita millä aktiiviharratajat menevät eli kylmästä ei tarvitse huolehtia. Vedessä kun tolskataan tulee oppilailla yleisimmin kuuma.
Olemme Suomen suurin maahantuoja leijasurffausvälineisiin. Valikoimistamme löytyy jatkuvasti uutta, ylivuotista ja käytettyä kalustoa. Kurssin jälkeen sinulla on parempi ymmärrys välineistä ja käymme jokaisen asiakkaan kanssa tarkasti läpi eri välineiden erot jotta saat varmasti juuri sinulle parhaiten soveltuvat välineet.

Lisätietoja kursseista saat soittamalla 041-4338602 tai sähköpostilla harri.rautava@lappis.fi

Matala hiekkapohjainen perämeri on täydellinen paikka aloittaa leijasurffaus!
Vaikka Oulun rannat ei ensisilmäyksellä näytä ihmeellisiltä ovat ne täydelliset leijasurffaukseen! Perämeri on yleisesti erittäin matalaa ja hiekkapohjaista joka sopii täydellisesti leijasurffin opetteluun sekä harrastamiseen. Lisäksi erityisesti hailuodon ansiosta löytyy meillä jokaiselle tuulensuunnalle soveltuva ranta.

Olihan se hieno paikka, mutta ei Oulun veroinen
Nii hauskalta kun se kuullostaa on tämä yleinen lause kun Oululainen leijasurffari käy ulkomailla harrastamassa. Tietysti ulkomaiden turkooseissa vesissä on mahtava käydä harrastamassa, mutta toisaalta meillä ei ole koskaan ruuhkaa ja hyvin harvoin aallot ovat sellaisia, että ne harrastamista häiritsee (tosin kun tiedät paikat voit päästä surffaamaan isoissakin aalloissa)

Leijasurffauksen peruskurssit aloitetaan Oulussa lähestulkoon suoraan kun talvikurssit loppuu. Tietysti tulee pieni tauko kun vesi on vielä liian kylmää, mutta tällöin aloitamme kuitenkin halukkaiden kanssa leijan lennätysharjoituksia, välineosuuksia sekä turvallisuus ja teoriapätkiä.Yleensä toukokuun lopussa – kesäkuun alussa kurssit lähtevät rullaamaan täydellä vauhdilla ja niitä jatketaan yleensä syyskuun loppuun saakka.

Minä päivinä kurssit pyörivät
Oulussa kurssit pyörivät jokaisena päivänä aamusta iltaan. Eli olipa sinulla mahdollisuus tulla arkipäivänä tai viikonloppuna pystymme järjestämään opetuksen. Leijasurffikurssit järjestetään aina 1-2 hlö pienryhmissä eli vaikka olet yksin liikenteessä voit määrittää haluamasi ajan.

Mikä kurssi minulle?
Mikäli et ole varma vielä lajin aloittamisesta sopii sinulle täydellisesti Introkurssi (150€) tämän jälkeen voit tuumailla kurssin jatkoa. Jos taas tiedät, että harrastus tästä tulee on Peruskurssi tai Tehokurssi sinua varten.

Ketkä Oulussa opettaa
Oulussa opettajana pääsääntöisesti toimii Harri Rautava, mutta varsinkin ruuhka-aikana apuun tulee Akseli Kurttio sekä Miika Harila

Tutustu ja varaa kurssisi verkkokaupassamme

Tervetuloa yhteen Suomen HUIKEImmista kiterannoista!
Yyteri tarjoaa yhden Suomen parhaista paikoista leijasurffin oppimiseen ja harrastamiseen. Kilometrien mittainen matala ja kivetön ranta on juuri sitä mitä harrastuspaikalta haluat!

Koulutus Porissa
Yyterissä tarjoamme usean tasoista koulutusta lajin parissa. Mikäli olet talvella aloittanut leijahiihdon suosittelemme sinulle n. 2h kestoista lumelta vesille kurssia. Tällä kurssilla keskitymme talvella saatujen taitojen siirtämisestä vesille. Mikäli olet uusi lajin parissa suosittelemme leijasurffauksen peruskurssia. Tällä n.8h kestävällä kurssilla saat kaikki tarvittavat tiedot ja taidot lajin itsenäiseen harrastamiseen.

Tämän lisäksi tarjoamme monen tasoista jatko-opetusta jo lajin parissa oleville olipa kyseessä ajoasennon kehittäminen, korkeammat hypyt tai surffilaudan haltuun otto vesillä!

Puitteet Yyterissä
Kesäkaudella 2019 olemme aloittaneet yhteistyössä Yyterissä toimivan HUIKEA:n kanssa paikan kehittämisen harrastajille. Yyterissä tulee olemaan Suomen ensimmäinen kitespotti jossa kiinteä kompura leijojen täyttöön. Tämä jos joku on sitä luksusta mistä harvoin pääsee nauttimaan. Huikea tarjoaa myös majoitusta, ruokailua sekä aktiviteettia tuulettomille päiville! Näiden lisäksi kauttamme käytössä kattava varustearsenaali josta voit vuokrata surffivarusteita. Ja myös mikäli olet miettinyt varusteiden päivitystä löytyy täältä hyvin eri kamppeita testaukseen!

Majoitus
Huikean rannalla tarjottavan majoituksen lisäksi kouluttajamme Tapani Smått pyörittää Porissa kotona Air B&B tyylistä majoitusta joka kesällä 2018 muuntui useana viikonloppuna surffitaloksi ja täyttyi harrastajilla ympäri Suomen.

Hyppää tuulen vietäväksi ja tule kanssamme oppimaan leijasurffauksen salat!
Leijasurffaus on uskomattoman hieno tapa nauttia tuulesta ja merestä. Eteläsuomesta löytyy useita loistavia paikkoja harrastamiseen ja lajin oppimiseen. Kokeneet kouluttajamme tuovat sinut lajiin nopeasti ja turvallisesti.

Helsinki, Hanko ja Pori
Järjestämme kurssit aina siellä missä olosuhteet ovat parhaat. Helsingissä voimme aloittaa kurssin turvallisuus ja teoriaosuudella sekä leijan käsittelyharjoittelulla. Sopivilla olosuhteilla kurssi voidaan viedä myös loppuun Helsingissä. Yleensä kuitenkin kurssin action osuus järjestetään joko Hangossa tai Porissa (Poriin lähdemme yleensä viikonlopuksi kun olosuhteet osuvat sinne täydellisesti). Silti kurssipaikka valitaan aina yhdessä oppilaiden kanssa myös aikataulujen mukaan.

Milloin kurssit rullaa?
Periaatteessa kurssit pyörivät ympäri vuoden. Tietysti kesän ja talven välissä on aina pätkät jolloin joko vesi on liian kylmää tai se ei ole vielä jäätynyt. Näinä aikoina keskitymme turvallisuus, teoria ja välinepuoleen sekä leijan peruskäsittelyyn. Sitten kun vedet ovat lämmenneet tai jäät vahvistuneet mennään action osuuteen. Kurssipäivät sovitaan aina kouluttajan kanssa eli meillä ei ole tietyt päivät ja kellonajat käytössä, silloin mennään kun kelit on päällä.

Halutessasi voit liittyä kurssilaisille tehtyyn Whatsapp ryhmään. Täällä kouluttajamme infoavat jatkuvasti sopivista kurssipäivistä ja pysyt hyvin ajantasalla milloin treenailu olisi mahdollista.

Mikä kurssipaketti minulle?
Jo talvella aloittaneille leijahiihtäjille suosittelemme lumelta vesille. Tällä n. 2h kestävällä kurssilla keskitymme talvella opittujen taitojen siirtämisestä veteen. Tutustu lumelta vesille kurssiin täällä

Mikäli olet ensimmäistä kertaa lajin parissa suosittelemme leijasurffauksen peruskurssia. Tällä keskimäärin 8h kestävällä kurssilla saat kaikki tiedot ja taidot lajin jatkamiseen itsenäisesti. Oppiminen on kuitenkin yksilöllistä joten peruskurssi kestää sen mitä kestää ja on valmis vasta kun kouluttaja voi päästää sinut jatkamaan itsenäisesti. Peruskurssi jakaantuu yleensä kahdelle tai useammalle päivälle. Tutustu peruskurssiin tarkemmin täältä.

Kokeneemmille harrastajille tarjoamme jatko-opetusta. Tarjolla esimerkiksi strapless ajon peruskurssi

Lisäksi jos haluat kehittää ajotaitoja ja saada hypyt nousemaan ovat Enzo ja Lorenzo suomen kovimmat big air kuskit ja heidän avulla saat varmasti homman nousemaan uusiin korkeuksiin.

Ketkä eteläsuomessa kouluttaa?

Helsingin päässä kursseista kesällä vastaa Enzo Accorsi ja Lorenzo Dotson-Smith. Molemmat äärettömän kokeneita harrastajia ja kouluttajia. Enzolla on mm. hallussa Suomen ennätys korkeimmassa hypyssä. Hangossa ja Porissa kouluttajana toimii myös Tapani Smått.