Matala hiekkapohjainen Perämeri on täydellinen paikka aloittaa leijasurffaus!
Vaikka Oulun rannat eivät ensisilmäyksellä näytä ihmeellisiltä, ovat ne täydelliset leijasurffaukseen! Perämeri on yleisesti erittäin matalaa ja hiekkapohjaista, joka sopii täydellisesti leijasurffin opetteluun sekä harrastamiseen. Lisäksi erityisesti Hailuodon ansiosta leijasurf-kurssit Oulu tarjoaa jokaiselle tuulensuunnalle soveltuvat rannat.

Olihan se hieno paikka, mutta ei Oulun veroinen

Niin hauskalta kun se kuulostaakin, on tämä yleinen lause kun oululainen leijasurffari käy ulkomailla harrastamassa. Tietysti ulkomaiden turkooseissa vesissä on mahtava käydä harrastamassa, mutta toisaalta meillä ei ole koskaan ruuhkaa ja hyvin harvoin aallot ovat sellaisia, että ne harrastamista häiritsevät (tosin kun tiedät paikat, voit päästä surffaamaan isoissakin aalloissa).

Leijasurffauksen peruskurssit aloitetaan Oulussa lähestulkoon suoraan, kun talvikurssit loppuu. Tietysti tulee pieni tauko, kun vesi on vielä liian kylmää, mutta tällöin aloitamme kuitenkin halukkaiden kanssa leijan lennätysharjoituksia, välineosuuksia sekä turvallisuus ja teoriapätkiä. Yleensä toukokuun lopussa – kesäkuun alussa leijasurf-kurssit Oulu lähtevät rullaamaan täydellä vauhdilla, ja niitä jatketaan yleensä syyskuun loppuun saakka.

Minä päivinä kurssit pyörivät: Oulussa kurssit pyörivät jokaisena päivänä aamusta iltaan. Eli olipa sinulla mahdollisuus tulla arkipäivänä tai viikonloppuna, pystymme järjestämään opetuksen. Leijasurffikurssit järjestetään aina 1-2 hlö pienryhmissä, eli vaikka olet yksin liikenteessä, voit määrittää haluamasi ajan.

Mikä kurssi minulle? Mikäli et ole varma vielä lajin aloittamisesta, sopii sinulle täydellisesti Introkurssi (150€). Tämän jälkeen voit tuumailla kurssin jatkoa. Jos taas tiedät, että harrastus tästä tulee, on Peruskurssi tai Tehokurssi sinua varten.

Ketkä Oulussa opettaa: Oulussa opettajina pääsääntöisesti toimivat Harri Rautava ja Eerik Mehtälä, mutta varsinkin ruuhka-aikana apuun tulee myös Jere Malinen

Kuinka varata?

Järjestämme joka tiistai leijasurffauksen virtuaalisen teoriakurssin. Tällä n. 2½ tuntia kestävällä kurssilla käydään läpi lajin varusteet, olosuhteet ja muut turvallisuuteen liittyvät asiat. Tämän jälkeen sinut ohjataan paikalliseen whatsapp tai telegram ryhmään jossa sovitaan ajat käytännön kursseille.

  • Leijasurf-kurssit Oulu