Matala hiekkapohjainen perämeri on täydellinen paikka aloittaa leijasurffaus!

Vaikka Oulun rannat ei ensisilmäyksellä näytä ihmeellisiltä ovat ne täydelliset leijasurffaukseen! Perämeri on yleisesti erittäin matalaa ja hiekkapohjaista joka sopii täydellisesti leijasurffin opetteluun sekä harrastamiseen. Lisäksi erityisesti hailuodon ansiosta löytyy meillä jokaiselle tuulensuunnalle soveltuva ranta.

Olihan se hieno paikka, mutta ei Oulun veroinen

Nii hauskalta kun se kuullostaa on tämä yleinen lause kun Oululainen leijasurffari käy ulkomailla harrastamassa. Tietysti ulkomaiden turkooseissa vesissä on mahtava käydä harrastamassa, mutta toisaalta meillä ei ole koskaan ruuhkaa ja hyvin harvoin aallot ovat sellaisia, että ne harrastamista häiritsee (tosin kun tiedät paikat voit päästä surffaamaan isoissakin aalloissa)

Leijasurffauksen peruskurssit aloitetaan Oulussa lähestulkoon suoraan kun talvikurssit loppuu. Tietysti tulee pieni tauko kun vesi on vielä liian kylmää, mutta tällöin aloitamme kuitenkin halukkaiden kanssa leijan lennätysharjoituksia, välineosuuksia sekä turvallisuus ja teoriapätkiä.Yleensä toukokuun lopussa – kesäkuun alussa kurssit lähtevät rullaamaan täydellä vauhdilla ja niitä jatketaan yleensä syyskuun loppuun saakka.

Minä päivinä kurssit pyörivät: Oulussa kurssit pyörivät jokaisena päivänä aamusta iltaan. Eli olipa sinulla mahdollisuus tulla arkipäivänä tai viikonloppuna pystymme järjestämään opetuksen. Leijasurffikurssit järjestetään aina 1-2 hlö pienryhmissä eli vaikka olet yksin liikenteessä voit määrittää haluamasi ajan.

Mikä kurssi minulle? Mikäli et ole varma vielä lajin aloittamisesta sopii sinulle täydellisesti Introkurssi (150€) tämän jälkeen voit tuumailla kurssin jatkoa. Jos taas tiedät, että harrastus tästä tulee on Peruskurssi tai Tehokurssi sinua varten.

Ketkä Oulussa opettaa: Oulussa opettajana pääsääntöisesti toimii Harri Rautava, mutta varsinkin ruuhka-aikana apuun tulee Akseli Kurttio sekä Miika Harila

Tutustu ja varaa kurssisi verkkokaupassamme

Vaikka talvi ja kesäkurssissa on hyvin paljon samaa, kesällä opettelussa on omat etunsa sekä haasteet. Keskimäärin kesäkurssit kestävät n. 2h pidempään kuin talvella ja ovat hieman tarkempia hyvistä olosuhteista. Kesäkurssien ehdoton hauskuus on niiden vauhdikkuus. Koska vedessä läiskyttely on paljon pehmeämpää kun jäällä meno voidaan tempoa hieman lisätä verrattuna talvikurssiin.