Sharkin Touring SUP-lauta ehti testiin juuri ennen talven tuloa. Tässä ensifiilikset…

Lauta on aggressiivisesti hinnoiteltu jos sitä vertaa vastaaviin kilpailijoiden tuotteisiin. Klassinen kysymys, voiko hyvää saada halvalla…? Laudan materiaalit vaikuttavat pääosin laadukkailta ja kestäviltä, eikä viimeistelyssäkään ole moittimista sillä saumat ja liimaukset on priimasti tehty. Valmistaja lupaa laudalle 3 vuoden takuun ja 25 psi:n maksimipaineen – se on kova lupaus! 

Laudan venttiilinä on standardi H3-mallinen, joten varaosia on helppo löytää ja muidenkin valmistajien pumput sopivat jos Sharkin oma ei miellytä. Laudan etuosasta löytyy kuormaverkko ja kiinnityslenkki. Dekin takaosassa on kisalaudoista tuttu kickboard käännöksiä varten – harvinainen ominaisuus iSUPissa. Myös evästä löytyy poikkeuksellinen ratkaisu, laudassa ei ole yleisesti käytettyä US-eväboxia vaan Sharkin oma keskeltä kiilapalalla pikalukittava 9 tuumainen evä. Tämä hankaloittaa erilaisten evien käyttöä, mutta koska lauta on suunniteltu retkeilyyn ja ei niin kisapuolen SUPpailuun ei evän vaihto erinlaiseen ole tarpeen. Pääevän lisäksi peräosasta löytyy kaksi pienempää kiinteää evää. Tyhjänä ollessaan lauta pakkautuu varsin kompaktiin tilaan ja mukana tulee renkaaton kantoreppu.

Pumppaan lautaan 20psi ja lähden vesille. Tuuli on varsin voimakas, joten pääsen hyvin testaamaan lautaa kohtalaisessa aallokossa. Lauta tuntuu helpolta ja tasapainoiselta meloa, vaikka lauta onkin allround lautoja kapeampi (30”). Lauta tuntuu jäykältä myös vastatuuleen melottaessa ja varaa olisi vielä lisätä painetta 5 psi:n verran jos lisäjäykkyyttä haluaisi. Pystyn pitämään melontalinjaa yllättävän hyvin myös sivutuulessa, pienet lisäevät auttanevat suuntavakaudessa. Vastatuuleen meloessa keulan rockeri puskee aallokossa hyvin, joten tiedossa ei ole hirveää röykytystä vaan enemmänkin eteenpäin vievää liikettä. Myötätuuleen melottaessa suuntavakaus hyvä ja tuntuu, että lauta nousee aallolle hyvin. Myös seuraavat melontalenkit erilaisissa olosuhteissa vahvistavat näitä havaintoja. Kokeilen paineita 15 – 25 psi:n väliltä ja totean, että minulle 68 kiloiselle melojalle lauta tuntuu parhaalta ollessaan 20 psi paineessa. Tällöin lautaan jää aavistus flexiä, mutta laudan käytös on tällä paineella parhaimmillaan.

Shark Touringia voi suositella yleislaudaksi. Tällä laudalla pärjää hyvin erilaisissa olosuhteissa ja 100 kg kantokapasiteetti mahdollistaa tarvittaessa varusteidenkin kuljetuksen laudan päällä. Hinta/laatusuhde on tässä laudassa kohdallaan! Lisäksi laudasta saatavilla hieman isompi 12´6 pituus joka tuo lisää kantavuutta ja nopeutta.

Lisätietoja laudasta: https://lappis.fi.www62.zoner-asiakas.fi/surfshop/product/shark-touring-xplor-118306-isup-complete-rahtivapaasti/

Tutustu myös isompaan 12´6 malliin

https://lappis.fi.www62.zoner-asiakas.fi/surfshop/product/2018-shark-touring-126306-isup-complete-rahtivapaasti/