Kitekoulu

Leijakoulu LAPPIS toimii leijahiihdon ja leijasurffauksen kouluttajana Oulussa, Ylläksellä, Levillä, Pallaksella, Kajaanissa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Tampereella, Porissa, Joensuussa, Hyvinkäällä sekä Helsingissä. Olemmekin suurin Suomessa toimiva leijakoulu. Peruskurssien lisäksi tarjoamme tekniikkatunteja sekä järjestämme leijasurffauksen tai leijahiihdon ympärillä tapahtuvia leirejä Suomessa ja ulkomailla

Leijakoulu Lappiksen tavoitteena on tarjota turvallinen tapa päästä leijahiihdon ja leijasurffauksen pariin. Harrastajan oman turvallisuuden lisäksi vähintään yhtä tärkeänä asiana pidämme vastuullisuutta ja uusien harrastajien kykyä huomioida muut ja harrastaa tavalla joka on turvallista myös muille.

Vuosien saatossa olemme kehittäneet tapojamme opettaa ja nykyisin leijahiihdon ja surffauksen aloittaminen on paljon turvallisempaa kuin ennen. Opetusvälineistömmekin on kokenut suuria muutoksia alkuajoista ja ovatkin nykyään pitkän testauksen tulos.

Leijahiihdon ja leijasurffin laji-info

Leijasurffaus (leijalautailu, leijahiihto, snowkiting) on hauska ja monipuolinen laji, missä voit vapaasti valita tyylisi leppoisasta ulkoilusta ja luonnosta nauttimisesta totiseen treenaamiseen ja vauhdikkaiden trikkien hiomiseen. Lajin ideana on taittaa matkaa tai heittää temppuja keskimäärin 10 neliöisen leijan vetämänä talvella omilla laskettelu/telemark-suksilla tai lumilaudalla ja kesäisin lumilautaa muistuttavalla kitelaudalla.

Meno on juuri niin vauhdikasta, mitä itse haluat siitä tehdä eli laji on rajua vain jos itse teet siitä sitä! Freestyle temput, aallot tai spiidiajo tarjoavat rajattomasti adrenaliinia sitä haluaville. Kurssilla opit valitsemaan olosuhteet ja välineet, joilla harrastat halutessasi rauhallisemminkin taitojesi ja mieltymyksiesi mukaan. Laji tarjoaa kaikilla tasoilla haasteita ja onnistumisen elämyksiä.

Lajia voi harrastaa ympäri vuoden; talvella meren tai järven jäällä ja tuntureissa, lumilaudalla tai suksilla. Kesäisin meren rannoilla ja isoilla sisäjärvilläkin.

Oikein aloitettuna siis leijalautailua ja hiihtoa voidaan pitää varsin turvallisena lajina!

Mitä vaaditaan
Leijahiihtokurssille ja leijasurffauskurssille osallistumiseen ei varsinaista alaikärajaa ole, mutta nuoremmat harrastajat otamme kursseille vain vanhempien kanssa, yläikärajaa lajiin taas ei ole! Kurssilla saat lainaan kaikki muut välineet, mutta omat laskettelusukset/telemark-sukset/lauta, monot sekä kypärän (tarvittaessa voimme järjestää kypäränkin) tarvitset omasta takaa.
Kurssi

Oman ja muiden turvallisuuden kannalta laji kannattaa aloittaa kurssilla. Tuulen ja leijan voima hallitsemattomana on vaarallista sekä itsellesi että sivullisille. Turvallisten olosuhteiden, leijan käsittelyn ja leijan lennätystaidon oppii kolmessa tunnissa ja vauhdin hurmaan suksilla/laudalla pääsee kuudessa tunnissa.

Kurssilla opit:

 • välineiden käytön
  valitsemaan sopivat ja turvalliset paikat ja olosuhteet
  ajamaan ja jatkamaan harjoittelua itsenäisesti ja turvallisesti

Kauanko kestää?
Usein noin kuuden tunnin kurssin jälkeen olet valmis jatkamaan harjoittelua itsenäisesti. Kurssi voidaan ja usein jaetaankin ihanteellisten tuuliolosuhteista takaamiseksi parille päivälle.
Tutustu mukavasti teoriaillassa

Teoriaillassa tutustut lajiin mukavasti ja opit teoriaa tehokkaasti sisätiloissa.
Teoriailta sopii myös leijahihdon aloittamista vielä harkitseville.
Teoriailta kestää 2-3h ja niitä järjestetään tarpeen mukaan talvikaudella.
Varusteet

Johtavana leijavälineiden maahantuojana pystymme kurssin jälkeen tarjoamaan sinulle juuri oikeat välineet jatkamiseen. Valikoimissamme on uudet, ylivuotiset ja käytetyt välineet josta jokaiselle löytyy oikea ratkaisu.

TALVELLA TARVITSET:
Ulkoiluvaatteiden ja lasketteluvälineiden (mukaanlukien kypärä) lisäksi alkeiskurssin käytyä tarvitset vain leijan ja trapetsin, alkeiskurssilla niiden laina kuuluu kurssin hintaan.

Alkuun pääset talvella (leija + trapetsi) uusilla välineillä noin 900€ hankinalla ja käytetyillä tietenkin halvemmalla

KESÄLLÄ TARVITSET:
Leijan ja trapetsin lisäksi, märkäpuvun ja leijalaudan. Keväällä ja syksyllä lisäksi oman tarpeen mukaan tossuja, hanskoja ja huppuja. Jäikö jotain askarruttamaan? Laita meille viestiä ja palaamme juttuun pikimmiten

Kurssilaisen muistilista

Kurssilla saat lainaan:

 • leijan
 • trapetsin
 • kypärän (oma on kuitenkin aina paras, niin istuvuus on taattu)
 • kesällä kitelaudan ja kelluntaliivin

Talvella tarvitset mukaan:

 • sään mukaiset ulkoiluvaatteet ja kengät (jäällä saattaa olla paljon lunta ja sen alla vettä)
 • oma kypärä on aina paras, niin istuvuus on taattu
 • laskettelusukset tai lumilaudan ja monot
 • muut mahdolliset suojat (esim selkäpanssari, häntäluu-, polvi- ja kyynärpääsuojat)
 • evästä oman tarpeen mukaan
 • VAKUUTUKSEN huolehdithan tapaturmavakuutuksesi kuntoon kaiken varalle. Osa vakuutusyhtiöistä vaatii erillisen urheilulaajennuksen. Leijakursseille osallistuminen tapahtuu aina omalla vastuulla.

Kesällä tarvitset mukaan:

 • sään mukaiset ulkoiluvaatteet rannalla olemiseen
 • märkäpuvun (muutamia pukuja löytyy myös vuokralle, mutta kokovalikoima on rajoitettu)
 • tossut (jos haluat käyttää, ei välttämätöntä)
 • evästä oman tarpeen mukaan
 • VAKUUTUKSEN huolehdithan tapaturmavakuutuksesi kuntoon kaiken varalle. Osa vakuutusyhtiöistä vaatii erillisen urheilulaajennuksen. Leijakursseille osallistuminen tapahtuu aina omalla vastuulla.

Omien varusteiden hankinta
Varusteita hankkiessa tulee monesti vastaan vaihtoehtojen suma. Tästä syystä suosittelemme tekemään välinehankintoja vasta kurssin jälkeen jolloin sinulla on kohtuullinen käsitys mitkä välineet sinulle sopivat. Olemme myös laatineet avuksesi ostajan oppaan.

Leijakoulu Lappis on Suomen johtava leijavälineiden maahantuoja ja valikoimistamme löytyy aina uusia, ylivuotisia ja käytettyjä leijoja. Kouluttajamme osaavat auttaa sinua välineiden hankinnassa ja oikeat varustevalinnat vaikuttavat suuresti siihen kuinka mielekästä lajin aloittaminen on.

Kuinka kursseja järjestetään
Leijahiihto ja leijasurffaus kurssit ovat aina yksityis tai pienryhmäopetusta. Kurssit rullaavat koko talvikauden ja tarkat ajat sovitaan aina opettajan kanssa joka tarkistaa sopivat tuuliolot. Eli sinun ei tarvitse odottaa, että meillä tulisi joku ryhmä täyteen tai, että olisi joku tietty kurssin aloituspäivä. Kurssit eivät ole sen kalliimpia vaikka olisit ainoa oppilas saamassa yksityisopetusta.

Kurssille ilmoittautuessa voit laittaa heti kouluttajalle tietoa lähipäivien/viikkojen aikataulustasi, että mitkä sinulle sopivat (aamut, illat, viikonloput, arkipäivät jne)

Haluatko tietää lisää? Laita viestiä meille