Wingfoil varusteet | Mitä tarvitsen lajin aloittamiseen?

Tällä sivulla on kattava opas varusteista joilla pääset alkuun Wingfoil harrastuksessa. Sivulla käydään läpi seuraavat asiat

  • Laudat
  • Siivet eli wingit
  • Hydrofoilit 
  • Karkuremmit
  • Liivit ja kypärät
  • Märkäpuvut ja neopreenivarusteet

Oletko valmis aloittamaan wingfoil-seikkailusi? Oikeilla varusteilla laji saa parhaan mahdollisen alun. Lappiksen kattavasta valikoimasta löydät kaikki tarvittavat wingfoil varusteet harrastuksen aloittamiseen. Meidän asiantuntemuksemme ja laaja valikoimamme takaavat, että löydät juuri sinulle sopivat varusteet, olitpa sitten aloittelija tai kokeneempi harrastaja.

Lappiksen asiantuntemus ja wingfoil varusteiden valinta

Lappis on tunnettu vesiurheiluvarusteiden asiantuntija Suomessa, ja meidän intohimoinen wingfoil-tiimimme, jolla on vuosien kokemus lajin parissa, takaa, että valikoimamme kattaa kaikki wingfoil-harrastuksen tarpeet. Ymmärrämme tarkasti, mitkä varusteet sopivat parhaiten Suomen olosuhteisiin, aina aloittelijasta kokeneeseen osaajaan. Tarjoamme henkilökohtaista neuvontaa varusteiden valinnassa ja olemme sitoutuneet tarjoamaan huolellisesti valittuja, laadukkaita wingfoil-lautoja, siipiä ja hydrofoileja johtavilta valmistajilta (esim. Duotone, Eleveight, SAB Foil ja ION). Tämä takaa nautinnollisen ja turvallisen wingfoil-kokemuksen kaikille harrastajille. Tutustu tuotteisiimme ja löydä täydelliset varusteet wingfoil-harrastukseesi, tuettuna meidän asiantuntemuksellamme ja intohimollamme lajiin.

Jos jo tässä vaiheessa tuntuu, että apu tervetullut niin nappaa vaikka whatsapp viestiä tulemaan :)

Wingfoil lauta

Wingfoil-lautoja löytyy monen kokoisia ja rakenteisia, jotta jokainen löytäisi itselleen sopivan. Markkinoilla on sekä ’kovia’ lautoja, jotka on valmistettu lasi- tai hiilikuidusta, että uudemmat ilmatäytteiset laudat, jotka soveltuvat erinomaisesti aloittelijoille ja tilaa säästäville harrastajille. Laudan koon valinta on kriittinen: liian pieni lauta voi tehdä tasapainon löytämisen erittäin haastavaksi, kun taas liian suuri lauta on sellainen mistä kasvaa hyvin nopeasti ulos. Meiltä Lappikselta löydät laadukkaat Fanaticin, SAB Foilin, Eleveightin ja Sharkin wingfoil-laudat. Erityisesti aloittelijoille suunnattu suurikokoinen harjoittelulautamme, joka tulee valikoimiimme kesälle 2024, on suunniteltu tarjoamaan nopein mahdollinen pääsy lajin pariin. Tämä harjoittelulauta on ihanteellinen niille, jotka haluavat aloittaa lajin ilman tarvetta investoida suurikokoiseen lautaan, josta voi kasvaa nopeasti ulos. Kysy meiltä mahdollisuudesta lainata tätä lautaa lajin aloittamiseen – autamme mielellämme sinua pääsemään alkuun wingfoil-harrastuksessasi. Yksi suurimmista virheistä mitä wingfoilauksen aloittamisessa voi tehdä on valita lauta ajatuksella ”Otan nyt tällaisen vähän pienemmän niin ei tarvitse heti olla vaihtamassa”

Siipi eli wing

Wing eli kädessä pidettävä siipi. Nykypäiväiset wingit valmistetaan samoista materiaaleista ja samalla menetelmällä kuin leijasurf leijat. Siipeä valittaessa mietitään ensiksi kokoa. Ja kuten muissakin varusteissa oikea koko on tärkeä varsinkin, että se ei ole liian pieni. Tämän lisäksi siiven rakenne ja materiaali on hyvin tärkeä. Siivellä ajettaessa ”pumpataan” itseä liikkeelle ja tämä laittaa siipeen isoa rasitusta. Heikoista materiaaleista tehty siipi venyy nopeasti ja sitämyöten menettää muotonsa sekä ominaisuudet. Tästä syystä useat lajin johtavat merkit ovat pitkän linjan leijasurfmerkkejä joilla on jopa 20 vuoden kokemus materiaaleista ja suunnittelusta. Onkin järkevämpää ostaa käytetty laatupeli kuin uusi ”halppis”. Allaolevassa videossa keskustelemme Eleveight merkin pääsuunnitelija Peter Stiewen kanssa näistä asioista tarkemmin.

Ja tässä video jossa esittelemme vuoden 2023 Suomen suosituimman puomillisen siiven eli Duotone Slick SLS:n

Hydrofoil

Hydrofoil, eli laudan pohjassa oleva ’kantosiipi’, on wingfoil-lajin sydän, joka mahdollistaa sen ainutlaatuisen liikekokemuksen. Hydrofoilien kehitys on ollut huimaa, ja oikean koon sekä mallin valinta on ensiarvoisen tärkeää. Laadukas hydrofoil voi olla iso ja helppokäyttöinen, tarjoten samalla pitkäaikaista suorituskykyä. Laadukkaan hydrofoilin valmistuksessa yhdistyvät lentokoneen siipien aerodynaaminen suunnittelu ja hiilikuidun käsittelyn taito. Kesälle 2024 olemme hankkineet jättikokoisia etusiipiä, jotka helpottavat merkittävästi lajin aloittamista. Tämä mahdollistaa sen, että harrastaja voi ostaa hydrofoilin ja saada meiltä lainaksi superison etusiiven, mikä vähentää tarvetta erillisen ’harjoitusfoilin’ hankinnalle. Tämä on osa sitoutumistamme auttaa asiakkaitamme pääsemään alkuun wingfoil-harrastuksessa mahdollisimman sujuvasti ja kustannustehokkaasti.

Karkuremmi ”leash”

Karkuremmit lautaan ja siipeen. Pieni juttu, mutta valtava vaikutus mukavuuteen ja turvallisuuteen. Keveälläkin tuulella on karkuun päässeen laudan tai siiven kiinni uiminen melkoinen homma, kovasta tuulesta puhumattakaan. Lautojen karkuremmeissä suosittelemme vyötärölle tulevaa vyötä mihin karkuremmi kiinnitetään. Siipien mukana yleensä toimitetaan mukana karkuremmi, mutta tässä on poikkeuksia joten se kannattaa varmistaa etukäteen!

Märkäpuku

Märkäpuku on ehdoton varuste, jos haluat harrastaa wingfoilia Suomessa muutamaa kesäpäivää pidempään. Laadukas märkäpuku pitää sinut lämpimänä aina jäiden lähdöstä syksyyn saakka. Suomessa yleisesti käytetty 5mm paksuinen märkäpuku tarjoaa lämmön ja suojan läpi kauden. Märkäpuvun istuvuus on kuitenkin avainasemassa: hyvin istuva puku on mukava päällä, kestävä ja tarjoaa parhaan mahdollisen lämmöneristyksen. Laadukas 3mm puku voi olla lämpimämpi kuin heikkolaatuinen 5mm puku. Märkäpuvun valinta voi olla haastavaa, erityisesti oikean koon löytäminen. Me Lappiksella autamme sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan märkäpuvun. Ota yhteyttä, niin varmistamme, että saat märkäpuvun, joka istuu täydellisesti ja tukee wingfoil-harrastustasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Muut neopreenivarusteet

Muut neopreenivarusteet

Märkäpuvun lisäksi paikasta ja olosuhteista riippuen on mahdollista hankkia muitakin varusteita. Neopreenitossut ovat erittäin vahvasti suositeltavat! Ne lisäävät lämpöä, mutta myös suojaa! Monesti joudutaan menemään vesille vähän haastavemmista paikoista jossa voi olla vaikka teräviä kiviä. Tämän lisäksi välillä kun laudan lähellä ui osuu kuskilla jalka hydrofoiliin jonka takareuna on hyvin terävä ja se helposti tekee jalkaan viiltohaavan. Tossujen lisäksi kylmien kelien harrastamista helpottaa huppu/pipo ja hanskat joissa niiden notkeus on kaiken A ja O.

Märkäpuvut ja neopreenituotteet (tossut, hanskat ja huput)löydät helposti nettikaupastamme 

Turvallisuusvarusteet

Vaikka laji on turvallista, iso lauta on karkuremmin avulla lähellä ei siltikään kannata tuudittautua, että mitään ei voisi käydä. Karkuremmi voi mennä rikki, mutta on mahdollista myös, että harrastaja saa laudasta tärskyn ja menettää jopa tajuntansa. Vesillä ollessa on siis aina tärkeä pitää kelluttavaa liiviä päällä. Liivien lisäksi tässä lajissa kypärä on myös erittäin vahvasti suositeltava varuste! Molemmista markkinoilta löytyy lukuisia asiaan suunniteltuja varusteita jotka maksimoivat turvallisuuden, mutta tavalla joka häiritsee mahdollisimman vähän. 

Katso verkkokaupastamme mitä liivejä ja kypäriä meillä on tarjolla

Kiinnostuitko ja haluat apua varusteiden valintaan? Täytä allaoleva lomake ja palaamme juttuun :)