Pohditko yrityksesi tai muun ryhmän virkistyspäivien järjestämistä? Lue tästä artikkelista miten Tehyn ammattiosasto 707 ja Lappis on heille toteuttanut jäsenistölle aktiviteetteja.

 

Se oli koronan ja sulkujen aikaa, kun kaikki alkoi.”, muistelee ryhmäretkivastaava Minna Lappikselta. Silloisena virkistystoimikunta puuhanaisena toimi Tiia ja koska aikaisemmin Tehy PPSHP ao707 oli tapana järjestää pidempi, n. viikonlopun mittainen virkistymisretki (esim. Leville, Vuokattiin tai vastaavaan). mutta koronan myötä nämä eivät olleet enää mahdollisia ja hän otti yhteyttä meihin. Pohdimme yhdessä mitä voisimme heille toteuttaa. Meillä oli mahdollisuus tuolloin toteuttaa ryhmäretkiä rajoitusten puitteissa ja niin sovimme aluksi parista fatbikeretkestä ja paikaksi valikoitui Nallikari. Paikka valittiin helpon maaston ja saavutettavuuden vuoksi. Kellonajat sovittiin osaston vuoroihin sopivaksi. Näin mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan retkille. Osasto kattoi osan kustannuksista ja loput maksoivat osallistujat itse. Omavastuuosuudessa pystyi hyödyntämään työnantajan tarjoamaa Smartumin liikuntaetua.

Ryhmän kanssa pyöräilyä rantaviivalla Nallikarissa

Retket täyttyivät todella nopeasti.”, kertoo nykyinen virkistystoimikunnan aktiivi Sanna. Retkistä tykättiin. “Osalla ei ole mahdollista osallistua koko viikonlopun kestävään retkeen, mutta tällainen lyhyt arkipäivänä tapahtuvaan aktiviteetti, sopii kiireiseen elämän tilanteeseen hyvin.” innostuu Minna. Tämä huomattiin myös osastolla ja pian suunniteltiin myös talvelle sekä seuraavalle kesälle retkiä. Talvella liukulumikenkäiltiin, lumikenkäiltin ja kesälle buukattiin melontaa sekä SUPpailua.

Melontaretki auringonlaskin aikaan

Samalla sovittiin alennukset omatoimiseen vuokraukseen jäsenistölle, koska näin mahdollistettiin koko porukalle oman aikataulun mukaan liikunnan ilot!” jatkaa Minna. Kesällä myös suositeltuun vesipuistoon sai alennuksen ja se koski koko jäsenen perhettä.

Monen retken kruunaan tulistelulla vaihdetut kokemukset

Jäsenistö tykästyi siihen malliin, että aloimme tehdä teemoitettuja retkiä. “Tehyläiset ovat meloneen auringonlaskun aikaan, tulistelleet fatbikeretkellä, hiihdetty kuutamolla revontulien leiskuessa. “, kertoo Minna. Nyt retkitarjonta on vakiintunut 8–10 retkeen vuodessa eri teemoilla.

 

Kysyttäessä Sannalta yhteistyöstä, hän vastaa: “Tehy 707 on tehnyt Lappiksen kanssa yhteistyötä korona vuosien alusta alkaen. Olemme tarjonneet ammattiosaston jäsenille jäsenetuhintaisia melonta, suppailu, fatbike, liukulumikenkäily ja lumikenkäily retkiä. Talven aktiviteeteissa Lappiksen ohjaaja on huolehtinut nuotion, grillattavat oikeine nokipannukahvineen. Jokainen retki on järjestetty ammattitaidolla ja huomioitu ettei aikaisempaa kokemusta lajista ehkä ole ollut. Alkuohjaus on ollut kattava ja matkalla ohjaajat ovat antaneet tarpeen mukaan lisäopastusta. Retket ovat olleet hyvin suunniteltuja esim. vesiaktiviteeteissa huomioitu tuulet ja virtaukset. Retkillä on ollu turvallista olla. 

Altiviteetit Lappiksen kanssa ovat olleet suosittuja ja madaltaneet kynnystä uuden lajin harrastamiseen.” Jäseniltä on tullut myös paljon positiivista palautetta ja viimeisin on tässä:

Kiitos järjestäjille! 🏻 Lappis ei petä koskaan!

 

Jäsenistön koottuja palautteita

Lisätietoja ryhmäretkistä löytyy täältä: https://www.lappis.fi/palvelut/lappis-ryhmat/

Tehy ao 707 instagram tili: https://www.facebook.com/tehy707