Fatbike-Pyöräilyretki Oulussa: Ensikertalaisen Kokemus 

Joel Illikainen 

Olen markkinoinnin harjoittelija Lappiksella, ja pääsin mukaan Lappiksen järjestämälle fatbike-pyöräretkelle. Retki järjestettiin yhdessä Unimoven kanssa Oulun yliopiston kansainvälisille opiskelijoille. Tässä artikkelissa avaan miltä fatbike-pyöräretki tuntui ensikertalaiselle! 

Fatbike-pyöräilyretki Oulussa

Ryhmän retki alkoi Oulun yliopiston kasvitieteelliseltä puutarhalta.

 

Fatbike-pyörä

Fatbike-pyörään tutustuminen ja sen säädöt kuntoon.

Valmistautuminen Retkeen 

Päivä alkoi pyörien valmistelulla tuntia ennen ryhmän saapumista. Pääsin tutustumaan pyöriin tarkemmin, mutta en ollut vielä ihan varma millaista fatbike-pyörällä olisi ajaa. Kun ryhmä oli saapunut, Minna, retken vetäjä, antoi meille selkeät ohjeet siitä, miten valita oikea pyörä ja säätää satula optimaaliseen korkeuteen, jotta pyöräily olisi mahdollisimman mukavaa.

Ensikokemukset Fatbikestä 

Ensimmäiset hetket asfaltilla eivät olleet kaikkein miellyttävimmät, mutta kun siirryimme muulle alustalle, fatbike suoriutui ihan eri tavalla. Leveiden renkaiden ansiosta pyörä pysyi pystyssä melkein itsestään, mikä oli sekä outoa että vaikuttavaa. 

Fatbike-retken Kulku 

Reittimme vei meidät Linnanmaalta Oulun yliopiston kasvitieteelliseltä puutarhalta Auranmajalle. Matkalla saimme valita, haluammeko kulkea metsäreittejä vai jatkaa pururataa pitkin. Tällainen oli minun mielestäni mukavaa, sillä jokainen sai valita mieleisensä reitin. Retkeä oli vetämässä myös Anna, joka piti retkikunnan perää ja ohjasi pururatareittiä valinneet perille. 

 

 

Reittikartta piirrettynä.

Kahvitauko Auranmajalla 

Auranmajalla odotti mukava yllätys: munkkikahvit. Aurinkoinen päivä ja pyöräilyn tuoma energia tekivät munkista parhaan, jonka olen koskaan syönyt. Ehkä pyöräily oli osasyynä tähän makuelämykseen, mutta uskon, että Auranmajalla vain tehdään maailman parhaat munkit. 

Tätä munkkia en tule unohtamaan.

Kevyen kokemuksen kautta innostus pyöräilyyn

Kun retki oli noin 15 kilometriä pitkä, odotin sen olevan haastava astmaatikolle ja hieman keskivertoa huonompikuntoiselle henkilölle. Yllätyksekseni matka taittui kevyesti ja mukavasti. En kertaakaan tuntenut, että en jaksaisi, ja retki oli enemmän nautinto kuin suoritus. 

Fatbike-pyöräily yllätti minut positiivisesti. Tämä kokemus innosti minua kunnostamaan oman maastopyöräni, jotta voisin palata luontoon pyöräilemään mahdollisimman pian. Pyöräily Oulussa tarjoaa upeita mahdollisuuksia tutustua kauniiseen ympäröivään luontoon ja samalla nauttia liikunnan tuomasta hyvästä fiiliksestä.

Lisätietoja fatbike-retkistä löytyy täältä: https://www.lappis.fi/palvelut/fatbike-mtb-2/

Lisätietoja ja retken varaus: minna@lappis.fi